bahan penting dalam masakan pasta…

bule ke semalam aku lupe nak update…hohoho..

tapi tak pe..hari ni ganti…hehehe..

actually hari ni saje jek nak citer pasal bahan yang memang penting for me kalau masak benda2 pasta or lasagna or ape2 jek la yg konon2 italian ni…aku cakap konon2 sebab kompom kita masak style melayu…hehehe..kalau original 100% italian belum sure lagi aku suke makan..hahaha..

so ape bendanya….ni haa..

bahan-penting-dalam-pasta

aku selalu beli Mixed herb jek rather than beli oregano etc2 ni..senang..masuk jek…sume ade..siap..hahaaha..lgpon mmg rasa la herbs dier semua…

pastu make sure beli jenama yang ni…aku beli kat Tesco jek selalu…yup…korang bace betol….sini mmg takde Tesco..hahaa..so everytime balik sane..kalau stock benda ni dah abes beli la kat sane…murah jek ni..kalau tak silap ingatan aku dalam RM2 lebih jek kot…

Tak perlulah nak beli McCormick yang sangat mahal tu…seriously aku pernah pakai Mixed Herb McCormick..tapi mmg takle lawan ngan jenama Singlong ni…lagi naik rasa tau…and satu pack Mixed Herb Singlong bule 2.5 kali refill satu bekas kecik McCormick tu tau….aku tau sbb aku mmg pakai bekas lama aku tu letak herbs ni untuk yg aku pakai…

So kalau korang nak masak pasta rasa italiano malaysia…kasi letak mende alah ni kay…sodap~~~

written by beba

Incoming search terms:

  • masakan pasta (115)
  • masak pasta (51)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>