En. Azri ke IKEA..

Dah lama nya tak pergi IKEA..hahaa.. last time shopping IKEA tengok online je. Kat KK ni macam ade orang yang buat servis belikan and transport perabut and barang-barang IKEA ke sini. Hari tu beli rak BILLY tu and meja opis for my SOHO and ade la mende lain2 sket.. Rumah ni still banyak lagi kerja-kerja mendeco dari yang basic sampai la yang ke finishing touch nye tak siap lagi..hahaha..bilik kitorang pon ntah ape2 je gayanya.. slow-slow orang kata.. hehehe.. ok lah.. panjang la plak mukaddimahnya.

Sebenarnya nak cerita, yang kitorang baru lah FIRST time makan MEATBALL IKEA…

makan meatball ikea

Verdictnya..ntah lah..boleh laaaa….hahaha..tak de macam mengancam gile macam yang aku selalu dengar orang dok cerita tu.. bunyi nye macam sedap gileeeee..huuu.. tapi mushroom soup and croissants dia sedap. Tapi nak beli mende alah semua ni bukannya senang…panjang gileeeeee barisan. Tak beraya agaknya diorang ni.. Time kitorang gi IKEA ni ntah raya ke berapa ntah. Semua pon macam bajet orang gi beraya kot..tu dok pakat2 gi IKEA..tengok semua pon serbu IKEA..hahahaa…ampes tol… Jadinya ramai gile kot melayu yang dok shopping kat IKEA hari tu. Sabo je la.

Tak de la shopping ape pon. Beli mende kecik2 je.. Pinggan mangkuk and utensils plastik for kids yang warna warni tu..RM 5.50 je each..sambar la satu set each..huu.. then mainan bebudak ni sorang satu..frame gambar and step stool…Azri dok buat mende alah tu macam meja picnic pon ade..hahaha..

step stool ikea

elok lak muat-muat dia duduk..hehehe..

and lagi satu…mende ni memang dah lama aku nak beli tapi tatau lah apsal bertahun2 tak gak terbeli-beli..baru la skang ni dapat.. hahaha..

pepper mill ikea

Tadaaaa…ade dlu aku tulis pasal ni kat post ni: boleh tolong bagitau mana nak dapat benda ni tak??

Hehehe..sekarang ni mak hepi dok pusing2 mende alah ni keluar freshly grind black pepper.. 😀

Tajuk kengkonon Azri ye dak..tapi sebok cerita pasal mak je ni..hahaha.. Azri nya lepas siap makan tu time kitorang dok tawaf IKEA dia nya buat ape? TIDUR!! hahaha…bagus betul…

tidur kat troli IKEA

Memula dia kecoh gak ngan abang dia dok main-main kat tempat bebudak tu time aku ngan mak aku gi surau..owh..kitorang gi ngan Mak aku sekali..dia pon saje je ikot…dia kata dah lama tak gi IKEA…hahaha..sama je ngan kitorang.. Tapi lepas tu masa jenjalan tengok barang tu sedap lak kena tolak ngan troli IKEA tu boleh plak dia tertidur..nasib la ade Si Panda tu..hahaha..siap amik bantal lak satu lagi.. Dia ngan mak aku sepanjang masa tu.. sebab masa ntah bile ntah macam Mak aku dah jalan dlu..tengok2 dah hilang je.. hehehe…

Dah abes tawaf dah bayar semua baru la En.Azri kita bangun. So sempat la kejap posing amik gambar kenangan kat tempat letak kereta IKEA tu..hahaha..

posing kat tempat letak kereta ikea

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D