donat cara lama gak tetap dihatiku..

donat2…bercerita pasal donat ni skang ni belambak2 donat ni kan..jenis plak macam2…brand pon macam2..big apple la, dunkin donat laa, JCO ke ape ntah tu…perisa pon macam2 sangat..sampai dah tak terkira dah..

kitorang jarang makan donat ni..lagipon aku ni cam kurang sket suke benda manis2 ni..so kadang2 jek laa..kat sini kalau gi beli donat ni kitorang selalu beli kat ‘big apple‘ jek..normally kat 1Borneo laa.. 😀 my favourite perisa ialah everything yang ade warna coklat!!! hehehe..aku mmg tak suke jem tak kesah la perisa pe pon..blackberry ke blueberry ke..asalkan namanya jem..kompom reject! tak kena ngan tekak aku…

tapi dalam banyak2 donat tu..donat style lama yang tradisional dlu gak still dihati aku ni..haahah..donat dlu2 before semua donat2 macam2 perisa ni datang..

I always like to eat my donat panas2…and rangup di luar..lembut di dalam…cam tagline dah pulak bunyinye..hehe..

kalau beli kat luar selalunya mesti dah lembik..sbb dah goreng lama kan..dah tak rangup dah..and sejuk…so..kalau nak betul2 puas hati mesti la kena wat sendri kan..? 😀

so hari tu buat la donat..sebab cam terasa nak makan plak donat..

nyum..nyum…

resipi donat

kali ni cam comel sket kan..dari yang aku buat last time tu? hehehe..last time tu aku pakai gula kasar jek..malas nak haluskan..tapi this time mmg aku beli gula halus tu..hehe..lagi best la makan..sebab gula halus ni melekat sket kat donat..kalau kasar tu semua cam jatuh kat bawah jek banyak.. :p

resipi donat ni kalau tak silap aku just salin dari paper yang ade kat dalam kotak yis ‘mauripan’ tu..resipi donat ni pernah aku post dlu kat sini: Don’t judge a donat by the rupe

written by beba

Incoming search terms:

  • cara membuat donat big apple (33)
  • resepi donut big apple (31)
  • donat (22)
  • resepi donut rangup (22)

2 thoughts on “donat cara lama gak tetap dihatiku..”

Please let me know what do you think about this post. :D