Category Archives: Random Stuff

SBPA di mansuhkan??

SBPA dimansuhkan

PUTRAJAYA: The Public Service New Remuneration Scheme (SBPA) has been scrapped, Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak announced on Thursday.

He said the existing Sistem Saraan Malaysia will be reintroduced with improvements.

Source: The Star Online

SBPA dah kena mansuh la plak ke? Keciwa~~ Harap2 improvements to be made to SSM tu akan include naik gaji yang best jugak la kan…

Aku ni plak..dah lama gile tak update blog tetibe update pasal ni..hehe..nak wat camno..dok best2 dengar naik gaji banyak gile..tup2 cancel la plak..tak dapat la naik gaji bulanan aku kalau gini kesnya..

 

Incoming search terms:

  • SBPA mansuh (112)
  • sbpa dimansuhkan (42)
  • mansuh sbpa (12)
  • sbpa (11)

First time pegang syiling baru ni rasa cam token jek..

syiling-baru

semalam baru la first time dapat pegang syiling baru yang 10 sen tu..tapi my first impression cam ala2 pegang token jek rasanya..hehe..kalau korang dlu2 pernah gi tempat2 main game ni mesti tau token tu pe kan? dia cam syiling gak..kena tukar kat counter..then boleh la gi main game ape2 yang korang nak..

in terms of design ni cam yang 10 sen lama lagi cun kot..hehe..more ‘kemalaysiaan’ than yang baru ni..ade gambar ape ntah kat belakang tu..instead of yang lama tu ade congkak…

neway ni pendapat aku la kan… 😀 syiling2 yang lain belum sempat pegang lagi..

 

Weird Email~~

Kelakar pon ade email ni..aku rasa maybe orang ni tertekan send awal ke pe ke..before siap tulis semua…but pastu cam takde la pulak email lain…and email ni actually from contact form kat website hantaran kahwin mak aku..

email-kelakar

so aku pon tak sure la ape yang dia berminat ngan aku tu..hehehehe..maybe dia ingat aku kot yang buat gubahan hantaran semua tu? :p

p.s: Kek for birthday Alif dah selamat diorder..and hopeful hasilnya akan best~~ theme pon dah decide..so satgi nak design for goodie bags Alif pulak.. 😀 simple gak cam yang last year punye…

 

Mana nak makan Kari Kepala Ikan tersedap di Kota Kinabalu..

Kalau korang tersinggah ke Kota Kinabalu ni..and rasa2 nak merasa kari kepala ikan..tak yah carik tempat lain dah pergi jek kat Krishna Fish Head Curry House..kompom sedap..sebab aku dah pergi situ few times dah…and everytime kalau terasa nak makan kari kepala ikan memang pergi sana jek…kat Donggongon, KK.

kari kepala ikan krisha fish head curry house

kepala ikan kitorang kecik jek..sebab makan 2 orang jek kan..tapi kari dier memang meletop laa..best~~ kalau tak caye kena try sendiri laa..ni gambo lama..hahaha..bile wat post ni cam terasa nak makan kari kepala ikan la pulak kan…

hari tu masa adik aku datang sini jalan2 ngan family bakal mentua dier ingat nak bawak adik aku, awek dier and 2 orang adik awek dier gi makan kat krishna fish head curry house ni (family yang lain2 tak dapat nak angkut..diorang sampai 10 orang datang sini beramai2..)…tup2 sampai tutup la pulak..huu..tak sure la memang tiap2 hari ahad tutup malam ke camne..tapi tak tercapai la niat nak makan kari kepala ikan tersedap kat KK ni..hehehe..takde rezeki..

banana leaf rice with fish head curry at krishna curry house kota kinabalu

kat sini makan atas daun pisang jek..alahai..berkeriuk2 perut aku sambil menaip post ni..esok nak ajak dak p makan kari kepala ikan kat krishna ni laa…

owh..walaupon namanya Krishna Fish Head Curry House tapi sini makanannye ‘halal’..kalau tak takkan la aku pergi makan kot kan..hehehe..ade logo halal bertepek besar gile kat dinding restaurant ni..

so tu jek la post aku setelah lama menyepi.. :p lapo la plak~~~

Incoming search terms:

  • tempat makan best di kota kinabalu (42)
  • tempat makan di kota kinabalu (35)
  • kari kepala ikan kota kinabalu (30)
  • makanan sedap di kota kinabalu (17)
  • tempat makan menarik di kota kinabalu (13)