Alhamdulillah..mak dan ayah selamat sampai dari tanah suci…

Semalam tak sempat nak buat update..hehee..

Semalam pagi kol 6.30 gitu dah gerak ngan Pakcik Yas (my brother yang no.2) kitorang berdua jek pergi..2-3 hari before tu mak ade pesan suh bawak 2 kereta..mana la tau kot2 tak muat ke barang nak sumbat kang…disebabkan Pakcik Boyem kerja shift pagi semalam (yup..adik aku ni ahad pon kerja..hehe) so aku la yg kena gantikan..En. Alif of course tengah tido lena lagi.so aku malas la nak kacau2 dier tido…

so berdua la kitorang ke KLIA..sampai2 jek masa nak parking tu bule plak yg parking chips tu bule abes plak kat entrance tu..lama gak tunggu…siap byk gile kereta beratur belakang kitorang..orang yg kat belakang siap mamat security suh reverse masuk kat entrance lain..tapi kitorang tunggu jek kejap lagi..sebab dah ade orang datang refill balik chips..

sampai2 jek..dalam pukul 7.15am gak la kot kat atas tempat ketibaan tu..kitorang tunggu jek la kat tempat ketibaan yg ramai2 orang haji keluar..ntah berapa minit ntah..tak gak keluar2..rupenye flight delayed daaa..Yas kompiden jek kata tak delayed kot..hahaa..so kitorang lepak2 la dlu makan2 kat Burger King..borak2 dlu..dalam kol 9.15 gak kot baru mak and ayah keluar…

then terus gerak balik…sampai kat umah nenek, atuk, kak noi and family dah ada kat umah..then ade la lagi yg datang tengok2..pastu mak ngah and family pon datang..siap bawak makanan macam2 lagi..aku ngan dah makan Burger King nye before tu..mmg kenyang gile laaaa…

pastu dah abes borak2..rasa2 cam dah mamai gile gi sambung tido jap..hahaha..the day before tu..dah la aku tido pon dah nak kol 2am..pastu kol 4.30am En. Alif bantai gi bangun nangis2 plak..pas tu aku cam dah tak le tido..tu yg cam ngantuk sangat dah takle tahan..hohhoho..

apa2 pon Alhamdulillah laa..semua pon dah selamat.. 😀

mak-ayah-pergi-mekah

 

written by beba

One thought on “Alhamdulillah..mak dan ayah selamat sampai dari tanah suci…”

Please let me know what do you think about this post. :D