Project Felt; Buku ABC – Part 3

Sambungan progress project Felt untuk En. Alif..hehe..cam dah lama sangat tapi tak siap2 lagi..hahaha..tapi rasanya belum setahun lagi kot… :p

Hopefully boleh la siap sebelum balik raya kat Kajang ke??? hohoho..tak pon sambung la kat sane..

Post ini is a continuation from the posts below:

kot2 korang berminat nak tau dari mula.. 😀

so another steps untuk siapkan buku ABC felt ni ialah..

masa Part-2 tu dah potong dah huruf2 tu kan..so the next step is to jahitkan huruf2 tu ke square felt yang dah dipotong cam kat Part-1.

ABC felt book

actually aku pon tak sure ape jenis stitch ni..yang paling dekat aku jumpa namanya Fell Stitch. Camnenye nak jahit tu..tengok kat video kat bawah ni:


by eHow.com

lepas dah siap jahitkan semua huruf2 ni aku rasa cam kosong sangat la pulak..so aku decide untuk jahit sekali small letter kat sebelah capital letter tu.. 😀

ABC felt book

see…heheh..cam comel sket jadiknya kan? wohoho..bangga plak ngan diri sendri.. :p (sape lagi nak bangga ngan diri kita ye tak?? :p tapi jangan la over plak..haha..)

untuk huruf2 tu plak aku pakai chain stitch..

refer to the video below (for yang tak tau camne nak buat chain stitch ni..)

okay..tu jek for now..hehee..actually aku dah start mencantum both side of letters ni untuk jadikan dier satu page…tapi tak amik gambar lagi..so tu update untuk later plak.. 😀

hehe..happy plak buat mende2 camni..

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D