dinner at shangri-la tanjung aru resort & spa..

menunggu hujan redasemalam en. anas bawak aku g dinner kat hotel..sempena lauching alumni yayasan sabah (maya)..bos dier kat jkr..en jumin gondikit ajk maya ni..so dapat la tiket murah sket..rm50 sorang..tu pon memula harganyer sampai rm200 sorang..sape jek la yg nk pegi..bos dier cam suruh carik org len gak..kawan2 si anas ni..soh pegi..tp sume pon disebabkan harga cam xmo pegi..pastu cam turun plak ke rm100 pon xmo gak..huu..then bos dier kate xpe la…mintak rm50 jek..tu pon last2 nyer kitorang berdua jek yg pegi..hehe..kalu nk diikotkan kalu kawan ketat si anas ade kat sini nk gak diorang datang…sbb yg dak p ajak tu sume pon cam xbape rapat ngan dier..so cam x mo pegi sbb kawan xde la nk ikot..etc2..mcm2 la…

majlis tu start kol 7.45pm..so dak p cakap ‘kite bertolak kol 7 jek la..’ kat sini skang ni maghrib kol 6pm so sempat la nk semayang maghrib dlu etc..aku nk mekap2 lagi..huu..tepat2 jek kol 7pm..tetibe jek ujan turun..lebat gile plak tu..pulak tu payung kat dalam kete..haa..sudah..nk wat camne..so kena tgu ujan reda sket..kalu nk g amik payung pon..mmg kuyup la kalu nk redah ujan yg lebat gle camtu..

dalam dok tgu ujan nk reda tu sempat la kitorang dok posing2 amik gambo..hohoh..gamba kat belah kanan ni n kat bawah ni..

bersama dak p dak p dengan selambe nye dok pakai jeans pergi dinner tu..sampai sane sume la pakai baju batik la ade pakai neck tie la..hehe..redah aje la dak p..hohoho..

kitorang sampai sane kirenyer sedang elok laa timing nyer..xpayah nk tgu2 org datang sume…vip pon da sampai da..hahaha..then majlis pon terus start..macam biasa la dinner2 ni..penuh ngan ucapan jek..menteri tu..president ni..etc2..huu..dengar jek la ngan perut lapar..petang xmakan ape pon…sbb dok simpan perut ntuk malam tu..hohoho..

menu malam tu seperti dinner2 biasa yg aku pernah attend…chinese food..huu…tp yg beshnyer makanan tu for 10 person..as for 1 table sepatutnyer ade 10 orang..tp table kitorang tu ade 4 orang jek..aku n dak p..n ade satu lagi couple ni..lelaki tu plak satu skolah rupenyer ngan aku..super senior kat smsskl..tahun ’88 ke dier cakap kalu xsilap..hohho…mesti la masa tu kite pon baru bape tahun jek umur..hahaa…skang ni dier wat business sendri kat kk ni..jadik contractor..

menu...

kat sebelah ni menu makanan yg kitorang makan semalam..baru half-way down the menu pon rasa perut cam da penuh da..hoho..yg bawah2 tu sume ade lebih kat separuh gak every serving..hohoh..mana nk larat nk abeskan makan ntok 10 orang bai..

antara activity malam tu selain dari ucapan yg panjang..ade cabutan bertuah..di mana kitorang ni xbertuah langsung malam tu..tp yg menang kebanyakan nyer sume meja keliling kitorang..apakah? hohoh..macam da ade orang dalam jek ni..hehehe..xtau la tu…hehehe..

then ade diorang dok berkaraoke sambil menyumbang kat tabung maya..kirenyer a company bule sponsor org vip ni soh nyanyi lagi ape2 jek..ade tu rm1k la..rm500 la..the lowest rm100..huu..xtau la bape diorang dok kumpol malam tu..xkire plak..

majlis tu setel tepat kol 11.30pm..cam dalam aturcara diorang tu..then kitorang pon blah la..ape lagi..da la xdapat hadiah cabutan bertuah..hahaaha..teringat plak..hadiah paling klaka skali diorang kasi malam tu is a spade..mmg nk menggalakkan bercucuk tanam ke per..hehe..yg dapat spade tu orang pompuan..

on the way ke kereta tu kat luar tu sempat kitorang dok berposing2 amik gambo kat kawasan hotel tu..cantek gak deco diorang..cam ala2 kayu kayan ni la..n ade benda2 pelik cam patung2 ntah ape2 yg aku xbape nk berkenan..scary!! last pic before aku benti menaip..gambo kitorang berdua n baby yg dalam perut aku yg da bonchet tu..huu…

written by beba

Incoming search terms:

  • jumin gondikit (1)

4 thoughts on “dinner at shangri-la tanjung aru resort & spa..”

  1. Pingback: Contest Best Moment Mommy To Be.. | Habibah & Anas

Please let me know what do you think about this post. :D