Another Free Blogger Template.. :D

Actually dah lama dah aku buat template ni..and dah lama pon siap..tapi cam setup demo and bundle the code and instruction tu yg malas..hahaa..so tu la lama gile baru nak release…

ni kiranya my 2nd blogger template yang aku release as free..saje jek..nak asah bakat orang kata..hahaha..yang first template ‘Red is Love‘ (nama cam poyo jek..hahaa) memang aku cam tak berapa puas hati sangat..tapi ok la for first timer kot..hehee.. 😀

Kali ni aku rasa cam comel sket la dari yang previous free blogger template aku buat.

Presenting…… ‘Blue is Cool‘ (haha..another poyo name..aku mmg tak reti menamakan benda ni.. :p)

 

blogger template free

 

owh..gambar Alif dalam frame tu just contoh jek..gambar tu boleh tukar ikot suke korang..untuk demo, download and instruction untuk pasang template ni ade kat blog rasmi ‘Free Blogger Template – Blue is Cool

Template ni as usual 3 columns..sebab ntah laa..aku suke 3 columns ni..senang nak letak ape2 kat sidebar tu..takde la kang panjang menjela sidebar sebelah jek..hehe..

then aku pakai cufon (untuk tukar font pakai font yg len2 sket..) untuk text kat header, sidebar header and post title.

tu jek laa..hehe..hari ni aku ingat nak tido awal laa (dah kol 2.07am ni)…dah kat seminggu dah aku tak tido malam..dah pagi baru tido..kali ni memang teruk lagi dari selalunya..kol 8-9 pagi baru aku masuk tido..seb baik la anak aku ni dak baik..huu..kalau tak..tak tau la nak cerita..hahaaha..

nak kena betulkan balik masa tido aku ni..so kena la stop dok depan laptop ni..kalau tak memang sampai ke pagi2 matahari dah naik pon still dok depan ni lagi..hehehe..

aku ade project baru untuk free blogger template aku ni..khas untuk mak2 buyung..hehe..saje jek..sebab dok teringat kat kawan2 aku yang ramai plak skang ni tengah mengandung..harap2 boleh siap cepat..kang dah terberanak kawan2 aku tu dah takde makna nya..hahaha..tu pon kalau dier sudi pakai template aku kang.. :p

ok…beba..please stop..tido2….nite2 kawan2… 😀

written by beba

Incoming search terms:

  • template blog comel (27)

6 thoughts on “Another Free Blogger Template.. :D”

    1. beba Post Author

      hahaha..semalam takde la tido pas buat post ni pon..hehee..

      cantek..thanks..

      tp gambar alif tu contoh jek..hehe..takkan la orang nak letak gambar anak orang lain kot kat blog diorang..hahaa..

    1. beba

      Salam farisya,

      instruction dia ade kat blog demo tu..download link pon kat situ..tapi tak sure la file tu still ade lagi ke tak..hehehe..dah lama tak check..

      warna lain takde plak..ade baru2 ni saya buat template baru untuk release as freebie tapi still pending. :p

Please let me know what do you think about this post. :D