Dah jadi tunangan orang…

actually cerita ni pon dah lama..hahaah..aku ni cam banyak plak cerita2 lama baru nak cerita.. :p

ye la..dok simpan2 tak sudah..dah basi baru la sebok nak cerita..tapi tak kesah la..nak cerita jugak..

mesti korang dok tertanye2 sape plak yg dah jadik tunangan orang ni..takkan la En. Alif kot..sah2 la dak tu kecik lagi..calon pon takde lagi..heheehe..En. Alif hanya datang memeriahkan suasana majlis pertunangan Pakcik Amri dier (adik En. Anas)..kalau tak silap 27 March kot.. 😀

 

 

ketibaan rombongan

ketibaan~~

 

tak ingat la berapa kereta yg pergi…tapi ramai gak la..rumah tunang pakcik En. Alif ni kat Pengalat Besar..dalam kawasan Papar rasanya..sorry la..dlu SPM tak amik geografi.. :p

 

 

hantaran pertunangan warna pink

hantaran tunang dari belah lelaki..(alif watpe tu??)

 

warna pink gitu hantaran dari belah lelaki..akak ipar aku la yang sangat rajin buat gubahan hantaran ni untuk pakcik Amri Alif ni..buleh bukak bisnes wat gubahan cawangan sabah ni.. 😀 Alang2 cerita pasal hantaran ni mak aku pon ade gak wat gubahan hantaran ni..kalau ada sesape yang nak tempah untuk yang duduk dekat2 ngan kajang cam bangi, putrajaya etc tu, meh le jenguk website gubahan hantaran mak aku ni kat Hantaran Kahwin. Harga memang berpatutan! 😀

 

 

sarung cincin tunang

acara sarungkan cincin di jari manis~~

 

teringat plak masa dlu2 mami dok sarungkan cincin masa kitorang bertunang..hehee..malu ai~~

 

 

tunang dan bakal mak mertua

cik tunang dan bakal mak mertua berposing sakan...

 

ni ler cik tunang Pakcik Amri En. Alif..dah tunjuk cik tunang ni..takkan la En. Tunang nak dilupekan plak kan.. 😀

 

 

encik tunang

ni la En. Tunang a.k.a Pakcik Amri

 

datang ke majlis tunang sendiri menyamar jadik photographer.. :p hehhe..En. Alif pulak ape jek yang dier buat kat sini…

 

 

gigit jari

En. Alif gigit jari je laa..

 

hehehe..duduk jek la diam2 kat situ..gigit jari..pastu kang minum susu..

bercerita pasal majlis tunang ni..kalau tak silap pendengaran aku..persetujuannya ikat 2 tahun kot..duit hantaran pulak cam tak sure..hehehe.. (dalam fikiran tu dok ingat nak makan jek..hahaaha)

so tup tap tup tap….makan!! hehhe…lapar sebenarnye..before datang tu makan sket jek kot alas2 perut..owh..tapi before sampai kat umah Cik Tunang ni kitorang ade singgah rumah saudara Cik Tunang, (aku ni dok cik tunang, cik tunang ni tak bagitau plak nama dier..hehee..nama Cik Tunang kita ni Norbaizuri..kalau betul la aku eja tu kan..hehe..)

owh..pasal rumah saudara dier tu..ada kari daging yang saaaaaaangat sedap!! mmg terbaek laa..yummy2..

cerita pasal makan ni..ingat hari ni nak ajak En. Anas makan nasi la…hehee.. (hancus la diet..hahaa..hari ni timbang tengok progress atau pon..ape opposite progress ek? huu..seriously aku ada instinct yang mengatakan berat aku dah naik! huuu.. )

Gambar last..hehehe..En. Alif  disayangi oleh makcik2nye.. 😀

En. Alif tersepit..

En. Alif tersepit..

p.s: petang ni karang nak balik klias..esok baru balik sini balik..

 

written by beba

Incoming search terms:

  • hantaran tunang (389)
  • hantaran pertunangan (295)
  • tunang (139)
  • gambar hantaran tunang (73)
  • hantaran tunang untuk lelaki (54)

Please let me know what do you think about this post. :D