Ajan’s baby boy..

hoho..semalam baru jek dapat tau yg kawan skolah aku time kat smss dlu da slamat deliver a healthy baby boy at 610pm..info pon dapat dari liki thru facebook..huhu..wahhh…beshnye da dapat baby…congrats to ajan..hoho..nnt2 nk kena interview ni..hehe…

lepas ni cousin aku plak si yati maybe dalam ujung nov or early dec..baby ape xtau lagi..sbb baby dier cam suke berahsia..xmo kasi tau dier boy ke girl..da bape kali scan pon ttp dok rapatkan kaki xsudah..pompuan agaknyer…hahaha..

aku plak..lagi 3months++ kot..insyallah..harap2 sume pon slamat..huu..cam xsabar gak rasanyer nk tunggu baby kuar…tp dalam masa yg sama pon ade perasaan takut yg amat la kalu dok fikirkan camne la nnt time nk bersalin tu..confirm2 la sume org pon cakap sememangnyer sakit…so yg tu mmg la xbule nk dielakkan…huuu…tp xpe..ntok baby..aku rela..hoho..mak luv u baby! um..aku agak la..nk suh anak2 aku panggil aku mak kot..ok ke? huu..

sometimes aku still xbule nk percaya lagi yg aku ni bakal jadi mak..da la xlama lagi plak tu..pejam celik pejam celik jek 3 bulan tu..

belly skang ni perut aku pon cam da nampak da..hehe..tgk bukti kat sebelah tu..kan ade tu perut yg terboncet tu..hohoho..tangan aku pon da chubby2 da..blom lagi kalu tgk kaki aku..skang ni da xnampak tulang da..huu..bulat jek..

tp seriously, bukannyer perut aku ni xbesar..ke ape ke..cam sume org cakap tu..cume yg “di atas” aku tu agak besar sbb tu la perut aku cam tersorok di bawah..sejak pregnant ni aku kena pakai size 40D..huu..tp still first hook laa..hopefully sampai situ jek la dier akan membesar..

sejak da bule rasa bb gerak2 ni mmg sgt besh..hehe..tp skang ni sbb en.baby dalam perut ni da besar..kadang2 tu ntah kat mana2 la dier dok tendang ke tumbok ke per ke..kadang rasa cam dier dok tendang2 kat bontot la..kat depan tu la..huu..kadang2 tu rasa cam dier dok main bola lak kat dalam perut aku ni..paling xtahan kalu tgh2 malam time aku dok nk tdo tu..hoi..galak tol dier..huu..oi2 en.baby, jgn tendang2 la..mak nk tdo ni..huu..

kalu ikotkan dalam internet yg aku dok bace2 tu..starting from now..means 6months onward ni..sometimes akan ade contraction, kirenyer cam practice la nnt ntok delivery..tp aku pon xsure la yg aku penah rasa ke x..yg aku ade rasa kadang2 ade time tu perut cam keras jek rasa..tegang tol..sampai jalan pon cam bongkok sket..hoho..xle diri tegak..kalu ikotkan si ajan :

“contraction feels like perut yang nak explode. Try makan banyak2 or minum banyak2 until your perut cannot hold it anymore… that’s the best I could describe lah…”

um..ntah laa..hohoho..ape2 pon..congrats again to ajan..kalu korang nk bace pengalaman si ajan bule la visit blog dier…

written by beba

One thought on “Ajan’s baby boy..”

Please let me know what do you think about this post. :D