Alif dan Bumbo Seat Baru!

yeay..alif da ade Bumbo Seat! hehe..:D nak cerita pon tak tau camne..bak kate orang a picture worth a thousand words…ni bukan a picture lagi da..berpicture-picture..hahaha..suka hati aku jek guna perkataan..kalau orang aktivis bahasa melayu nampak ni mesti marah..hahaha..:p

Aksi-aksi En. Alif atas Bumbo Seat baru dier...

Aksi-aksi En. Alif atas Bumbo Seat baru dier...

bile aku tgk2 balik gambar2 ni rupe-rupenye 3-3 romper yang En. Alif pakai ni sebenarnye hadiah from Makcik Ajan..Thanks Makcik Ajan..hohoho..:p

Anyway hari ni..petang…kitorang balik Kajang! YEAY..!! hohooho…tak sabar nak carik makanan kegemaran aku kat sane..hahhahaa..:p (orang balik sebok nak jumpe mak bapak ke adik beradik ke..aku dok sebok nak makan plak..haha) apa yang aku nak makan da ada da dalam otak ni…yang penting..umm..kena listkan ni..

  • nasi lemak yang mak buat
  • makaroni goreng yang mak buat jugak
  • lauk-lauk yang boleh dapat kat umah nenek jek i.e: gulai tempoyak, cili hijau masak taucu tu..ikan sembilang atok buat goreng berlada…uish..sodap..menjilat jari…huu…
  • nandos
  • satay
  • pau kari terbaik yang kat pasar malam hari isnin depan umah kajang (harap2 ade lagi laa….huu)

then yang list kat bawah ni da sound awal2 da kat Renamon ( adik pompuan aku yang form 4 tu..)

  • lasagna ( sedap oo dier buat…takde tempat bule lawan punye..hohoho..)
  • oreo cheese cake
  • pizza
  • puffy-puff

hahahaha..list mengalahkan orang mengidam plak…hahahaha…:D

p/s: Bumbo Seat tu aku beli online kat LittleWhiz.com (kalau nak beli laa..:p)

written by beba

10 thoughts on “Alif dan Bumbo Seat Baru!”

  1. ajan

    aaaaa geramnya tgk budak kecik dalam bumbo seat tu. geram geram geram. geram gakk tgk bumbo seat tu. haih.

    Anyways, wey apa makcik makcik ni?
    Auntie ok. Same same!

  2. beba

    kiki : ko bile nak datang sini bawak kamera? hohoho

    dak p: pengalaman pe dak p? makan terlebih sampai nk pitam ke? hahaha..:p

    najwa: tu bukan ala-ala da tu..mmg tengah menguap..hohoho..

    ajan: tak pe jan..nnt bile si kimi da ade adik ko bli la..haha..bukan ke aku cam penah tgk gambar kimi duduk dlm bumbo seat ke? sape punye lak tu?

    pips: yo la..tiket murah kitorang beli tahun lepas..heheh..:D

    mummy danish & dania: wah da beli..besh2..sabar jek la tunggu bumbo seat tu sampai karang..hehe..tp mmg besh la bumbo seat ni..mesti alif rindu kat bumbo seat dier gak..hahaha..

Please let me know what do you think about this post. :D