Berita En. Nuffnang and my life before this..

heehehehe…baru2 ni aku dah apply for cashing out earnings nuffnang aku…harap2 la dapat time aku still kat Kajang..boleh gak berjoli sket..hahaha..nak shopping baju raya laaa…aku dok berblogwalking, tengok ramai dah yang dah beli kain la..shopping macam2 untuk raya..

Alif pon cam dah nak kena beli baju baru dah ni..byk baju dier dah kepam2 dah..pakai sejak kecik lagi..anak bujang aku tu selim..so baju dier yg 0-6months pon still bole pakai lagi..tapi romper cam tak lama dah kot bule pakai..hehe..Alif dah makin tinggi..romper tu tak le nak stretch lagi dah.. :p so kenalah borong pasni..hehe

woh..bercerita pasal earning Nuffnang ni, alhamdulillah setelah beberapa bulan ni akhirnya berjaya gak aku kumpul RM100+…

nuffnang earnings

lepas la nnt nk beli baju baru Alif..aku beli baju2 murah jek untuk pakai kat umah biasanya..kalau baju jalan2 yang ensem2 kena la paw ayah alif.. :p

pas cash out still ada beberapa lagi buffered earnings aku yang belum abes..tak sabar nak tunggu diorang bertukar ke metered earnings..hehe..sebab some of the cam banyak gak..rasanya paling banyak yang pernah aku dapat kot sejak berjinak2 ngan nuffnang ni..lenkali la cerita pasal tu..

nuffnang buffered earnings

tunggu yang ni plak...

alhamdulillah sangat, bulan ni rezeki cam mencurah2 je rasanya..nuffnang ni, then heartbeat.my pon baru jek bank-in cheque RM100+ bayaran untuk affiliate, and my freelance project pon dah nak siap..pasni dapat la balancenye dalam RM500 lagi..

hoh..bercakap pasal kerja ni..aku ni tak buat2 lagi kerja part-time from my former boss tu..huu..dah lama btol tak reply kat dier..huu..usually kerja yang dier bagi more to maintanance of his blogs and websites. Sometimes kerja amik masa, sometimes cam sangat simple..tp the pay sangat ok..and he and his wife sangat generous..tak kedekut..masa aku kerja ngan diorang pon memang best laa..makan tak payah keluar duit dah..sebab makanan kat pantry mmg macam2..then pagi2 ada breakfast, the day before tu kita boleh request kat one of the staff gak kita nak makan ape..tapi within limit gak la..kalau ada benda tu on the way dier gi kerja dapat laa..hehehe..tp slalunye nasi lemak, mi goreng, roti canai etc gitu laa..kalau boring2 asik makan tu jek..keluar la pergi mid valley..dekat jek..lintas jalan (pakai jejambat) dah sampai!! 

dlu tiap2 selasa ke rabu ntah..slalu gi jusco kat tempat makanan tu beli sushi! RM1 for any jenis, mmg berbaloi2..

berjimat2 dlu aku..yo la…tengah kumpul duit nak kawen masa tu.. :p macam2 nak beli…

kadang cam rindu gak ngan zaman bekerja ni..hehe..tapi kalau suruh aku kerja cam dah malas..hahaha..lagipon aku tak tau la mana nak letak alif kalau nak keja pon..lagipon aku rasa kitorang bahagia jek even tho aku tak kerja..hehe..dah 2 tahun lebih la kiranya aku tak kerja…aku letak jawatan sebulan before kitorang kawen..sebabnya of course la..kena pindah dok Sabah..dak p ni kan..3 ke 4 bulan ntah before kahwin tetibe dier cakap dier dapat kerja kat Sabah pastu nak pergi sane..ampes..i was trapped! hahaha..

gila ko..aku mana pernah jauh dari mak bapak aku…paling jauh pon duduk melaka..tu pon sebulan or dua bulan sekali, kalau tak aku yang balik..mak bapak aku yang datang jenguk…tu pon setahun jek..pastu pindah Cyberjaya, mmg sengaja aku dok pilih course yang kompom2 ade kat Cyber jek…hahaha..bule balik umah slalu..

tetibe kena gi Sabah! hehehe..seb baik survive..tu la kena balik at least 4 bulan sekali..tapi skang ni dah nak 7 bulan tak balik..huu..tapi seb baik la masa bulan 3 lepas mak bapak aku ade datang sini jenjalan..hehe..so 4 bulan gak la tak jumpe..hehe..2 Julai ni nnt kitorang balik Kajang..owh..tak cerita lagi kot pasal ni..heehhe..

cam dah panjang sangat plak..actually aku nak buat entry pendek jek…tapi terpanjang plak..hahahaa..kay la…ciou…

 

 

written by beba

4 thoughts on “Berita En. Nuffnang and my life before this..”

    1. beba Post Author

      @aunz haha..dah ko update blog pon sebulan sekali jek..camne tak sangkut nuffnang ko.. :p

      @mama zharfan hehe..besh gak la…sape nak bagi ye tak? 😀

      @yan heheh..tak de la membuak2..beginner baru ni..

Please let me know what do you think about this post. :D