Kat KK tak jual ‘Snickers’??

dah lamanya tak makan snickers

snickerstak de wei kat KK ni!! sape yang dok KK boleh tak bagitau mana nak carik Snickers ni?? Hari tu kitorang pernah buat Snickers Hunting ni..dah pergi kat Orange (cam 7E gak)..7E pon dah pergi..kat kedai2 runcit..kat Petronas, kat Watson, Guardian..semua pon takde..huu…

Mana plak la nak dapat sebijik ni..

Aku pernah nampak 2 kali Snickers ni..kat Petronas on the way ke Tuaran..2-2 kali terjumpa masa dok berenti masa on the way balik Kota Belud. 2-2 kali tu gak aku nak beli tapi tak jadik…nak tau sebab ape?? Sebijik Snickers tu RM 5.00+ kalau tak silap…mahal gile okay!! Sekarang ni baru la aku tau sebabnya Snickers ni mahal gile jual kat situ..aku agak kat situ jek yang jual kot..hahaha..

Dulu masa aku belajar kat MMU Melaka, kompom hari2 makan Snickers..tapi bukan yang biasa ni..yang ade cam chunchy2 tu..lepas jek makan kat kedai makan terus shoot gi kedai runcit kat sebelah2 tu..beli sebijik..seb baik la setahun jek dok Melaka..hahaah..kalau tak memang membelon aku agaknya..Masa kata Melaka dlu..aku makan banyak gile..tengah hari makan nasik..then malam kompom makan 2 pinggan lagi..samada nasik atau mee ke kueh teow ke etc..dasat2..

bulan puasa camni la baru nak ingat cerita pasal makan..hahaah..kay laa..

tak tau la nak masak pe untuk berbuka ni..barang2 makanan kitorang tak beli lagi..semalam kitorang balik Klias..bersahur and buka kat sane..balik plak dah lambat..tak sempat nak singgah memana beli barang2 untuk masak ni..huu..

snickers bar

yummy...

written by beba

Incoming search terms:

  • snickers (134)

10 thoughts on “Kat KK tak jual ‘Snickers’??”

    1. beba Post Author

      @didy rose ntah laa..mmg tak jumpe..huu..lama tu lama gak kot..haha..dah nak 3 tahun..and counting..kompom sampai ke tua la kat sini..en husband kerja ngan state gov..

      @aima tolonglah ingat ek..hehe..cam dah lama tak makan..mmg dah carik merata gak laa..kalau jalan2 pon tengok2 gak..tapi tak jumpe plak..

  1. mummyseri

    Salam beba..
    selamat berpuasa buat beba sekuarge..
    eh yeke takde ek..kite x perasan..perasan mcm ade je jual nak beli gak tp x trbeli n da x ingat lah kt ne :)..nnt kalo kite terjumpe,,kite bgtau ek..

    yg bekas lada hitam tu dah beli ke ?kt parkson sini byk tau..

    1. beba Post Author

      @mummyseri selamat berpuasa jugak untuk mummyseri and family.. 😀 hehe..saya memang pernah tengok 2 kali jek la kat petronas on the way to tuaran tu…kalau jumpe bitau ek..hehe..

      bekas lada hitam tu belum beli lagi..hehe..tapi hari tu pergi parkson memang ade nampak..harap2 ade lagi..hohoho..belanjawan skang ketat..

  2. JaJa-BinX

    my feveret too…sejak kecik umur 4-5 thn dah di ajar mkn snickers..wakaka…dah besau ni…tiap kali gi shopping brg dapur confirm akan rembat sebijik..basically my snickers intake hanyalah sebulan sekali je..huhu..skang dah mahal..dolu2 1.50 dah bley dpt..then naik 1.80,1.95.2.20…now standard 2.90..kalo dpt jumpa 2.50(especially kat mydin) kira mmg murah giler la tuh..

  3. mrs mikko

    baru2 neyh puas oo aku ngan aunty aku cari snickers ni..

    masa cari ngan aku tuh, x jumpa ni.. even di 24hours punya kedai tu..
    tp last2 ada plak dia jumpa, tp x smpat aku mo tanya area mana dia jmpa snickers tuh.. haha

Please let me know what do you think about this post. :D