bercuti ke ranau..

baju baru alif
hohoho..alif pakai baju baru dier..:D

cuti labour day hari tu kitorang ramai-ramai (mami and dadi, anong and husband, uming, kakak pong) pegi bercuti..:D di ranau. Malam khamis pas anas balik keja kitorang gerak ke sane tido kat lohan rest house. then dalam dalam pukul 12pm baru la kitorang gerak pegi Poring. Kitorang berhepi-hepi kat sane sampai kat pukul 3.30pm gak rasanya.

ke poringKalu nak dikatakan aku xde la berhepi2 mana pon..huu..yang aku buat dok menunggu jek..ingat ke nk la tunggu dak p dlu baru dok mandi air panas tu..sbb dier pegi ber’canopy walk’. Lama gak la baru dier balik tu..pastu last2 dier mandi sendri2 xajak langsung aku..mmg ampes jek..pastu aku pon merajuk la kejap. ye la..aku da tunggu lama2..last2 aku yang xbule nk mandi..huu..keciwa…:(

satu jek lagi yang kurang nya kitorang xbawak pulak makanan..kalu tak mesti lagi besh punye..hehe..aku tgk ade orang tu siap bertong-tong bagai bawak…ntah ape dalam tu aku tak tau la..

kat situ ade la satu restaurant ni..tapi mesti la mahal rasanya makanan kat dalam tu..kat situ kalu nak masuk kena bayar…then kalu nak mandi kat open tu free la..tp kalu nak pegi yang tertutup tu kena la bayar..kalau xsilap aku ade 2 jenis tempat tertutup..yang paling mahal RM40/hour…then kalu nak pegi attraction lain cam butterfly garden ngan canopy walkway pon ade fees jugak..tp aku xtau la plak berapa..

selain dari hot spring kat situ pon ade waterfall gak..tp aku xpegi pon..huu..lepas gerak dari poring memula cam nk singgah kat kundasang..ade la tempat tu..aku tau la kat ne..tp xjadik..sebab cam da lewat…tp kitorang berenti makan kat atas tu la…hoho..sejuk btol angin dier..cam kat genting..besh tol..nnt kena pegi tu tdo sane plak..hehehe..umm..tu jek la kot citer kali ni..

anyway alif skang ni mmg da nampak da cerdiknye..hehe..skang ni kuat btol suara dier..:D makin hari makin comel! hohoho..I love you so much Alif!! and dak p gak..:D muah2..

ramai-ramai ke poring!

written by beba

8 thoughts on “bercuti ke ranau..”

  1. beba Post Author

    pak cik yas..mmg la alif comel..tgk la mak dier kan comel..hahaha..:p

    dak p: sape suruh [email protected].jgn main ingat2 jek..huu..

    yam: sudah ku balas tag ko tu..:D

  2. Yaz

    Hoho..lagipun Pak lang yaz comel..jadi alif pon ikot comel gak.. ikot pak lang dier..huhu.. 😛

    Windu plak kat alif..tunggu alif balik sini bulan 6 nanti..hoho..

    P/S : send gambo alif yang xedit ‘baju baru alif’,mak nak antar masuk peraduan baby tesco comel..huhu..xpun antar je gambo yg cute2 yg lain..antar kat e-mail saya..huhu..sebelum 31 Mei nih..nak Print out 4R.. ^_^

  3. beba Post Author

    just: huu..tak boleh laa..tak pandai..lgpon cam malu laa..bunyi lain macam jek nnt..huu..tapi tak tau la kalau dah lama duduk sini boleh plak cakap..haha..:p

Please let me know what do you think about this post. :D