Hasil tangkapan di hari pertama…

post aku ni cam lag sehari..hahaha..takpe la..:D

so hasil tangkapan AKU di hari pertama adalah sangat memberansangkan..kesimpulannya aku balik dengan apa yg aku hajatkan..hohoho…mmg da plan da nak tukar..sebab da lama da sangat pon pakai yang same jek.. 😀

jeng..jeng..jeng…

 

 

 

Handphone Pink baru ku... :D

Handphone Pink baru ku.. 😀

gambar ni tak berapa nak clear sgt..hohooho..gambo kat bawah ni aku grab from google..

 

 

 

LG KF300

LG KF300

 

ok tak? hohoho…memulanya plan awalnye bukan nak bli yang ni..dalam otak aku tu aku nak bli yang LG Ice Cream ni…

 

 

 

LG Ice Cream

LG KF350 a.k.a LG Ice Cream

pink color gak laa…hoho..’pink pilihan hatiku’ 😀

pastu da sampai kedai cam ternampak plak yg LG KF300 tu..cam cantek gak…pastu aku pon mintak la nak tengok 2-2. The functions mmg semua almost the same except that LG Ice Cream ni ada 3-mega pixel camera while LG KF300 ni 2-mega pixel jek kalau tak silap aku laaa….and of course the design pon lain la kan..tp 2-2 pon aku rasa cam nice. Masa aku tengah dok consider mana nak amik, ada gak la cam 3-4 orang gak yg dok bertanya pasal LG Ice Cream..huu..

Tapi at last setelah dak p and mamat yang menjual tu pon dok kata better amik yg LG KF300 tu..aku pon cam ok laaa…hehehe..tapi memang rasa puas hati la..and software dia cam almost the same ngan samsung..so no problem for me la sebab aku dlu mmg byk kali gak guna handphone samsung..handphone yang paling mahal aku pernah beli pon samsung..sampai RM1200..gila..aku pon cam tak percaya aku dlu cam rela beli henpon bapak mahal camtu…hahaha..

tapi sekarang aku memang tak berapa nak beratkan sangat la pasal handphone ni..asalkan ade basic functions..boleh call, sms, mms, support mp3 ringtones, ada camera (tak payah la sampai 8mp..hoho) cukup dah…3G? no need lahh…video call? alamak..lagi la tak guna pon..so tak perlu la kan…hohoho…

as for harga..not bad laa…hehehe..aku pon tak survey harga sangat..pastu semua kedai yg jual handphone LG ni plak kat Sg. Wang tu cam under the same company..so kalau aku tanye pon same gak harganya..hahaha..so pas nego2 sket..aku dapat handphone LG KF300 ni dengan harga RM580 inc. 2gb mmc, screen protector extra and small pouch untuk letak my new handphone.

Kalau LG Ice Cream tu, masa memula nego, salesman tu kata dapat la dalam RM600 tak termasuk mmc..so maybe dalam RM650 gak la kalau beli yang tu…

murah? mahal? ntah laa..aku pon tak tau..hohoho..yang penting Aku da ada handphone baru!! 😀 hohoho…pink lagi tu…da lama da teringin nak pakai handphone pink!

pastu on the way nak balik ade la singgah kat galaxy ampang jap..jumpe kawan dak p..ingat nak makan situ..tengok2 kedai korea jek belambak..hahaha..so terus la gerak..carik makan time on the way balik kajang…

last2 berenti kat satu tempat ni kat tepi highway..aku pon tak sure kat ne…tapi nama kedai tu ‘Kafe Secawan Kopi’.

Makan situ..ok laa…aku makan nasi lemak kukus ngan sambal udang and telur mata..sambal dier memang besh..hohho..aku suke…dak p pulak beli fish and chip..pon rasanya cam ok laa…sebab aku mmg tak minat makan fish and chip ni…:D then air plak..air milo ais yang memang besh laa..hohoho..

lastly..dah letih da menaip ni…meh la tengok gambo makanan ku.. 😀

 

 

 

Air Milo Terbaek.. :D

Air Milo Terbaek!!

 

 

 

Nasi Lemak Kukus..makan dlu baru ingat nak snap gambar..hahahha..

Nasi Lemak Kukus..makan dlu baru ingat nak snap gambar..hahahha..

Dak p dan alif

Ops..ni bukan makanan ye.. 😀

 

written by beba

Incoming search terms:

  • lg ice cream (38)
  • air milo (22)
  • LG KF300 (22)
  • gamba nasik lemak (1)

4 thoughts on “Hasil tangkapan di hari pertama…”

  1. Pingback: pas rosak satu benda rosak lagi satu benda..alahaii~~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>