Dari Kajang ke Sabah – Part 2

hailaahh..aku tau cite ni mmg dah basi dah..hehee..tapi tak kesah..nak cite gak.. :p

so ni pulak cerita sambungan dari Part 1 yang korang bule refer kat sini. Aku pon cam kena refer balik kat mana berenti hari tu..heheh..

Kay la..so the next daynye pada hari Ahad tu..pas dah sedap tido bersejuk sejukan..and mandi pon sangat la sejuk walopon ade water heater..huu..kitorang pon check out and bergerak menujuk ke arah Poring..

rose cabin kundasang

posing2 dlu amik gambar before gerak.. 😀

Kalau korang tak tau Poring ni tempat kolam air panas..so boleh mandi-manda air panas la yg original tau..bukan heated pakai water heater.. :p

poring ranau

moksu Z berposing sebagai dedaunan :p

Kat sini nak masuk kena bayar..tak sure la berapanye…tak mahal pon rasanya…and tempat mandi dier ade 3 jenis..satu tu kolam besar ala2 swimming pool gitu..and selalunye penuh ngan budak2 ngan anak2 bujang jek.. (pepandai jek aku..)

Lagi satu tu..cam kolam kecik2 kat luar bawah cam ala2 gazebo kot…yang 2-2 ni open jek..so pepandai la nak pakai pe kan..ada yang pakai complete tutup semua..ade yg pakai swimming suit la..yg bogel pon ade..huu..tp dak kecik laaa…

ada ke masa kitorang baru sampai ada la 2-3 orang budak lelaki paling besar pon rasanya 6-7 tahun kot..dok terkonteng-konteng berlari tak pakai satu ape pon…censored sungguh..huu…

owh..and the last one ni tempat mandi tertutup la..cam dalam rumah kecik..dalam tu ade 2 bilik yang in each one ade jakuzi gitu..so dalam tu ape lagi..dah kata pon kitorang2 jek dalam rumah tu..satu bilik pompuan, lagi satu bilik lelaki conquer..En. Alif kita of course la join dak2 laki tu..suka la dier berendam2 tu sampai balik umah pastu selsema kat seminggu…huu..

kolam air panas poring

segar-bugar pas dok berendam..

ni gambar depan tempat mandi tertutup tu..hehe..kat dalam tu takde la amik gambar..dah cameraman (en.anas) pon dan sedap bermandi manda…sapenye yg nak snap2… 😀

hot spring poring

gambar kenang-kenangan~~

gambar ni tak sure la amik masa awal2 sampai or dah nak balik..hehehe..

sungai batu putih

sungai ni batu2 dier cam warna putih plak..

saje jek letak gambar sungai ni..hehee.. 😀 pastu dah sudah tu..pe lagi..gerak la balik KK…hu..tak sure plak kitorang makan dlu before ke poring ke tak pon ke poring dlu baru makan..huu..tu la..dah lama baru nak update..gatal sgt..kan dah lupe..huu..

tapi apa2 pon..kalau korang datang Sabah ni..rajin2 kan diri pergi ke Ranau..situ sup daging diorang mmg besh..sup ikan pon ade..pon besh gak..huu..lapo plak dok cite pasal makanan ni..hahaha..kay le..ini jek for today…

Sorry la sebab aku tak dapat lagi nak update pasal peserta Love is you and Me contest ni..a little busy actually..ade project kecil kecilan..nanti aku cerita.. 😀

 

 

 

written by beba

3 thoughts on “Dari Kajang ke Sabah – Part 2”

  1. Beba

    hehehe..mai la datang sabah jenjalan..sabah ni kalau jenjalan biasanya org gi kat pulau2 ke..cam sipadan mabul etc..mmg cantek2 (cakap cam pernah pergi jek..hehehe)

    tapi kalau mandi hotspring ni pon besh gak..

  2. NSAZWA

    salam…
    nani dah try byk kali nk masukkan beba anas dlm bloglist…mcm dah berjaya..tapi bila tgk…xde..mcmana nk buat ni…?yg org lain punya elok je dapat masukkn…apsal ek..?tulun…aduhai..

Please let me know what do you think about this post. :D