Hepi Belated Birthday to Renamon..

Renamon..Kumon

Dah lambat dah ni..hahaha..tapi wish gak la..Happy Birthday yang ke-16 untuk adik pompuan aku yang bosa ( dier cam dah nak lagi tinggi dari aku jek..huu..) yang jatuh pada 2 December 2009 lepas. Selalu cerita pasal Alif jek kali ni tukar pulak lah..cam jarang cerita pasal adik-beradik aku..hehehe.. Renamon ni nickname yang kitorang bagi jek.. Kalau tak silap sejarahnye sebab dulu ayah aku hantar dier masuk belajar kat KUMON. Mula-mula Rina Kumon, pastu evolve jadik Rinamon, glemerkan sket, Renamon..hahaha..kalau nak suruh dia buat air teh petang2… Renamonte..Renamonte…Renamontel !! hahaha..

Meh tengok gambar Renamon.. 😀

dari kiri: Sabu, Renamonte

dari kiri: Sabu, Renamonte

To Rina: Kamu yang tak reti nak amik gambar senyum2..sape suruh gi jelir lidah..nasib la gambar ni jek yang clear..hahaha..

Sebelah Rina tu pulak ialah Sabu (bukan nama sebenar) kakak Si Rina..maknanya adik aku jugak la. Sekarang dier belajar graphics kat mana ntah..hahaha.. :p

Renamonte ni satu yang paling besh pasal dier ialah dier ni memang rajin masak2 ni..buat kek coklat ke, cheese cake, muffin, pizza, donut, lasagna, pasta etc. Aku setiap kali balik Kajang mesti suruh dier buat lasagna ….memang terbaik..tak jumpe la kat mana2 pon…secret recipe punye lasagna pon kalah (tak besh la lasagna kat secret recipe, aku penah makan masa tu dok mengidam nak makan lasagna..huu..) lasagna tak penah amik gambar la plak..tp gambar pizza ade..

Pizza Renamonte..

Pizza Renamonte..

Hohoho…besar gle pizza ni sebenarnya…isi sepenuh-penuhnya…hehehe..biasa la kan..da kata pon home made…mmg la penuh isi..kalau buat meniaga tak untung la camni..hehehe.. 😀

Ok la..En. Alif da tak selesa da tu..dok panggil2 emak..emak da…huu…last skali ni gambar kitorang masa raya tahun lepas..:D

dari kiri: Renamonte, Beba and Alif, dak p, ciki, sabu

dari kiri: Renamonte, Beba and Alif, dak p, ciki, sabu (bukan nama sebenar)

written by beba

6 thoughts on “Hepi Belated Birthday to Renamon..”

    1. beba Post Author

      hehehe..cookies dlu ade yg cookies itam cam hangus tu..tapi tak hangus la..besh gle..tp skang ni tepung dier da tak jual la plak..anas suke betol biskot tu…

Please let me know what do you think about this post. :D