cerita lama…

yg kat bawah ni sume kenangan kitorang la kirenyer before  kitorang officially jadik couple..almost all yg kat bawah ni aku amik dari frenster aku..tp ade gak a couple messages yg dak p hantar kat myspace..tp skang ni aku mmg da xmasuk myspace sgt…cam boring jek..huu..lgpon in myspace mostly strangers jek..kawan2 aku ramai kat frenster…so i stick to frenster..go go frenster! hohoho…

aku susun ikot chronological order la ek..senang nk paham sket kot..hohoho…

aku check2 kat inbox frenster aku then aku jumpe message ni..1st msg dak p kasi kat aku..tp gune account sapik a.k.a apek (kwn baek dak p) sbb masa tu dier xwat lagi account kat frenster…

Date: 10/12/2003 1:11 am
Subject: allo….
Message: aku nie budak sekelas ngan ko dulu…kelas omar

kat maahad….dah lama aku cari ko nie…ko kat

mane skang???? buat ape skang???? blaja ke

keje???ade no contect tak????

Date: 10/12/2003 1:11 am
Subject: allo….sambungan
Message: balas jangan tak balas….

semangat tol dak p..hahaha…tp menarik gak..aku pon da lupe la ape perasaan aku dok bace msg tu..da la nama si sapik..pelik gak la aku..apsal plak da lama carik aku…huuu..part ade sambungan tu cam klaka..bule plak dok wat sambungan plak..huu…

kat bawah ni plak the first testi i wrote for dak p kat frenster dier…

haBibaH
03/12/2004 3:14 am

  • Anas..the last time i saw
    him..rasenyer masa form 4..tu pon sbb
    ade penyampaian sijil PMR…dunno
    much ’bout him..walaupon sekelas masa
    form 3..:p boleh kire bape kali je
    cakap ngan dier..:D tak tau dah nak
    tulis ape nih..

aku pon xingat sebenarnyer kalu aku ade cakap ngan dier time skolah dlu..hohoh..aku dlu kawan ngan pompuan jek..malu laa…hahaha..form4 masuk smss baru cam bersosial ngan dak laki..huu..sambung balik cite td..pastu dak p kasi message kat aku..and masa ni dier da create da account dier sendri..heheh

Date: 03/20/2004 3:50 pm
Subject: pembetulan..
Message: kite memang tak penah cakap kot!!penah ker?

nampaknyer dier pon xsure gak..hohoho..

ni plak the very first testi dak p tulis ntok aku…

ChaYaROyaTa
03/20/2004 3:49 pm

  • habibah….satu kelas dulu ngan
    aku…tp da lama da..time kecik2
    dulu..emm..tp dulu kat sekolah,dia la
    yg paling ranggi sekali!!haha…meletup
    oo….tak caya?tanyala dia..special dia
    nih!!tu yg aku carik dia nih…sampai
    ke frenster ko tau!:>..tapi syg,tak
    sempat nak kwn ngan dia!!untung ar
    korg!!!

um..kat frenster tu jek plak yg aku jumpe yg lama2 b4 kitorang couple..aku xsure la ape yg aku balas kat dak p..sbb aku check kat inbox frenster dier dier da delete plak yg lamanyer messages..so aku pon beralih la ke myspace then jumpe msg2 ni kat inbox aku..hoho…

Date: May 15, 2004 10:23 PM
Subject: aiyo…
Message: ish…jauhnyer ko lari!ilang terus tak nampak!ces….penat aku tunggu ko!!ehehe..bkan aper…nak tau jer…ko nak kuar tak ngan aku,kalu tak takper..aku tak paksa pun!ehehe..jgn laa takut!aku kol pun tak angkat!cess…anyway..aku ingat ko betol2 nak kuar arituh!ehehe..tertipu aku!jaaneh!
Date: May 20, 2004 7:13 PM
Subject: RE: RE: aiyo…
Message: eheheh..mana ada tunggu pon!aku takderla desperate!hahahah…ok..next time pon takper!jaa..

—————– Original Message —————–
From: Felia
Date: May 19, 2004 10:46 AM

tunggu mana..? ko nih..mana ade confirm lagik pon…ari tuh pon cakap² je…hermm…pasal yg ko call tuh sorry arr..masa ari jumaat tuh aku silent kan aku nyer phone..pastuh aku luper nak off silent mode tuh…dah aku kalo kat umah mmg tak tgk phone tuh…sampai arr aku balik cyber balik..ari isnin arituh aku perasan ade miskol..banyak giler sebenarnyer..:p herm…
pasal kuar tuh..ntah arr..tgk arr kalo aku ade mood nak kuar..cam malas je…lagipon cam bz arr…lek dulu arr…kay arr..ja..

hohoho..nampaknyer aku jual agak mahal gak ngan dak p dlu…aku pon xsedar…aku ingat cam senang sgt aku setuju ngan dier dlu..hohoho..pada sape yg blom penah bace post aku dlu2 camne kitorang bule kapel, korang bole bace kat sini under tajuk “first time kapel?!” hohoho…post ni kat blog lama aku..skang aku da hostkan kat site ni gak..sambung balik cite td..hohoho

Date: May 25, 2004 11:08 PM
Subject: RE: RE: RE: RE: aiyo…
Message: erm..behtuh..biler ko tak bz?
—————– Original Message —————–
From: Felia
Date: May 23, 2004 11:34 PM

hahaha..tak kate pon ko desperate..:p ko pon mesti ade ramai lagi member lain nak kuar ponn…

um..pastu cam maybe aku xreply kot..then dapat another msg from him…

Date: May 29, 2004 12:23 AM
Subject: akum!
Message: huhuh…buat per skang?asal aku msg ko kat yahoo ko tak reply hah?cess…

um..lepas ni da xde da plak msg lagi da..maybe pas ni sbb dier da dapat phone no aku kot…from one of his fren..ke dier da dapat awal lagi ek..hohoho..ntah la..aku pon xingat da..tp time ni da dekat sangat da time nk kapel tu..so maybe da ade la kot..hehehe..

then on 7 June 2004 kitorang officially jadik couple

lepas da couple almost 3 years…on 15 April 2007 we were engaged..

the next year..maknanya this year la tu..on 4 April 2008, we are now husband and wife

insyallah, next year we will be blessed with a cute baby boy estimated akan lahir awal bulan February 2009..

hohoho..menarik gak bile dok tgk2 balik yg dlu2 ni..whatever it is…aku nk berterima kaseh pada dak p..sebab sudi carik saya n berusaha ntok mengorat saya dulu (hohoho..kenyataan ni kan dak p..:p) thank you very much..sbb usaha awak dlu lah skarang ni sy dapat hidup yg bahagia macam ni..bersama awak..and ngan baby kat dalam perut saya ni..hehehe..hopefully kite akan berbahgia di dunia dan di akhirat..i luv u so much dak p! berapa kali saya cakap pon cam xle nk digambarkan how much i love u..( hohoho..berjiwang karat sekejap..)

p.s: dak p pon xingat agaknyer dah pasal ni..hehehe..luv u..muah2..lg satu..doc appointment tu esok la dak p…jgn lupe tanye berat baby tau nnt..hehe..:D

written by beba

3 thoughts on “cerita lama…”

Please let me know what do you think about this post. :D