Alif tak suke seafood!

peti ais baru ku!

peti ais baru ku!

hailaa…alif xbule makan seafood la plak…abes la naik gatal2 kat muke dier..nasib baik la kat badan ok jek…huu..kesian la anak aku ni…dok tersapu-sapu muke dier. Ade la gak calar satu dua..huu..

hoho..lama betol la aku da tak update blog ni..banyak sebenarnye nk cerita..tp tu la..bz btol la ngan projek besar aku ni..huu..bila la nk siap ni..asik distracted jek..huu..

so aku nak cite pasal Mother’s Day..ye..aku skang ni da bule sambut mother’s day..hoho..:D actually aku pon xtau bilenye sangat mother’s day ni..sbb kitorang dlu cam xslalu pon celebrate ke ape ke..ade la gak dlu2 sekali sekala bagi kad ke hadiah ke kat mak..

Pengalaman Mother’s day aku yang pertama. The day before tu dak p pegi beli pizza hut bawak balik umah..so kitorang pon makan la berdua-dua sebab alif tdo dan tak bule nk makan pon..hehe..

Esoknya plak dak p bawak kitorang ngan mak dier skali pegi makan kat Le Meridien..makan buffet..hohhoho..besh sungguh..aku mmg suke makan buffet ni..:D mmg macam2 la makanan yang aku makan, termasuklah udang yang telah mengakibatkan En. Alif gatal2..huu..sian dier..

lagi satu yang besh nye. kitorang da ade peti ais baru! yeay..dak p cakap kirenye peti ais tu hadiah ntuk mother’s day..huu..yo la tu dak p..:p mmg besh peti ais ais ni..besar..banyak la bule letak..susu alif pon ade tempat special..hehe..:D

ape lagi ek? um..haa..alif ade dapat hadiah baru..baju from London..jauh tol baju tu fly..aku memula pelik gak bile tetiba datang orang pos laju dok hon2 depan umah aku..sbb aku dok pk2 yang aku xde la beli ape2 pon from internet lately…rupenya untuk En. Alif daa..mmg cantek baju2 tu..tp ade 2 baju tu saiz for 6-9months..tp besar btol..cam umor setahun jek..huu..kena tunggu alif besar lagi la baru bule pakai…

pastu arituh alif pegi klinik lagi untuk injection dier..seperti biasa..mmg la baik jek alif ni..masa kena inject tu jerit la gak kejap..pastu terus senyum pulak..hehe..and alhamdulillah, alif x demam pon..um..ape jek lagi ek nk citer? tu jek kot dlu..:D

owh lagi satu..bulan depan (19Jun-??xingat) kitorang balik Kajang..yeay!! bule makan kueh teow sedap..hoho..and nasi lemak sedap gak!

En Alif : My future Doctor (kalau dier nak la...:p)

En Alif : My future Doctor (kalau dier nak la...:p)

written by beba

Incoming search terms:

  • Peti Ais (90)
  • peti sejuk (49)
  • peti ais sharp (18)

3 thoughts on “Alif tak suke seafood!”

Please let me know what do you think about this post. :D