I’m Yours

Yes..I’m yours dak p..hehehe..luv ya..adakah aku nak bercerita pasal chentaku pada dak p (pada sape yg tak tau ‘dak p’ tu ialah en husband ku yg terchenta…kenapa dak p? ade la….rahsia..hahaha.. :p ) kalau tu la yang korang agak..mmg sangat salah…hehehehe….

yang sebenarnye…aku masuk contest lagi!!…hohoho.. :p tengah menggila skang nih..contest2 ni tetibe cam cendawan2 renek yang tumbuh merata2 dengan banyak nye.. (or aku baru jek realized sume ni..hehe)

Jangan boring ye kawan2 dengan entry2 contest aku yang berturut2 ni..nanti aku post cerita hot kat korang ek..tungguu… :D

Yooosshh…kali ni bukan contest baby or mak baby..tapi contest romantika d amour – I’m Yours… :D  yang dianjurkan oleh Lya sempena Ulang Tahun Perkahwinan Lya yang ke-3 and Birthday Suami Lya yang ke-25. Congrats for your wedding anniversary and Happy Birthday to Suami Lya..Semoga korang berdua panjang umur dan berbahgia la hendaknya ek. :D

Contest ni di bahagi kepada 3 categories:

a) Pic anda+suami (gmbar y paling romantik bg anda/pic kawin pun ok),
b) pic di hari p’kahwinan anda(pic y unik/sempoi/up 2 u)
c)Pic suami anda (Pic b’sahaja, melucukan.dll)

So..kena pilih ke nak masuk category mane? ….tak payah..masuk jek semua..puan punya contest pon cakap bole masuk semua..ape lagi..so…meh kita tengok gambar2 for every categories…

Bagi Kategori A: Pic anda+suami, calonnya  ialah….

Muka2 bahagia orang baru kahwin.. :p

Muka2 bahagia orang baru kahwin.. :p

Ada macam romantik tak? Berdua-duaan, kat tepi pantai, angin sepoi2 bahasa, senyum2, gelak2 sama-sama..haa..romantik la tu.. :D

Kategori seterusnya, Pic di hari perkahwinan anda, calon2nya ialah……

Outdoor session kitorang kat kawasan lalang depan rumah..

Outdoor session kitorang kat kawasan lalang depan rumah..

Bersenda-gurau kat atas pelamin..

Bersenda-gurau kat atas pelamin..

boleh ke letak 2 gambar ni? hehehe..tapi puan punya contest takde bagi restriction suruh letak satu gambar jek..so boleh la kan puan punya contest?? hehehe.. :D

Gambar yang konon-konon so sweet ber’hug-hug’ tengah lalang tu kitorang shoot just after majlis kenduri dah selesai..memula plan nak buat kat putrajaya..pastu tengok langit cam gelap jek..last2 amik gambar kat depan rumah yang penuh ngan lalang and ber’background’kan bangunan lama…hasilnya..splendid..hehehe.. ops..bukan depan umah kitorang penuh lalang ek..kat depan rumah ada kawasan kosong yg penuh ngan lalang..hehehe..skrang dah takde…diorang da develop tanah tu wat rumah teres 2 tingkat…

Gambar dok bergelak2 atas pelamin tu, aku pon tak sure la ape ceritanya..hehehe..maybe dak p wat lawak sengal kot..

dan bagi kategori terakhir iaitu Kategori C: Pic suami anda…silalah lihat calon2 nya ye..

Dak p wat muka sedih..

Dak p wat muka sedih..

Duduk2 di tepi pantai..

Duduk2 di tepi pantai..

Dua-dua gambar dak p ni are from our honeymoon at cherating..

Last requirement of the contest is to cerita la anything pasal kitorang ni..nak cerita ape ek..ok la…

Al-kisah…dak P dan aku sebenarnye memang dah lama kenal, sejak sekolah menengah lagi. Kitorang satu sekolah and satu kelas, kat kelas 3 Umar. Tapi seingat aku selama kitorang sekelas tu, cuba bercakap 2 kali jek. First time dak p offer aku keropok masa petang aku dok tunggu ayah aku amik dari sekolah and masa nak dekat2 PMR (rasanya mmg dak p..tak salah ke? :p )..dok nak mintak maaf kalau ade ape2..yg surely takde pe la kan nak mintak maaf..da cakap pon tidak.. :D

Pastu ditakdirkan aku pindah sekolah after PMR, pergi SM Sains Selangor, and dak p stay kat SMKA Maahad Hamidiah. Nak dipendekkan cerita..masa 3rd year kat MMU kitorang dipertemukan semula dan Dak P telah menggunakan helah nak belanja aku ‘Nasik Lemak Feroz’ untuk memancing undi..

Akhirnya 4 hari lepas tu pada 07.06.04 (sempat la dating sekali kat Mid Valley..) ..dak p dengan penuh keberaniaan dan keazaman di dada..mempropose aku..face to face? aiya..tak…YM!! tak sabar sangat katanya nak tunggu jumpa aku lagi skali..so luahkan thru YM..chatting..tak romantik sungguh..tapi kitorang masa tu mmg already have the chemistry..ye la..dah lama tak jumpe..then pas jumpa balik 4 hari da couple..jodoh la tu kan…4 years pas berchenta-gaduh-berchenta-gaduh..pada 04.04.08..Kahwin!! :D (aik bile bace balik byk plak nombor 4 kat paragraph ni)

Kesimpulannya, aku ada suami yang rajin, baik hati, keras kepala, yang sayang aku, tak romantik, mempunyai keazaman, berpandangan jauh, bijak, seorang ayah yang baik, suka tolong buat kerja rumah (ni yang buat aku paling sayang ni..), suka ____  ____ dalam kereta (apa agaknye ek..dak p jek yg tau..hahaha..bila alif dah besar pon nanti dier pon tau gak..hahaha…), slalu tolong tukar diaper alif malam2 dan lain-lain lagi.

“I love you not because of who you are, but because of who I am when I am with you.”

p/s: Dulu ni rahsia..tapi sebab da kawen pon kan..tak payah la rahsia-rahsia…nak tau tak? dulu kan..aku suke usha dak p masa kat dalam kelas.. :p hohoho…

written by beba

Incoming search terms:

  • diy pelamin (40)
  • Baru kahwin (1)

16 thoughts on “I’m Yours

  1. LyaFrina

    salam kenal.. tq cz sudi join contest lya yee… semua dh bereh… ckp syarat… suka tgk couple ni..

    a)waaa..romantika… muka pun dua2 cute sgt.. mmg padan la…

    b)alamak..ssh ni…kedua2 pic ni sgt2 menarik.. mmg sgt ssh nk pilih ni.. y outdoor tu pon…cantik sgt.. nmpak segar.. y kat pelamin tupon suka… aksi2 spontan g2…

    c) hehehhe..mcm style radhi OAG.. muka ala2 korean pon aderrr…

    ~~> Ok beba… gud luck ye…

  2. Jaja

    bibah aku takut nk kawen….takut nanti asik gaduh je manjang….bg la tips kebahagian rumah tangga sket. aku pon nk jadi sweet cam korang……

    tips2 atas katil pon boleh kalau sudi…muahahahah…!! :p

    1. beba Post Author

      jaja..ape nye ko nak takut..hahhaha…biasa la gaduh2 tu da adat berumahtangga orang kate..ko ingat aku ngan anas ni so swit selalu ke..hehehe..ada masanya gaduh gak..tp pastu ok balik..kejap jek..benda kecik2 jek pon..~yg penting kerjasama~~ hehe..tak la..yang penting toleransi la..

      tapi jgn la plak ko dok gaduh besar2 plak..hehe..

      tips atas katil?? .apa lagi..atas katil tido laaa….hahahaha.. :p

  3. yanvtec

    bestnya masuk contest, aku cam ala2 mlsla even terigin gak nak masuk. ni 1st time aku nak post komen ni sbb aku terigt masa sek dulu anas ala2 terkejut tgk ko pakai sandal warna biru hehe, aku xtaula betul ke x ingatan aku ni sbb seigt aku mase tu budak luar kena stay kat asrama psl ape ntah. ni contest lain yg aku jumpe http://mrsfaez.blogspot.com/2009/11/baby-with-car-contest.html ngn http://hazlinashahrel.blogspot.com/2009/10/comot-comel-baby-eating-contest.html, tryla masuk lg, aku malas

    1. beba Post Author

      hehe..masuk jek la kalu teringin..contest ni besh gak masuk..tp kadang malasnye dok nak mencarik gamba2 yg sesuai tu..huu..gamba dalam laptop bukannye sket plak tu..hehehe..

      ada ke peristiwa tu? heheh..tapi aku rasa dlu2 aku mmg ade kot sandal kale biru..yg dok asrama rasanya untuk perkampungan PMR jek dlu.maybe la kot..aku mmg tak ingat..hehe.. :D

      contest2 tu aku ade gak cam terperasan..tapi cam tak sampai seru plak nak join..hehehe…tak pernah amik gambar alif kat kereta..dalam kereta ade la..gambar masa makan pon tak pernah ade rasa..so..cam ala2 malas gak..hahaha.. :p

  4. Pingback: cam dah ada habuk pulak…. | Habibah & Anas

  5. Pingback: Kami Menang Hadiah Pertama!! | Habibah & Anas

  6. Pingback: Hadiah-hadiah untuk Alif.. | Habibah & Anas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.