Bye bye 2012

Assalamualaikum and hi kawan2..lama nya aku menyepi kan? Mesti korang pon da boring and stopped checking for new update kat blog yang tak seberapa ni..huu..

So sempena tahun baru ni 1.1.2013 aku just nak buat ala2 review ape yg da terjadi last year from the day aku stopped updating my blog..cuma gambar2 jek yg aku compile dr ape yg ada dalam handphone ni..

OK..gambar ni tak ikut sususan tarikh ke pe..maybe berterabur sket..so let us start..

image

A picture of kami berdua..hehe..dah besar da kan anak bujang aku sorg ni..and yes..masih sorang lagi..hehe..nak buat macam mana..rezeki belum ada.. :) doakan kami dapat tambah lagi sorang this year ye ?

image

Tahun lepas CreativelyBeba my own freelance small business da upgrade sikit dgn menambah lagi 2 services iaitu Logo design and Facebook fan page makeover..Kalau nak tau lebih lanjut just email or PM me on FB..boleh tgk hasil kerja aku yg sebelum ni di portfolio..

image

Gambar ni? Makanan jek..hahah..antara yg aku buat dikala rajin.yg memang la tak selalu pon.. :p hehee

image

Kalau kat sane hari tu dok bising2 pasal Big Bad Wolf, kat KK ni aku da berpuas hati la dengan Popular Book Fair kat 1Borneo hari tu…heheh..buku budak la macam banyak..untuk maknya pon cuma 2 buku..tu pon sebab macam murah..beli gak la even though it’s not really my kind of book..

image

Hari saje2 buatkan another flashcard Alif Ba Ta untuk Alif..this time ade baris atas plak..kalau nak download template alif ba ta baris atas ni boleh pergi kat my FB page at CreativelyBeba Fanpage

image

Kitorg ke Sandakan not sure bulan berapa..lupe dah..hhaha..sebab ayah Alif ada sukan jabatan..dia join main bola sepak..terer gak la..dpt top scorer.. :)
Most of the day kitorg just lepak dalam bilik hotel jek time ayah dia gi lawan bola..sampai kering la kulit kitorang..huu..and sempat gak gi makan seafood kat sane..

image

And rumah kami ade upgrade sket sebab dah pasang wood flooring..saya suke! Cuma pasang di living/dining and bilik master..

image

Yang ni pulak memang aku tak pernah announce pon kat blog ni..me and my bro kitorang da register business ngan SSM..so i guess that officially made me a business woman? Hehehe..Nama company kami Creativelytopia Solutions and mainly yg kitorg ketengahkan ialah printing business and termasuk design sekali..masih baru and bertatih2 lagi..and my freelance business pon masuk sekali under company ni jugak la..

Kalau korang nak print business cards or flyers or ape2 ke just contact me kay..jangan lupe Like our FB fan page: Creativelytopia FB fanpage. And insyaallah kami akan launch sekali our website untuk kad kahwin plak..and maybe stickers and tags and paperbags..anything related to kahwin2 ni la..bile tu tal sure lagi..sebab design kad kahwin pon tak buat2 lagi..hahah..designernye buat masa ni aku sorang jek..kot2 ade any freelancers yg nak buat collaboration dengan kami contact2 la ye.. :)

image

Ini kes bile En Alif da jadi terlalu artistic..sampai satu badan di contengnye..

image

Ok..tak payah describe kot gambar kat atas ni? Hehe

image

Alif sekarang ni rajin jugak belajar2. ni antara moments yang dia tunjuk bakat la ni..hehe..at 3 years old Alif da pandai membaca..mak mana yg tak bangga ngan pencapaian anak sendri kan? He can read english lg bagus dr BM..sama gak la dgn bercakap..mat saleh celup budak sorang ni.. :p hehehe..esok dia start pergi tadika..hopefully ok la dia..

image

Sejak bila ntah dok ber’tent’ dalam bilik..tapi di sebabkan tent ni la Alif sekarang ni da tido dalam bilik dia sendiri! Hoyee..takde la mak kena sepak malam2 ngan Alif lg.. :p

image

Ni bila kes mak nye dok kegilaan Lee MinHo…so bile potong rambut Alif pon cam inspired from character hero dalam citer City Hunter..takde la jd sgt pon..da maknye tukang gunting rambut amatur..heheh..tp not bad laaa..

image

Alif lagi.. :) Gambar dia yg buat peace bottom left tu macam ada sama ngan satu gambar ayah dia time dulu kale..mmg mengikut muke bapak dak sorg ni..

image

Okay..alif dok buat pistol la plak ngan lego dia..i guess the design a little bit futuristic kot? Hahaha..creative dak ni.. :p

image

Pekerja bawah umur! Hehe..ayah Alif bawak dia pergi office nenek..sesaje jek..jadik tukang cop..

image

Ni kalau tak silap masa dok bersiap nak pegi office nenek la ni..buku space checked! Batan checked!

image

Ini..hehehe..ayah punye kerja!! Alif 2-3 hari nak terima kenyataan pasal rambut baru dia ni..dok keep on ckp “I want my old hair back” hahaa…sekarang ni still ala2 gini gak la..mmg skill mak yang amatur tak dapat nak repair kerosakan yang ayah da buat..hehehe..

image

I guess this is the last picture..sebab aku da tak larat nak edit lg dah..hahaha..ni Alif as a great Ninja..dia ikot musim berubah2..kadang jadi spy.pastu kejap lg jadi doctor pastu ninja balik..satgi jadi airbender Alif..kalau pakai ensem2 jadi King Alif..hehehe..layankan saje~ ??

So itu je la laporan dari Kota Kinabalu.. :)
Actually tengah on da way balik from Klias..hehee..dalam kereta lagi ni..esok first day Alif go skolah..mak plak tak sabar..harap2 dia boleh fit in..agak risau kalau dia takle communicate ngan dak2 lain sebab dia dok speaking london jek all the time..dari segi social skill dia aku rasa no problem sgt kot..sebab memang semula jadi mesra alam..

Oppss..ok la..da panjang sgt kot ni.. :p

written by beba

One thought on “Bye bye 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.