Gambar White Room [konon2]

Post ni saje2 jek…sebab cam dah lama pulak aku tak post kat blog ni kan…mmg cam sunyi jek dah sekarang blog ni..ntah2 korang pon dah malas dah nak menjenguk blog aku ni kan…asik takde update jek..huu~~~

Hari tu kawan aku Puan Peah ade la post gambar anak dier kat blog (blog dier agak private walopon open, so aku tak link lah..) dier tengah dok post2 kat atas katil sepital..bukan anak dier yang saket..time tu laki dier yang kena admit food poisoning..so ade la cam dier cakap..pasal ada la cam sikit2 gambar tu cam amik kat white room studio..sebab dah background putih tu….then ade la aku komen..kate kalau edit2 sket mmg bule la nampak cam tu…

tapi memikirkan member aku sorang tu mmg tak berapa nak minat ngan mende alah mengedit2 photoshop bagai ni..kompom la dier tak buat kan…so satu hari yang tenang ni aku cam terasa nak mencuba bakat mengedit gambar pakai photoshop ni…so aku pon teringat la kat gambo anak dier nii…

so begini la result photo editing seorang amatur seperti aku ni…

edit-gambar-photoshop-ameer

white background photo editing

budak kecik si ameer meniarap

ok tak rasa-rasanya? hehehe..saya budak baru belajar… :p

neway model kecik ni namanya Al-Ameer Hafiz…aku tengok dier pon dari gambo jek..tak terjumpe lagi dak kecik ni..sok2 dah besar bule la geng ngan Alif.. 😀

p.s: hari tu jalan2 aku ade terjumpe FM yang agak cantek..ingat nak wat GA laa..rindu plak ngan GA2 segala ni..hehehe..nnt la aku wat sempena birthday aku yang tak berapa lama lagi ni kang..hohoho..

 

written by beba

Incoming search terms:

  • edit gambar (70)
  • edit gambar photoshop (14)
  • edit foto photoshop (12)

2 thoughts on “Gambar White Room [konon2]”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>