Kad Raya..Kuih Raya…

Dah 9 hari da kan kita pose…pejam celik pejam celik jek..tak sabar rasanya nak raya…hehehe..lagipon tahun ni raya pertama ngan Alif!! mak aku da cakap nak buatkan baju melayu untuk Alif..wahh..besh2..harap2 sempat la dier buat tu..aku nak buat sendiri pon takde mesin jahit…kalau setakat sarung bantal Alif bole la jahit tangan..hehehe..

Alif ngan sarung bantal mak buat!

Alif ngan sarung bantal mak buat!

Baju raya pon da tempah da..2 pasang..harap2 nanti sampai sane da siap la..hahha..aku tempah kat sane..ngan mai..senang..tak payah nak carik kat sini..:D 2-2 pasang pon buat kebaya..hohoho..da bule da pakai kebaya balik..besh2..

owh..cousin aku si yati skang ni dok wat jual biskut raya..aku gerenti yang biskut raya tu memang sedap laa…sebab tahun lepas pon aku ade beli biskut raya tu..tapi kalau yang baru punye biskut tu aku tak tau la kesedapannya…tunggu balik sane dlu baru boleh rasa..hehehe..kalau korang nak tau biskut ape yang ade bole la pergi kat blog si yati kat sini….

Kad Raya

Kad Raya

Pasal kad raya pulak..cam da lama sungguh aku tak hantar kad raya..ye la..dulu rajin la gak beli, tulis and pos kad raya…sejak da kawen and ade anak ni..mmg la da tak de masa la kan nak pegi keluar carik kad raya dan sebagainya tu…so caranya ape lagi sms, mms and email jek laa….tapi tak besh la kan kalau text jek memanjang..ni la nak cite kat korang ni…hari tu aku terjumpe la ada satu team ni dok jual kad raya digital..design kad raya ni sama jek cam design kad-kad raya kat luar yang kartun2 cute and ayat2 menarik tu laa…

Seriously kalau di kirakan takde la mahal pon..kalau bahagi2 kan..satu design tu 20 sen jek..and kita akan dapat 100 design kad-kad raya yang berbeza-beza. Banyak tu..pastu diorang bagi 3 sizes for every design, each one suitable for mms, email and for printing…

Kad Raya Digital

Kad Raya Digital

So as for now sampai 15 Ramadhan ni harga Kad raya digital ni RM 20..tapi pastu diorang nak naikkan harga plak..ke RM30..tapi still murah gak ni..baru 30 sen satu..kan? heheheh…

Benda ni pon tahun2 depan-depan lagi pon boleh guna..selagi orang malaysia sambut Hari Raya…hahaha..so tak de la rugi pon kalau beli ek…

Anyway kalau korang rasa berminat ngan kad raya digital korang bule click kat gambo kotak besar kat bawah ni…okeh..:D

Kad Raya Digital 2009

Nak tengok? Klik kat kotak ni...

written by beba

Incoming search terms:

  • kad raya design (183)
  • kad raya digital (149)
  • KAD RAYA (129)
  • kad raya template (30)
  • DESIGN KAD RAYA (23)

3 thoughts on “Kad Raya..Kuih Raya…”

  1. beba Post Author

    aliaa…ni bagi yang tak reti nak buat sendri or malas nak buat..ke takde masa ke..hehehe…tak semua org pandai buat graphic ni..:D

    tahun lepas saya pon ade buat sendri..tapi satu jek laa..hehe..tu pon dok tepek kat frenster etc and email jek..

Please let me know what do you think about this post. :D