berjauhan ngan dak p..

so..ape ek nk cite..huu..anas da balik da hari ahad lepas..and skang ni aku pon keseorangan la kat semenanjung ni..boring tol la..xbyk mende pon nk wat..rasanyer mmg relax gle la..huu..relax sampai ke tahap yg memboringkan..hehe..duit gaji pon cam da nk abes da kat dalam bank tu..ampes..pas ni kena harapkan duit en suami la..huu..

 

baru jek hari selasa lepas ade org telekom kol aku..suh g interview hari jumaat ni..ntuk post technical exec..ntah ape work desc dier aku pon xtau..da aku tanyer dier pon dier x tau..huu…tp ape2 pon anas kate pegi jek la interview tu..mana la tau kot2 ade kosong kat sabah then bule transfer ke sane ke..tu pon kalu post tu ade kat sane la kan…huuu..tp kalu kat kl..terpaksa la menolak..xkan la aku nk keja sini anas keja sabah..ape ke makne nyer tu…huu…tp kalu dapat mmg senang la..xpayah la aku nk kena bayar loan aku every month..lega da kat situ..gaji pon bule la…paling tinggi daripada yg aku penah dapat..so aku xkesah laa..aku slama ni keja gaji rendah jek..huuu..um..kalu xde kat tm ni..kena la carik keja kat sane..xpon just rely on keja kat gov jek..tp gov pon ok gak…byk pe benefits..heheh..

 

um…sbb da kawen ni..kena la cite pasal baby plak..huuu..memule b4 kawen kitorang ade gak citer2 pasal anak ni..nk cepat ke lambat ke…kalu ikotkan dlu…aku nk lambat..relax2 dlu enjoy2 dok berdua setahun..then baru la berusaha…tp typically lelaki ni mmg la suke kalu dapat anak cepat..seriously kalu tetiba kang aku ter ‘pregnant’ mesti anas meloncat2 kesukaan…huu..tp aku cakap camtu bukannyer sebab aku xsuke ke pe…of course la aku suke..sume pompuan yg kawen nk ade anak sendri…sape xnk beb..lagi2 kalu anak org yg paling kite syg skali..heh..but honestly..aku takut laa..huu..responsibility tu..i know that once married i’m supposed to be ready for both being a wife and mother..in case la kan..who knows da kalu rezeki…tp maybe being a mom has not occurred to me just yet…tp kalu da ditakdirkan aku dapat anak awal dari setahun yg aku nk tu..wah..besh gak..hahaha…aku rasa aku ni cam tgh konfius antara nk ke x..hahaha…da la..cukup la aku mengarut..ntah ape jek la yg aku cite ni..lek2..dak p..jgn sangka bukan2…hehehe..luv u so much…:D anyway..we are hoping that when the time comes it will be a girl….hahah…adios…

 

written by beba

3 thoughts on “berjauhan ngan dak p..”

Please let me know what do you think about this post. :D