The Kids Meet Pegasus

It’s been a while since I did any photomanipulation. Newbie sesangat pon. Hahaha. So far baru cuba sekali dua kali kot gitu. Tu pon ikut tutorial bagai. The first one dulu aku cuba buat Alif as Avatar Baby. Hahaha. Lama gila kan.

Kali ni aku cuba buat sendiri je. Main dok godek-godek software cuba apa yang patut. Baru-baru ni aku berhijrah dari Photoshop ke Affinity Photo. All in all, I’m loving this new piece of software. Dan aku beli secara legal ni. Hahaha. Photoshop dulu tu kalau murah aku beli la juga. Tapi dah sampai ke tahap ribu-ribu harga. Mak tak mampu lah. Huu.

Kalau ada yang berminat nak tau pasal Affinity Photo ni boleh ke website diorang: Affinity Photo Kalau nak cuba dulu boleh download Trial Software dulu. Diorang bagi cuba untuk 10 hari.

Okay, berbalik kepada tajuk.

Aku kan suka benda-benda fantasi ni. Hahaha. jadinya macam nak cuba buat scene fantasy gitu. Dan nak masukkan budak-budak ni sekali. Jadinya gini lah hasilnya.

photomanipulation-newbie-final

Azri dan Alif jumpa pegasus.. Hahaha. Ok la tu kan untuk newbie. Aku still banyak kena belajar untuk lightings dan shadows tu. Untuk yang ni aku pakai belasah je. Hahaha.

Kat bawah ni ade progress picture macam mana aku buat photomanipulation ni. Source gambar semua aku ambil dari Pixabay je. Kecuali gambar budak berdua tu lah. Owh dan firefly overlay tu aku guna dari devianart punya.

photomanipulation-newbie

Itu je lah nak cerita. Seronok juga buat benda cam gini .Lepas ni agaknya nak buat apa pula ek. Kot korang ade idea best ke. Share lah. Mihmihmih.

 

written by beba

One thought on “The Kids Meet Pegasus”

  1. Pingback: Hobi Baru Mak Beba, buat Photomanipulation!

Please let me know what do you think about this post. :D