6 Jam + 1 Jam takde letrik semalam..takde notice pon..huu..

6 Jam weii~~~ lama gile..huu..dari pukul 1.45 petang sampai la pukul 7.45 malam baru ade balik letrik…

then lepas dok dah berhepi2 ade letrik..tup2 half way dok melayan tengok ‘Black Swan‘ bule plak black out balik…huu..ampes..masa tu dalam pukul 11.30 malam gak laa…

Masa petang tu nasib baik laa hujan..so takde la kepanasan aku and Alif…pas dah setel semua keperluan Alif kitorang tido jek sepanjang petang tu..hahaha..dak p balik pon tak sedar..tapi masa aku bangun pon still takde letrik lagi..bergelap la bercandle light jek sampai pukul 7.45 tu..kat KK ni dalam pukul 6 lebih tu dah gelap dah..

tapi yang pukul 11.30 pm tu cam tensen gak laa..ade ke kol 11.30 pm dok cut letrik..dah la gelap..panas plak tu..ntah ape2 jek SESB ni…so kitorang pn keluar laa..walopon dah lewat gile..hehe…tengok2 memang ade diorang kat depan2 jalan masuk tempat kitorang tu..ntah ape yang dibuat malam2 buta gelap2 pon tak tau laa..

sebab dak p malas nak keluar kereta dier suggest gi McD…bayangkan McD..makan McD few minutes before tengah malam..yeay..antara resipi untuk mengembang dengan jayanye..hoye…hahaha…melayang RM20 sia2 jek malam tu..tu pon dah cut abes dah beli satu jek McValue set and ala carte burger..and nugget untuk Alif bule plak takde stock..huu…

Tu jek la cerita pasal takde letrik ni…nak citer pasal Black Swan plak..

Lepas balik from makan2 McD dalam keter kat Drive-Thru tu balik2 dah ade letrik balik..so maybe dalam sejam jek gitu kot takde letrik tu…Alif dah tertido dalam kereta and terus sambung tido..same gak la ngan dak p yang suke tido lepas makan tu…

aku plak sambung balik tengok Black Swan..

black-swan-poster-2010

kesimpulannye…cerita ni mula2 dari awal cam agak slow laa..kalau cam dak p yang suke tengok cerita action2 ni memang tak suke la kan tengok cerita ni..dah la pasal ballet2 yang memang dier ape pon tak tau…aku takde la tau sangat..hahaha..tapi dlu kecik2 aku suke bace buku manga pasal ballet ni..aku ingat dlu tajuk dier Mari-Chan…so aku suke jek tengok bile dier wat practice ballet semua ni.. 😀

tapi citer ni start psycho nye masa diorang dah mule wat pementasan ‘Swan Lake’ tu…and aku rasa lakonan Natalie Portman mmg menjadi laa..

That’s all untuk kali ni…aku memang lambat part tengok2 muwi ni…so tak payah la cakap aku ketinggalan zaman..hahaha..sbb mmg ye pon..bile aku tengok2 balik banyak gak cerita2 yang aku tak tengok la..cam citer Will Smith yang The Pursuit of Happyness tu pon tak tengok lagi..

Ops…stop..

written by beba

7 thoughts on “6 Jam + 1 Jam takde letrik semalam..takde notice pon..huu..”

    1. beba

      @maszmadi tu laa..lama gile..dah lama dah tak de takde letrik sampai lama gini…kitorang tido jek laa…berkipas la sendiri pkai ape2 yang boleh..hehee..

      @Twiggy haahaha..seb baik la waras lagi lepas takde letrik 6 jam..tp mmg nasib baik mendung ala2 nak ujan gitu..takde la panas berpeluh…kitorang berdua tido jek laa…dah takde mende nak buat pon…

    1. beba Post Author

      rasanya yang ni bukan yang paling teruk pernah kena..hehehe..the worst rasanya from10pm to 6am…kalau tak silap..dah la masa tu saya dalam pantang…ngan alif yang kecik lagi tu..pam plak yang letrik jek..mmg dah sakit gile da breast sbb tak pam..last2 pakai tangan jek..and alif pon nak minum lagi masa tu (kalau tak tau Alif mmg tak direct feed..huu)..

      lilin ade sebatang jek tu pon tahan sampai pukul 2am ke ntah..pastu bergelap jek pakai lampu henpon kalau nak tengok ape2…berkipas jek sepanjang malam…mmg tak tido sangat la kan…

      mananya dier terberak plak time gelap2 tu…hehehe..

      tapi dah lama la…alif pon dah 2 tahun dah pon…harap2 takde la jadik lagi gitu…tapi tak patutkan diorang tak kasi notice…at least kalau bagi notice awal tau la gak kita nak buat persediaan ape yang patut…

      seingat saya dlu kalau kat kajang kalau ade ape2 nak cut air or letrik ke even 2 jam pon diorang kasi kertas notice..huu…

  1. Pingback: Gaya pemain bola sepak dah ade ni… | Habibah & Anas

  2. Pingback: Dak p kata cam orang gua..kejam2… | Habibah & Anas

Please let me know what do you think about this post. :D