Category Archives: Random Stuff

SBPA di mansuhkan??

SBPA dimansuhkan

PUTRAJAYA: The Public Service New Remuneration Scheme (SBPA) has been scrapped, Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak announced on Thursday.

He said the existing Sistem Saraan Malaysia will be reintroduced with improvements.

Source: The Star Online

SBPA dah kena mansuh la plak ke? Keciwa~~ Harap2 improvements to be made to SSM tu akan include naik gaji yang best jugak la kan…

Aku ni plak..dah lama gile tak update blog tetibe update pasal ni..hehe..nak wat camno..dok best2 dengar naik gaji banyak gile..tup2 cancel la plak..tak dapat la naik gaji bulanan aku kalau gini kesnya..

 

Incoming search terms:

  • SBPA mansuh (112)
  • sbpa dimansuhkan (42)
  • mansuh sbpa (12)
  • sbpa (11)

First time pegang syiling baru ni rasa cam token jek..

syiling-baru

semalam baru la first time dapat pegang syiling baru yang 10 sen tu..tapi my first impression cam ala2 pegang token jek rasanya..hehe..kalau korang dlu2 pernah gi tempat2 main game ni mesti tau token tu pe kan? dia cam syiling gak..kena tukar kat counter..then boleh la gi main game ape2 yang korang nak..

in terms of design ni cam yang 10 sen lama lagi cun kot..hehe..more ‘kemalaysiaan’ than yang baru ni..ade gambar ape ntah kat belakang tu..instead of yang lama tu ade congkak…

neway ni pendapat aku la kan… 😀 syiling2 yang lain belum sempat pegang lagi..

 

Weird Email~~

Kelakar pon ade email ni..aku rasa maybe orang ni tertekan send awal ke pe ke..before siap tulis semua…but pastu cam takde la pulak email lain…and email ni actually from contact form kat website hantaran kahwin mak aku..

email-kelakar

so aku pon tak sure la ape yang dia berminat ngan aku tu..hehehehe..maybe dia ingat aku kot yang buat gubahan hantaran semua tu? :p

p.s: Kek for birthday Alif dah selamat diorder..and hopeful hasilnya akan best~~ theme pon dah decide..so satgi nak design for goodie bags Alif pulak.. 😀 simple gak cam yang last year punye…