A New Baby for A New Year…hohoho..

babygirl

pic: http://www.flickr.com/photos/purplemountainbaby/

hohoho..gambar kat atas tu saje2 jek letak.. :p post ini takde kena mengena pon ngan gambar di atas…tapi more to kat gambar di bawah ni.. 😀

nokia-x3-02-touch-and-type

heheeh..ni lah my New Baby!!  Nokia X3-02 a.k.a Nokia X3 Touch and Type 😀 Actually dah beli masa kat Kajang lagi..before balik KK..dah kata pon Handphone lama kan dah rosak, nak tak nak (more to nak) kena la ganti..ye tak?

Sebenarnya memula tu mmg nak carik yang pink..tapi Nokia X3-02 ni belum keluar diorang kata warna pink..cuma ada warna black, white and lilac…so antara 3 tu aku pilih la putih…then kasi la dier pakai baju Pink gitu…nice eh~~ kan dah jadik henpon pink gak… :p

Untuk Lilac tu orang jual tu kata kena bayar lebih plak..sbb baru la etc…huu..tapi mmg aku tak berapa minat sangat warni lilac tu..cam pucat sgt plak…huuu

nokia-x3-02-touch-and-type-01

All in all aku rasa handphone ni nice laa…Nokia X3-02 ni bukan la smart phone pon..just S40 jek..so takde la canggih manggih kan…tapi aku puas hati dengan ape yang dier dapat offer…antara yang aku suke ialah:

  • Camera 5mp
  • Ada WiFi, 3G
  • Boleh check e-mail and facebook (aku pakai WiFi jek..3G kang menangis membayar :p)

Tu jek laa…yang lain2 tu Bluetooth, SMS, MMS, call etc tu biasa la kan…kompom ade…bunyi dier pon nice kalau bukak lagu..tapi aku takde la gune sangat pon dengar2 lagu bagai ni.. :p

Owh..pasal kenapa nama dier ada Touch and Type ? Tu sebabnye handphone ni ade touch screen and kalau nak type SMS or anything pakai keypad…aku lagi senang dengan keypad zaman kuno gini..sbb aku dah biasa..hahaha..

Aku pernah try kat kedai DIGI nak type message pakai Blackberry..mau berzaman kot nak taip ‘Hello, How are you?’ asik salah jek…then cam jari aku ni takde la comel2..membuatkannya lagi susah…so any handphone yang jenis keypad kecik2 gitu dah kena blacklist awal2..

Aku happy sebab ade handphone baru!! Meh la sama2 happy ngan aku~~

p.s: Aku skang ni tengah buat perancangan untuk Alif’s upcoming birthday party…still tunggu confirmation from orang yang nak buat cake and cupcakes tu..tunggu dier quote harga berapa…instruction aku cam detail gile kot..takut orang nak buat..hahahaa…tapi seriously aku suke design simple2 jek..so aku rasa yang aku bg tau dier tu adalah sangat simple..cuma biasa la ayat aku ni panjang sket….cam p.s ni laa..ade ke orang tulis p.s cam aku…:p

 

written by beba

Incoming search terms:

  • x3-02 (11)

5 thoughts on “A New Baby for A New Year…hohoho..”

    1. beba

      @jaja menarik gak.. 😀 hari tu beli RM530 without memory card sbb pakai yg lama jek..beli kat Sg. Wang..

      @efa hohoho..project ‘new baby’ tu maybe bulan 4 kot.. :p hohoho..pe lagi..tukar la..hehehe..

Please let me know what do you think about this post. :D