Kamera Nikon dah rosak!!! huu..

arrggghhh..tidak…camera nikon pink aku dah tak le switch on…huu..cam hang ke pe ke aku pon tak tau…tetibe jek…

nak kata bateri aku baru jek charge..tapi memang cam pelik..sebab lens cover tu tak auto closed plak…kalau aku on..cam ade keluar lampu ijau kejap kat indicator yg kata on tu..tapi kat screen mmg tak keluar ape pon..and then after few seconds lampu tu pon padam…

so..cam kompom rosak jek….huu..

camera ni dah 2 tahun lebih dah..dlu kirim kat my friend, puan ain masa dier still belajar kat jepun..one of hantaran kahwin kitorang gak dlu ni…

ape nak wat ek..bule hantar repair ke? mana jek bule pergi hantar ek…ke kena beli baru jek…hai laa…camne ni..kalau takde camera susah la nak amik2 gambar…kang kat blog pon kosong jek la takde gambar..kena la mengoogle untuk gambar..cam post ni..hehehe..

ni la camera kitorang yang rosak tu…model lama dah ni…ye la..beli pon dah lebih 2 tahun..heheh…Nikon Coolpix S51.

Nikon-Coolpix-S51

source: google.com

Tapi mmg puas hati la pakai camera ni…tak pernah rosak pon lagi…first time la ni…dah letih bekerja kot…hehehe..

Tak tau nak wat pe..hahaha..kalau la orang yg berhutang ngan aku tu bayar duit aku..mesti bule ganti baru..kadang2 kalau kerja kat internet ni terkena gak ngan orang2 gini..kita dah siapkan kerja dier tak bayar plak balance payment kite..sms tak jawap..call pon tak angkat..e-mail pon ntah la..FB pon same…so takle nak wat pe laa…bile diorang nak bayar aku pon tak tau..wallahualam..kalau tak bayar2 sampai bile2 tu kira saham aku kat akhirat jek la kang..hehehe.. :p

p.s: 2 orang ni yang aku mentioned ni 2-2 pon aku kenal and pernah berkawan baik gak la dlu..hari2 jumpe..tapi tu laa..tak sangka kan..orang yang kita percaya bule wat camni..seriously 2-2 orang ni aku percaya..tapi nak buat camne..

written by beba

Incoming search terms:

  • kamera nikon (74)
  • lens kamera rosak (1)

4 thoughts on “Kamera Nikon dah rosak!!! huu..”

    1. beba

      rosak daaahhhhh..huu..sayang kan…
      nak kena ganti baru la ni..bile la dapat beli ni kot..dah survey2…cam tertarik hati ngan coolpix S5100..S4000 pon cam nice gak..

      pon kamera kimutaku gak..haahha..dah lama tak tengok dier..td tengok cm dier terpikat tengok..haahahahaha…

  1. Pingback: pas rosak satu benda rosak lagi satu benda..alahaii~~ | Habibah & Anas

Please let me know what do you think about this post. :D