6 tahun bersama…

Alhamdulillah..rupenya dah 6 tahun dah kitorang berchenta..bukan kahwin ek..kawen baru jek 2 tahun..hehe.. ๐Ÿ˜€

Pada 07.06.10 yang lepas, genaplah 6 tahun kitorang bersama, bermula dari tarikh dak p mempropose aku thru YM..hehe..tak romantika de amour langsung..

On that night kitorang celebrate ngan gi makan-makan!!

Memula dak p kata nak belanja makan kat Kenny Roger’s, tempat biasa kitorang makan2 kalau celebrate ape2 ni..tapi sampai jek kat 1Borneo tetibe cam bertukar arah plak..aku ikot jek laa..hehe..

bertukar selera kitorang malam tu..makan kat Dome plak..

menu dome

suh pilih makanan, menu pulak yg dimakannye..

kat sini cam ade junior menu..kitorang pon tak tau nak order ape untuk Alif..last2 order kan kid’s chicken ham and cheese sandwiches untuk dia..tapi last2 mak ngan ayah gak la yg sental..huu..

tengok menu

sambil pilih makanan sambil posing..hoho~

aku plak pilih grilled beef steak..rasanya mesti dak p bawak sini sebab aku cam tak sudah2 dok cakap dah lama tak makan beef steak..ye ke dak p? huu..

sandwiches and mushroom soup sampai dulu

mak makan soup..anak makan buku..

hahaha..ape la alif ni..sambil makan sendri sambil suap Alif..biasa la tu kan.. ๐Ÿ˜€ Mushroom Soup and Sandwiches sampai awal dah..so kitorang belasah yg tu dlu laa..

alif main acah-acah

budak ni mmg suka dok main lentok2 camni..

dier lentok kita pon lentok..lentok kiri lentok kanan..hahah..masa ni food dah sampai..so letakย  la Alif kat tempat dier ni..senang mak pak nak melantak.. :p

Alif plak dapat la sekeping roti tu untuk bekalan (kejap jek dah abes..dipoloknye masuk sekali gus dalam mulut..hailaa..)

makanan di dome

santapan kami.. ๐Ÿ˜€

owh..dak p makan fish & chips..selalunya kalau makan western food ni mesti dak p pilih fish & chips..aku plak tak lamb chop, beef steak..lapar plak aku dok type entry pasal makan2 ni..hahaha..

ni plak gambar2 kitorang masa dok menunggu makanan..

menu

suke tengok muke alif dalam gambo ni.. ๐Ÿ˜€

dier slalu gak buat muke camni..selalunya kalau sebut ‘mata’..ayah nye la ngajo..tapi tengok mood dier gak.kalau nak buat dier buat laa..

gadget

alif and ayahhehe..gaya alif and ayah..2 orang kesayangan aku ni.. ๐Ÿ˜€ terima kasih dak p sebab belanja makan sedap sangat! ๐Ÿ˜€

Love you so much..

ย 

written by beba

Incoming search terms:

  • resepi biskut night dome (25)

7 thoughts on “6 tahun bersama…”

  1. iefa

    ececececeeee padan ler anas kate musim mengawan…hahahahahahha suda nyer angka 6 :p

    botak tk celebrate tarikh bechenta…dier kate t ank tnyer….hahah bosan…aku 7/3/01 kekke bertui2 pas spm…thn depan nk celberate rr…10 thn..weeeee ๐Ÿ˜€

    1. beba Post Author

      @eida thanks eida ๐Ÿ˜€

      @ibu damia hehe..tak la..baru lagi kawen..6 tahun tu dah kira senior dah ni..hehe..

      @pips ape kena mengena ngan nombor 6 plak..haha..anak tanye pe? lama tol korang berchenta ni..10 tahun..ganas2..adik aku berchenta dah kat 8-9 tahun kot..tak kawen2 lagi..skang dok bertungkus lumus la tu kumpul duit..haahha..

      @peah hahaha..tu bukan 1st date la…tu jumpe bodo2 jek..first date hari ahad tu..g mid valley nengok muwi..hohoho..dah la nasik lemak yg anas belanje tu aku tak sempat makan pon..balik dah abes..hahaa..

      @efa hehee..tu la..dak2 kecik ni kalau buat muke comel ni kadang2 cair jek..

Please let me know what do you think about this post. :D