Alif – 1 week da..yeay

hari ni alif da seminggu bersama ngan mak and ayah dier….yeay..hehehe..tp ade berita xberapa baik..sbb baru jek pagi tadi mak anas cakap alif kena kuning..huu…padan la pagi tadi dier senyap jek..aku cam rasa pelik gak..huu..

skang ni aku dok tunggu kat umah jek..diorang bawak alif pegi klinik kesihatan kat kuala penyu..dak p cakap kuning alif x tinggi…huu..tp alif budak baik..xnangis pon bile kena amik darah..hehe..nurse pon jadik pelik…kate dak p laa…da aku pon xde kat sane..huuu…

aku cam ade terbaca kat forum kate kalu mommy with blood type O tambah plak baby boy with blood type O jugak mmg ade high possibility dapat jaundice ni..huuu..xtau la setakat mana kebenarannya..both aku and alif blood type jenis O+ve.

pusat alif baru jek jatuh hari ni gak..hehe…:D

huu..cam ade lagi nk citer..tp cam malas plak..hehehe..

alif

bwh ni gambar2 alif lagi..

written by beba

12 thoughts on “Alif – 1 week da..yeay”

  1. ummi rayyan

    Salam beba..
    alif kena kuning keer?biasalah bb br lahir mmg kena..neway anak akak pun pernah kena kuning nie siap kena masuk nicu lagik…ubt utk kuning nie senang jer..beba kena bfkan alif sebanyak mungkin..dia tido beba bf jugak alif..every 2 hour..akak dulu ms dlm nicu buat mcm tue alhamdulillah 2 hari buat mcm tue kuning takder n turun..so kerapkan susu alif yer..salam

  2. Jaja

    mata = anas, hidung = bibah, kening = bibah, bibir = unidentified…putih cam beba!! kesimpulannyer alif comey giler!! geram!! nk baby jugak….tp nak mintak kat sape ekk?? :p

    p/s: bile bleh tgk alif??

  3. mama maisarah

    muke anas sesgt2…heheh bru bacer citer ko…nwey dh jd mak pon nyer haa…sonot giler kan…alif comey giler…eheheheh psl kunin tuh sok2 elok ler tuh…maisarah dulu mak aku duk jemur2 kt matahari…kuikuikui aku duk jek kt bilik…

  4. Iffah

    faruq dlu pn kena kuning gak..kena warded lg..rajin2 bwk alif jemur kt tmpt ada cahaya matahari..n aku rs mak or MIL ko sure tau yg cara tradisonal, mandi ngn air yg direndam n daun misai kucing ke apa ntah..

  5. beba Post Author

    huu..alif baru jek balik dari check kat klinik..skang ni da turun da kuning si alif..hehe..alhamdulillah..

    mmg dok mandi ngan kena minum air kundur pe ntah..hehe..seb baik la alif yg kena minum..hahaha..jahat tol la mak camni..:p

    jaja: wat sendri la wei..ape mintak2 kat org!!hahaha..kitorang balik sane 20.02.09 ni…nnt datang la tgk kat kajang..hehe..:p

Please let me know what do you think about this post. :D