Akhirnya!!! FREE SEAT dalam genggaman…hohoho..

alhamdulillah….dapat gak akhirnya Free Seat kat Airasia ni..2 hari berusaha nak masuk site Air asia..

so sekarang ni kitorang ada 3 tiket pergi balik kampung..hehehe..ade duit jek beli tiket balik kampung..bile la kitorang nak bercuti plak..hehehe..

  • tiket balik raya (bulan september 2009)..checked!
  • tiket balik awal tahun depan (bulan january 2010)…checked!!
  • tiket balik tengah tahun depan (bulan may 2010)..checked!!
  • tiket tengah tahun ni???? alaaahai..blum lagi..

balik kampung pon macam bercuti gak..lagi besh jumpe mak ayah and adik beradik lain.. ๐Ÿ˜€

sementara Alif belum bersekolah ni la nak balik camni kan..kang kalau Alif dah start sekolah..anak pon dah bertambah..kasar blanje nak balik kampung ni…huuu..tapi rezeki anak ni sape yg tau ye tak.. ๐Ÿ˜€

Tiket Free Seat yang baru dapat ni memang la berbaloi2..hehe..Alif pon dah tak dikira as infant dah…adult gitu…dah besar rupanya anak bujang aku….

total amount free seat

Total amount untuk 3 orang dewasa KK-KL

Luggage just amik 30kg jek..means me and anas jek…alif tak payah laa..bukannye banyak sangat pon barang..lagi2 alif skang ni dah tak minum EBM. Seat sudah pastinya kena beli..kalau tak kang nak stewardess tu ke jaga Alif.. :p Makan..kena laa..nnt lapar..hahaa..cam dah terbiasa makan kat atas tu..kalau tak beli ngan tiket silap2 dok beli kat atas tu…so better la beli jek sekali gus..senang.. ๐Ÿ˜€

ahhh..murahnya tiket..bile la nak dapat lagi tiket camni..hehehe..

teringat plak masa first time alif naik kapal terbang…masa tu dia baru jek 17 hari..aku pon still ala2 ok2 jek..jalan slow2..hehehe..kang terburai plak isi perut kalau lelaju…

alif at airport terminal 2 kota kinabalu

Alif sebelum naik kapal terbang balik Kajang...

masa kat atas kapal terbang tak sempat plak nak snap gambar alif..ingat lagi masa tu la Airasia dah start tak bagi Free Seating..nasib baik la ada passenger yang baik hati tukar tempat duduk so dapatlah aku and mak aku dok sesame…dak p dah jauh gle dok kat depan tu..kalau duduk sorang mmg susah laa..dah kalau pangku baby kecik camtu mananya nak bergerak..nak amik susu semua..nasib baik lah alif ni budak baik…senyap jek dier sepanjang perjalanan tu.. ๐Ÿ˜€

alif kat LCCTni masa dah sampai kat LCCT..see dak kecik tu…keciknyeee…skang ni dah besar dah…kalau tengok gambar dier masa kecik2 dlu..alahai..kecik sangat…lahir pon tak sampai 3 kg kan..kocik la tu..hehehe..

adoi..pasni harap2 la jumpe tiket untuk bulan 6..cam dah terlambat jek untuk tiket murah..hailaaaa…takkan nak tunggu raya kot..lamanya lagi…huu…

ย 

written by beba

11 thoughts on “Akhirnya!!! FREE SEAT dalam genggaman…hohoho..”

    1. beba Post Author

      hehehe..mesti la k.izan nak dapat murah punye pasal..tapi kadang tak gak murah mana..hahaa..cam tiket yang beli bulan satu untuk tahun depan tu..masa beli tu murah laa..tapi bandingkan ngan tiket yg free ni dah jadik mahal..tapi tak kesah la..asalkan boleh balik..heehehe..

  1. yan

    bibah aku xretila nak booking, cube ko chekkan kalau pi bandung berapa huhu boleh x, cmne nak booking sebenonya ni, aku masuk2 tp pi tmpt yg bukan free seating tu, xpenah booking flight sblm ni

    1. beba

      @nana beshnya..bercuti la tu kan..sendri2 jek bawak barang just bawak cabin luggage jek..kalau balik kampung ni byk gak nak angkut..kitorang biasanya mmg satu beg besar wajib..and beg kecik sket untuk anas..skang ni luggage kurang sket sbb tak payah bawak stok susu alif..

      @yan ko pergi kat site ni: http://www.flyous.com site tu mmg sangat membantu kay…aku pernah share dlu kat blog ni..ko check mana tarikh yg ko nak then try search kat airasia..kalau takde tu maknanya tiket tu dah sold out la..sbb site tu bukan real time..dier update 3 times a day kot kalau tak silap aku bace.. ๐Ÿ˜€

  2. Mohamad

    kita sayang anak kita dan kita mengharapkan ia menjadi anak yang soleh dan solehah bagi perempuan. Mudah mudahan Allah memperkenankan doa kita. saya doakan agar anak saya dan anak you all dalam rahmat ilahi.agar hidup mereka sentiasa dalam pandangan Rahmat ilahi. Dah ada ke polisi takaful pendidikan kalau nakkan keterangan lanjut insyaalah saya sedia membantu.hibah2U@gmail.com atau 0193007555

    1. beba Post Author

      @lin flyous ek?? yg tu mmg dah lama dah down..sejak last august..lepas air asia update website diorang..kata orang yg buat flyous tu make it harder for them to crawl air asia’s site..tu yg diorang stop sebab tak de masa nak commit to the project..kot..kalau tak silap…

      skang ni pon saya carik manually jek…

      tak tau la kalau2 diorang nak open balik..tapi kalau pakai tu mmg senang gile..

    1. beba Post Author

      @mas saya takde teknik pon..hehehe..tapi make sure mas subscribe mailing list air asia..nnt dier akan update bile the next promotion diorang akan buat..so bersedia la ngan tarikh bile nak pergi…normally saya generalkan jek..maybe dalam bulan berapa2 tu…then carik la mana yang murah.. ๐Ÿ˜€ gitu laa…takde teknik special pon…and kalau dah dapat terus beli…jangan tunggu2..so make sure semua details orang yang nak di book tiket tu dah ade depan mata..sbb kalau kita tunggu even 15 minit pon kadang tiket tu dah ade orang beli and harga dah naik.. ๐Ÿ˜€

Please let me know what do you think about this post. :D