habis madu sepah dibuang??

eh..tak lah..hehee..tak buang nya..

simpan wat kenangan..tak pon mana tau kot2 boleh guna untuk masa lain ke.. 😀

ape la yang aku cakap ni kan..tetibe jek…

actually ni pasal project improvekan ‘mascot’ blog mak aku laa..aku ni takde la pandai sangat bab2 wat mascot or dolly la bak kate orang skang ni..huu..aku kalau lukis characters ni memang cam keras sket tangan..dah lama dah tak berlatihkan..lgpon bakat limited..hahaa..

so sebelumnya gini la dolly (tak tau la layak ke tak dipanggil dolly.. :p) website hantarankahwin.com a.k.a blog bisnes gubahan hantaran mak aku..

mascot hantarankahwin

yang lama punya..and still pakai lagi...

for me dah comel dah ni..hahaah..tapi bila aku buat business card untuk mak aku..rasanya cam too comel la pulak nak nampak cam serious business..hehe..so aku decide nak kasi make over sket kat pengantin berdua ni…

base on the same sketch jugak (sbb aku malas nak sketch baru and tak de idea pon) aku just kasi diorang mekap kaw2 punya..hehe..kasi warna.. 😀

so ini lah hasil kerja tangan aku selama sehari semalam (termasuk la ngan jaga alif, tengok tv [tengok Mr. and Mrs. Smith semalam kat TV2..cunnya Angelina Jolie..huu..], tido etc2..ada anak ni mana boleh concentrate cam dulu dahhh..hehe..)

mascot 2.0 hantarankahwin

the new and improved pengantin hantarankahwin.com

warna pink gitu..hehe..ok ke? hohoho..actually ni my 2nd vector art..hehe..yang first?? ada..tapi tak release lagi..hehe..akan di war war kan masa aku release my new free blogger template nanti..hehehe…

aku pon tak tau la sebenarnye ok ke tak ni..hehe..tak tanye lagi sesape…tapi cam serious sket la kot..dari yang lama tu..sangat cartoonish..

any comments sangatlah dihargai… yang membina please i.e: kepala lelaki tu kalau boleh kena kecikkan sket etc2.. Jangan plak dok komen i.e: beba, ko punye art ni mmg bapak buruk gile, berenti jek la..etc2..kay..hehehe..

so itu jek la untuk kali ni.. 😀 nak take a nap sket..hahaa..semalam tido lambat, tapi bangun awal, kena isi borang extend duduk kat sabah ni…dah esok nak balik KL, kang tak lepas imigresen naye..hehee… (seb baik dak p ingat..huu..)

p.s: dah 2 tahun dok sini..tp tak buat2 lagi paspot biru..hehe..

 

written by beba

Incoming search terms:

  • pengantin vector (41)
  • logo pengantin (40)
  • pengantin cartoon (29)
  • vector pengantin (23)
  • vektor pengantin muslim (2)

5 thoughts on “habis madu sepah dibuang??”

  1. efa

    tudiaaa bulumate die bergulung la..tebal sungguh.. hehe..

    ok je la mcm takde ape nak komen pon.. kalo ade pon nak ubah mebi kat kulit pengantin pempuan tu la kot cerah sesangat.. eh tp kalo tak ubah pon dah suwit dah hehe

    ok la tu graduate IT tapi melukis ngalahkan org yg graduate Multimedia cam sy ni ha.. huhu..malu plak tgk sbb kalo sy lukeh pon blom tentu jadik cemtu.. hehe

    1. beba Post Author

      haahahaa…nak wat camne..maybe sbb dlu saya kawen pon bulu mata lebih kurang gitu laa..haaha..sampai cam in my line of vision tu bole nampak bulu mata tu.. :p

      putih sangat ek..huu..tapi sbb dak kate kalau tak ubah pon dah suwit ok jek laa..malas nak ubah..hahaa..nnt tanya mak dlu camne dier cakap..

      tima kaseh efa..hehe.. 😀

Please let me know what do you think about this post. :D