baby gurl update…

huu..lupe plak aku nk cite pasal baby girl…aritu aku da contact da mak baby girl..dier kate baby girl still kat hospital lagi..n xsure la bile bule kuar..skang ni yg bule jumpe baby girl cuma ayah and mak dier jek..

si yati ade la cite ape sebenarnyer yg jadi…so camni la cite dier..quoted verbatim dari sms yati..

sakit la..mula2, kena inject kat tulang belakang 2 kali bg pinggang ke bawah kebas gile2 kebas..time bedah mmg xrase ape..terasa perut digodek-godek je..tp sedar la ape yang jadi. Then xsampai 5 minit, dengar baby menangis.dah selesai..lastly jahit.mase tu kencing dalam tiub..gerak langsung xbule..sepanjang hari terkujur la..xbule makan lg..kena tunggu 6 jam baru bule makan..masuk air drip tu dah bebotol-botol.xbule ingat berapa da..hehe..baby nk kuar awal.aku pon xbule nk tahan2 coz air ketuban dah pecah..lain la kalo xpecah lagi..masa aku sampai wad bersalin hari ahad tu pon, dah buka 2cm..tp doc yang suruh tahan coz nk inject ubat paru2 & saiz budak kecik saingat..sampai je isnin, air ketuban dah nk kering, kelam kabut depa bedah, takut baby lemas..mcm2 ada..

huu..susah gak ek..huu..takut aku dengar bile kena inject 2 kali kat tulang belakang tuu..xmo la kena inject…i guess mesti yg dier inject tu epidural gak la kan..huu..kenapa aku rasa pakai epidural lagi menakutkan dari beranak biasa..hoho..skang ni aku da tau camne kena c-sect from yati..normal delivery with epidural from ajan..n pasni tanye plak kang org yg went thru normal delivery w/o epi plak..huu…

mak aku ade gak cite2 pasal pengalaman dier dlu..mak aku lahirkan anak2 dier sume ( 7 orang kay… ) pon thru normal delivery n xpakai ape2 ubat2..dari cara dier cite cam senang jek…huu..hopefully aku pon nnt cam dier gak laa..senang jek..mak aku cakap..dier bile cam da rasa contraction tu..dier xde la tros pegi hospital..( ntok 2nd onwards pregnancy kot.. ) dier pegi jalan2 la..pegi mapley la..makan2 dlu..huu..tp bile sakit tu datang cam benti la kejap..tahan2 sakit..huu..then bile cam da 1/2jam – 15mins apart baru dier pegi hospital..tp tu hospital dekat laa..n mak aku da berpengalaman..xle la nk ikot style dier gak..hahaha..silap2 kang terberanak aku tgh jalan..:p lgpon aku pon xsure la aku bule recognize ke x ape contraction ni..hohoho…

pasal ni everyone pon cam ade opinion sendri yg mana lagi bagus..huu..so ape2 pon it’s all up to me nk pilih yg mana..huu…takut2…

p/s: nama baby girl is Siti Nur Asyiqin Binti Mohd Razif..( xsure la btol ke x aku eja nama aboy tu..hohoho..) mengikut kata Yati penyambung pemegang nama Siti Nur..sbb nama dier pon Siti Nur Hayati..

written by beba

3 thoughts on “baby gurl update…”

  1. Iffah

    sorry ek, nyibuk bg komen.. my experience time contraction tu, rs sakit perut yg lebih kurg rs senggugut yg sakit giler..trus xsng duduk..not sure its helpful enuf tho 😛

Please let me know what do you think about this post. :D