‘Blog to Book’ Project

Assalamualaikum and hi all, another update from me! Yay! Tiup habuk.. fuh fuh.. hahaha..

blog book projectSo another of my project yang belambak2 semua nak buat tapi tak terbuat..hahaha.. Actually memang dah lama dah nak buat membuku kan blog post kat blog ‘Habibah & Anas’ ni.. baru-baru ni je macam tergerak hati nak mula kan. The reason is sebab tengok offer yang takleh nak di tolak-tolak lagi dah..hahaha.. Tadaaa..

Erk.. RM 30 je oi untuk 8″x11″ softcover photobook ni! Terpaksa la beli..hahaha..kalau nak beli baik cepat sebab aku dah lambat actually buat post ni..hahaha..hari ni last promo ni.. harap-harap nanti Photobook Malaysia up lagi lah promo ni lagi..banyak kot post nak convert to book ni..buat masa ni mak rembat 2 biji je dulu.

Dah copy and paste post dari mula nya blog ni on January 2008 sampai Jun 2008..tapi tu pon macam dah nak penuh quota 40 pages..huu..kena tambah pages la gamaknya kot..kononnya plan tu nak buat satu buku for satu tahun..tapinya maybe jugak untuk tahun-tahun yang pemalas gila nak update blog tu kena la combine la kot maybe 2 tahun satu buku ke…

Simple je designnya..just monochrome gitu..buat black and white saje and of course untuk post yang ade gambar tu berwarna lah disitu.. Baru 3 pages yang dah siap designnye.. hahaha..

blogbook projectSebenarnya macam ada berbelah bagi gak la perasaan tu samada nak buat hardcover book or just softcover je..tapi lepas buat kira-kira congak sikit..rasanya pakai softcover portrait photobook pon dah ok dah kot..

Project ni still ‘in progress’ tak sure la bila siapnya..hahaha..tapi yang pastinya voucher expired bulan 4 tahun depan..jadinya sebelum expired la kan…okay lah..itu je.. Azri dah marah-marah dah tu..huu..

written by beba

2 thoughts on “‘Blog to Book’ Project”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>