Really nice for mommies yang preparing for breastfeeding..

Aku dok beronline shopping tadi..nak beli botol baru untuk En. Alif…botol En. Alif ade 3 jek..satu dah ilang ntah mana masa kat umah parents anas di Klias..and another one tertinggal atas kapal terbang masa balik 2 hari lepas..hahaha..ampes tol..

Before this pon beli kat LittleWhiz gak botol Alif ni.

 

evenflo bottle BPA Free

Evenflo: Classic Zoo Friends PP Bottle - 8oz ( 3pk ) : RM49.90

Comel jek ngan gambar2 tu kan..tapi yang penting botol2 ni BPA Free…and murah jugak..hohoho..tapi aku tukar puting yang sedia ada ngan puting brand pigeon (ntah laa..cam suke plak..lgpon en. Alif memang pakai sejak lahir lagi)

ops..tapi yang atas tu selingan jek..yang aku nak cerita pasal benda alah ni: Adiri – Natural Nurser Baby Bottle

adiri nursing baby bottle

adiri nursing bottle

 

nice kan? bagus kalau in case of ape2 ke..susu lambat keluar ke..tak pon cam aku dlu kena c-sect…dapat2 jek tengok En. Alif time tu dier dah kenyang…burp…so..ape nak buat…huu…dari situ la bermulanya kisah nipple confuse En. Alif…tapi hopefully ngan benda ni bule kot ganti sekejap and baby pon tak confuse later…

kat bawah ni description yang aku copy paste from LittleWhiz:

Product Descriptions :-

Designed with the help of doctors, moms and lactation consultants, the Adiri Natural Nurser Ultimate Baby Bottle is soft, safe and simple. With an easy to use and dishwasher safe Fill, Twist and Feed system, the only nipple truly shaped like a mother’s breast, soft polycarbonate-free and bisphenol-A free ( BPA free ) materials, and a unique Petal vent that helps reduce colic, the Adiri Natural Nurser enables the ultimate safe bottle feeding experience.

Mimic breastfeeding

Adiri baby bottles more closely replicate the tactile bonding experience of breastfeeding than any other bottle. The Natural Nurser Ultimate Baby Bottle is made from high quality 100% polycarbonate-free and bisphenol-a free materials that is warm to a child’s cheek, like a breast, when filled with warm milk. A patented nipple design helps alleviate nipple confusion for breastfeeding babies. Shaped like a breast, they encourage the same type of open-mouthed latching that is required for breastfeeding, making bottle feeding and breastfeeding more easily interchangeable.

Reduce air ingestion and gas to relieve colic

Adiri’s baby bottles enable babies to feed and rest happily with low air ingestion and reduced chances of colic. The Adiri Natural Nurser Baby Bottle’s unique Petal vent system in the bottle’s twist-on cap lets air flow slowly into the bottle as the baby drinks, preventing the nipple from collapsing. Typically, when a baby drinks from a bottle, the liquid ingested by the baby is replaced by air, and the nipple can collapse, making it harder for the baby to suck out the remaining liquid. As the baby sucks harder to get liquid from this collapsed nipple, she can swallow some of the air inside the bottle, causing gas or painful bubbles. The Adiri Natural Nurser Baby Bottle is designed to reduce this air ingestion, which can cause your baby to experience infant distress and colic.

Promote safer bottle feeding with high quality materials. Adiri baby bottles are crafted with the newest high-quality safe materials.

The new Adiri Natural Nurser Ultimate Baby Bottle is 100% polycarbonate-free and bisphenol-A  (BPA) free. A sleek cover protects the bottle from getting dirty and keeps the nipple from leaking during transport. The Adiri Natural Nurser Baby Bottle comes in three stages for three different flow rates. Each stage holds 8 oz. of fluid and is dishwasher safe! Adiri Natural Nursers can also be boiled or sterilized using a basic sterilizer.

Available Size/Stage:-

  • Stage 1: 0 – 3 months
  • Stage 2: 3 – 6 months
  • Stage 3: 6 months +

Maybe nanti kalau nak beranak lagi aku pon nak beli la satu..wat preparation..nak gak merasa direct feed baby sendri..asik pam jek..letih wooo..takmo kisah lama ngan En. Alif berulang kembali..hohoho..

anyway kalau korang berminat boleh gi tengok kat LittleWhiz.

written by beba

Incoming search terms:

  • adiri bottle malaysia (19)
  • botol susu adiri (18)
  • adiri bottles malaysia (1)
  • botol susu (1)
  • botol susu soft (1)

5 thoughts on “Really nice for mommies yang preparing for breastfeeding..

  1. Najwa

    Hai Beba..

    Ape kabar? Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin

    Lama tak singgah comment kat blog awak..huhuh..buzy2 je memanjang.blog sendiri pun tak sempat update..huhuh

    Pernah juga dgr pasal botol adiri ni.salah satu alternatif utk elak mslh nipple confusion. ada lagi alternatif lain cthnya guna cup dan syringe. terpulang kat parents utk pilih mana2 alternatif.

    Bagi parents yang nak bagi baby susu badan, klu bersalin kat bukan Baby Friendly Hospital boleh buat birth plan atau birth checklist. Dalam birth plan ni dah boleh request prosedur nak bersalin mcmana.Sebelum bersalin dah bagitau dah kat Dr atau nurse yang mmg nak fully BF. Dan lepas bersalin atau tgh bersalin En Ayah boleh la tolong ingatkan kat nurse tu. wlupun ikut tingkap still boleh menyusukan anak dalam jam pertama dgn bantuan nurse2 tu.

    terpanjang plak..niatnya just nak tanya kabar..tapi bila dah sentuh bab BF ni satu page awak penuh nanti..

    1. beba Post Author

      hahaaha..part cakap kat nurse nak fully BF tu mmg dah ulang2 gak cakap ngan diorang..tapi ntah laaa..nak wat camne..benda dah lepas..untuk the next one plak la..hehe..kena plan baik sket..

      selamat hari raya untuk najwa and family gak.. :D kitorang sehat jek..hehe..

  2. Jaja

    Boleh tahan mahal gak botol adiri tuh. Hari tuh aku gi antental class, nurse situ ade rekemen botol yg attach dgn sudu kecik. So boleh la feed baby dgn sudu tu utk avoid nipple confuse tp aku wonder kalau baby senang dpt colic kalau feed dgn sudu. takde experience kan….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.