First time berterbangan dengan Malindo Air

Hi and assalamualaikum semua..

Kali ni nak cerita pasal pengalaman kitorang naik Malindo Air…first time la ni..hehe..sebelum ni naik Air Asia and recently kitorang selalu naik MAS je.. So bagi aku..ok la Malindo Air ni..hehe..lagipon sebab dia sama terminal ngan MAS so tak perlu lah nak keluar and panjat tangga macam Air Asia..lebih mudah la untuk mak yang bawak budak..

In terms of harga pon sama je macam AA, MAS ni..kalau dapat tiket murah untung laaa..heheh..kalau tak tu..nasib2 la..hehe.. Ni pon naik Malindo Air sebab dapat murah sket..berbanding MAS hari tu.. kitorang balik berdua je..En. laki tinggal.. hehe.. sebabnya hari tu dia macam terexposed ngan member dia yang kena chicken pox..so aku as orang yang macam daya tahan sakit ade sedikit penurunan dikala ni lari jauh2..hehe..

Boarding pass kami…gini je boarding pass nye…huu…

boarding pass malindo air

Seat dia macam luas la untuk kaki..kalau orang tinggi macam adik aku Pakcik Yas and en. laki saya..selesa lagi la kot..pastu siap ade screen2 bagai..bule tengok movie..ade game ape ntah..alif hepi la main..aku pon terjebak kejap..hahaha..kalau naik MAS flight KK-KL nasib2 je kalau nak dapat plane yang ade screen bagai ni..kadang dapat..kadang tak..naik-malindo-air-02

En. Alif kita ber’peace’an. Lepas dah take off tak lama pastu dia tido..ngan aku2 sekali la tido, flight pukul 10.15am kot..ngantuk terlebih plak kan..hahaha…naik-malindo-air-03

Malindo Air ni luggage for adult and kid dapat la 20kg sorang, tapi kitorang balik hari tu rupenye 16kg je beg tu..makanan not included..diorang bagi air mineral and makanan ape ntah kaya turnover tu..naik-malindo-air-04

Makanan ade jual kot atas tu…sebab ade menu..aku tak beli pon..tido je..hahaha..lagipon macam kenyang semacam pulak da makan breakfast.. Masa awal naik plane ade gak la usha2 bace menu..tengok roti jala tu macam best je..tp amik ko RM12 macam membazir jek..alang2 beli RM12 tu baik la beli Nasi lemak ke nasi kandar ke.. harga pon RM12 jugak… so macam tak berbaloi…tu yang tido je tu..hahaha.. Kalau tak, nak gak gagah kan diri beli Roti jala.. kalau RM6 pon aku still beli lagi.. :pnaik-malindo-air-05

Untuk seat pulak kalau nak beli awal2 kena charge RM10 per seat..

So itu je la kot..overall experience..OK la..memuaskan..hehe.. so lenkali bule la naik lagi kalau jumpe tiket yang murah..

Sekian update dari Kajang.. 😀

written by beba

Incoming search terms:

  • cara check in malindo air (40)
  • cara check in malindo (24)
  • cara check in online malindo air (16)
  • pengalaman naik malindo air (15)
  • cara booking flight malindo (1)

6 thoughts on “First time berterbangan dengan Malindo Air”

    1. beba Post Author

      hahaha.. :p
      yo la tu..sebab da lama bebeno tak update blog..blom sampai lagi turn nak cite pasal tu.. 😀
      alhamdulillah..da lama bebeno tunggu ni..baru la dpt rezeki..harap2 nya selamat semuanya..

      1. efa

        InsyaAllah semua selamat..amin..excited lak ni heheh..sebab dah 4 tahun ka alif? Igt dulu masa tgh berpantang anak kedua dok start baca blog beba baca entry pasal alif heheh..anak sebaya umur..

  1. ika

    Hi dear .. I first time naik flight . then i bru book malindo . tp , selepas i book & dpt email itinerary , i bru perasan . i salah masukkn nama . mcm mna yer ?

  2. AZIZUL

    salam..1st time naik malindo ada dia mnta pasport x dri kl ke kk??sebab hri tu regstr member dia mnta pasport id dengan trkh expird, kebetuln pasport sy dh expired..xpe ke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>