last nite at kajang..

i guess this is the last nite i will be calling the home in kajang as ‘my home’…lepas ni umah aku da kat sabah..and umah kajang consider as kampung la kan? huu…first time..before this xkire mana aku duduk aku xpenah refer umah kajang as kampung..mesti cakap balik umah..xpon balik kajang ke..xpenah la nk cakap balik kampung ni…huuu…kampung tu biasenyer refer to umah nenek..hehe..

 

sbb da pukul 12 lebih da pon..so kirenyer today la aku akan berangkat ke sabah..nek kapal terbang air asia kat lcct..which will be departed at 2.15pm..so lebih kurang dalam kol 5 ke camtu sampai la kk..where i have a husband that will be waiting for me at the airport..yeay!banzai…hehe..kat seminggu gak x jumpe dak p ni…rindu? of course la..hehehe..

 

seriously aku pon cam xpercaya jek yg aku ni sebenarnyer da kawen..hahaha..da la anas dok asik letak nama aku as puan bibah jek dalam blog..xbesh langsung bunyi..cam ala makcik2…huu..tp nk wat camne…da nama pon old school gle…terpaksa la menerima seadanyer..um..buat masa skang aku pon cam xle nk comment camne married life aku..sbb aku ngan anas dok same2 ade la dalam 2 minggu..da la time honeymoon plak tu..heheh..so sangat hepi la…and i hope we will be like this for the rest of our life together…happy forever..hahah..

 

anas sejak balik hari tu mmg bz jek la dier…dok prepare kan umah kitorang kat sane…dier da pegi bli perabot2..bed set, sofa, tv cabinet..and of course la da ade tv cabinet kena la ade tv nyer…hehe..arituh kitorang jalan2 kat midvalley tgk la ade tv lcd ni 32″..nk tgk besa lagi kang besa plak lagi duit nyer..eheh..so tgk punye tgk..anas pon berkenan sgt la ngan tv tu…dier cakap nk beli..aku suke jek kalu dier nk bli..so seperti biase ayat aku..’suke ati awk la kalu nk bli…sy suke aje..’..heheh..camtu la biasenyer yg aku cakap..tp basically..kalu aku cakap camtu maknenyer aku suke la tu..dan menyokong aje…tp kalu aku cakap ‘kalu awk rasa awk suke beli jek la..’ tu len lak maksud nyer..heheh..maknenyer aku xbape nk bekenan sgt la tu..hahaha..awk perasan x tu dak p? hehehe..jgn x tau..hahahaa…

 

ari ahad aritu aku jumpe jaja..jumpe kat alamanda jek..memule cam kitorang2 jek..tp plak pastu cam ade plak mamat ni..a.k.a bf si jaja ni ikot plak..so conversation kitorang pon cam ala2 cover xcover sgt laa..hehhe..byk xbyk ade gak la kitorang bercerita..tp tu la..xble la nk citer gosip terbaru..huu..kacau tol…tp bf dier cam frenly gak la..rajin gak bercakap..bule la aku berborak gak ngan dier..untung nyer aku jumpe jaja ni…dapat la aku rice cooker satu..jimat xpayah bli..hahah..thank to jaja n sepul gak..(diorang tong2 duit).. tp jangan salah paham ek..bf jaja yg aku cite td tu bukan sepul tau(da lama da diorang xsame2..huu)..hahaha…jaja ni mmg a girl with many secrets..shhh…hahahaha…so jaja..semoga ko pon akhirnyer jumpe ngan ko punye mr right! i definitely found mine! abg bajau! hahahaha..:D gudlak jaja..go go go!

 

lagi satu..to peah..aku xtau kalu ko bace ke x blog aku ni…tp thx la ngan lampu yg ko ngan pizi kasi tu…kitorang akan gune benda tu selagi hayat dier masih ade..hehehe..aku da pack dalam kotak da tau…kan aku da janji mmg first priority..hehehe..:D

 

talking about hadiah…byk gak kitorang dpt hadiah time wedding tu..as usual..barang2 dapur la byk..tp sume pon benda bergune..tp agak byk benda yg same la..heheh…for example..gelas yg ade kaki tu..rasenyer ade 3 set..2 set tu sebijik..so aku ade 12 bijik the same pattern..hehe..tp ok la..bile2 masa bule gune..tp for now kitorang angkut yg btol2 penting dlu..yg nk gune..aku da pening dok packing xtau yg mana nk tinggal yg mana nk bawak..hahah..tp alhamdulillah..da setel da td…hehe..lega gak la..huu..um..ape jek lagi ek..da la kot..cam da panjang plak..kang jaja malas nk bace kang..hahaha…:D owh..lagi satu…leha..ko sentiasa di hati aku..hahah..datang la selalu melawat blog aku ni..heheh..owh n gudlak la ngan usaha ko..semoga project ko berjaya! go go go!! 😀

 

written by beba

6 thoughts on “last nite at kajang..”

  1. peah

    huhu…aku baca le…huhu..kita kan suka membaca blog satu sama lain…
    hadiah aku tuh lampu tido IKEA mesti diletak sblh katil tido ko yg baru tuh…
    sbb aku dah taruk camera and speaker sesiap yg akan transmit direct kat hp aku….
    huhuhu….
    bole le ko ngan leha berkongsi pengalaman erk??

  2. jaja

    weh, kantoi ar ko nih. dah la aku bgtau sepul aku gi alamanda sorang jek…hahahahahahh!! :p
    isshhh…susah jugak nak carik rice cooker utk bibah ni…nk yang kaler pink2 jer. nasik rasa same je la bibah kaler ape pon!!

  3. Leha

    Last nite at Kajang? huh..sedih tul Bunyi!Teribble experience!last nite aku hari tue, Si peah n Pizi ada..besh gak duk ingat memory lama..hermm..Missing our student life la.Life after this dah tak sama Beba!Oh yea,bak kata Peah, leh la kiter kongsi pengalaman..wahkahkah

  4. beba Post Author

    peah: rasia la peah..mana bule share..heheheh..kongsi2 tips xpe..:p peah..ko g marah airasia..dier da cederakan ko punye hadiah..huu..:(
    jaja: ape la lagi nk bgtau sepul..ade ape2 lagi ke??:p kantoi!!hahaha..
    leha: ko haritu pon sket2 jek cite..tu la si pizi eh..iji..heheh..ade plak..kalu x besh gak bercerita tu..hahaha..peah ko bile lagi plak?

Please let me know what do you think about this post. :D