Bershopping buku sakan kat 1Borneo..

Semalam kitorang sesaje keluar jalan2 kat 1Borneo..dah boring2 asik duduk rumah jek..hehehe.. 😀

So hasilnya..

beli buku di Harris 1Borneo  + Buku 2nd Hand

Habis RM150 gak la dok memborong buku ni..buku Alif yang Mickey Mouse tu la yang melarikan budget aku..RM29.90 satu .Maknye dapat 3 buku jek..buku2 on the right side tu beli kat Harris…but yang belah kiri tu aku beli kat bawah sekali kat LG..ade diorang jual buku 2nd hand from USA..memang murah2 jek…mostly yang aku beli tu RM3.90..ade yang RM4.90 and satu RM 7.90 tak salah aku..and condition dia memang elok lagi la..ade satu jek kot yang ade tulis nama minah saleh dalam tu..but memang kena berusaha la mencari mana buku yang murah and condition cun ni…but mostly memang ok la..takde yang buruk gile kot..

Sempat la aku capai 6 buku tu untuk Alif..aku tak tau pon ade jualan buku 2nd hand tu kat bawah..kalau tau mesti dah turun awal2..tak sure la sampai bile diorang ade…buku2 paperback ade gak..tapi banyak romance, nora roberts, danielle steel semua tu..aku tak berapa nak bace buku2 jenis gitu..tapi tak sempat nak study semua buku2 yang ade…

Aku belikan buku Mickey Mouse Alif tu sebab dia dah bawak berlari ke hulu ke hilir dalam kedai buku tu..dok lari dari ayah dia..pastu dia cam suke jek buku tu..siap bace2 lagi. Tajuk buku tu actually ‘Who’s Not Sleepy’ si Alif pergi rename buku tu as ‘Mickey Not Sleepy Anymore’ haha..pepandai dia jek.. :p

Now memang aku perasan Alif dah pandai dah bace kalau simple words ni..kalau lalu depan Maybank kang dia sebut la..kalau tengok TV ke..ade certain words yang dia tau tu dia sebut la..and dia pon cam dah tau bunyi2 for each alphabets..yang phonic2 tu la..and sebutan bile dia bercakap memang dah banyak improve although sometimes still ade lagi bahasa dia cam ‘awuna wuna’..hehe..aku pon tak tau maksudnya ape..tapi selalu dia gune maybe bile dier tak tau nak sebut ape kot..ala2 ‘fill in the blank’…

cam dah panjang plak post ni..nanti aku ingat nak buat post pasal progress Alif la..blog2 mak2 lain selalu letak progress anak..hehe..aku je yang tak buat2 lagi kot..nanti2 la…

written by beba

One thought on “Bershopping buku sakan kat 1Borneo..”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>