baby girl..what’s your name?

baru jek tadi mak aku call…semalam mak aku ngan nenek da pegi da melawat si yati..diorang pegi petang..dalam kol 2…dier skang da kuar da hospital..balik umah mak mentua dier..nenek aku xbape nk larat da skang ni..so better la kalu dier dok umah  mak mentua dier..hehe..

um..ni info yg aku dapat dari mak aku..baby girl skang ni kena tinggal kat hospital dalam incubator..xtau la bape lama kena stay dalam tu..mengikut kate yati..baby dier ok jek..xde la kecik sgt..’panjang tp kurus‘ xsempat nk kumpul lemak la tu si baby girl..huu..berat dier time lahir cume 1.7kg..kire under weight la tu..hopefully baby girl akan menambah lemak dan berat badan dier cepat2 so that bule kuar dari hospital..

sepatutnyer baby girl kena dok sebulan lagi dalam perut mak dier..tp agaknyer baby girl da xsabar plak nk tgk dunia luar..huu..

kepada baby boy dalam perut mak ni..ko stay2 dalam perut tu dlu sampai bulan 2..jangan nk ngade2 plak nk ikot akak sepupu ko tu…tunggu da berisi cute2 dlu baru kuar kay…hohoho..luv u so much baby boy...

aku dengan confidentnyer dok panggil anak aku baby boy..hoho..2 kali scan da cakap boy..kire bule caye ke? hohoho..tgk la next check-up..soh doctor tgk lagi skali..hahaha..maybe makin jelas da skang ni..tp baby skang ni mmg tgh galak bergerak2..ade masa tu kadang cam xnak berenti lak dier dok ‘poke-poke‘ perut mak dier ni..huu..tp aku suke kalu dier gerak2..at least aku tau dier ok jek dalam tu..kalu dier xgerak kang risau plak..hehe..

written by beba

5 thoughts on “baby girl..what’s your name?”

  1. adie

    insyaAllah betul…aku dulu 11 weeks dah nampak…pastue tiap kali check up duk tanye doctor betul ke tak hahahhahha. setakat nie dah bape kali dah betul agik la…..tapi x kesahla kan….yang penting sehat budak tue….ye tak? good luck and take care

  2. beba

    huu..kalu pakai baju longgar2 camtu mmg xnampak sangat..tp kalu pakai baju ketat ke ape baru la nampak..hehe..
    tp mak aku xkasi pakai baju ketat2 nampak perut bulat2..huu..anas pon xkasi gak..

    uh..aku ade lagi 3bulan baby nk membesar ni ajan..jgn jeles2..haha..ko tu ye la..da kempis balik..

    huu..kitorang 23weeks baru tanye gender baby..hoho..awal gak bule nampak ek..11weeks..

Please let me know what do you think about this post. :D