Category Archives: Random Stuff

Ada sesapa dulu2 baca komik Mari-Chan ngan Miss Modern??

Dulu2 masa aku kecik lagi..ntah darjah berapa ntah ade kan buku komik 2-2 ni..Mari-Chan and Miss Modern..tapi seingat aku la Mari-Chan cuma ade 2 buku and Miss Modern ade 1 jek kot yang dipublishkan kat Malaysia ni..pastu senyap jekk..keciwa gak la tak le bace sampai abes…

But then masa aku pindah Kuala Terengganu ikut ayah aku, my parents ade la bawak pergi perpustakaan negeri..memang best..and kat situ la aku jumpe balik komik2 best2 ni..tapi semuanya dalam Bahasa Indonesia..tapi tak kesah la kan..aku pinjam jek..asalkan bule bace..memang at that time aku cam terer gak la dok paham perkataan2 bahasa indonesia ni..seingat aku dlu aku ade bace Candy Candy, Mari-Chan ni ade banyak lagi series dia..cerita lain2 but theme nye seakan sama gak..aku minat btol la bab2 ade ballet2 ni..hehehe..pastu ade la lagi macam2 lagi tajuk komik ni..hehe..

tapi takde la aku asik pinjam komik jek pon…aku bace ade novel2 melayu, novel remaja tulisnya kat situ..macam2 la tajuk..best2 gak..aku memang dah start gile bace buku ni sejak sekolah rendah lagi..dari nipis2 sampai ke tebal gak la but normally less than 200 pages..amatur lagi.. :p

Masa ni belum kenal lagi novel English..aku start bace novel English masa form 3..masa tu kat Maahad Hamidiah, Kajang. Aku pon tak sure la buku sape yang aku pinjam selalu tu..heehe..ade R.L Stine and Christopher Pike..tu la 2 authors yang memula aku bace..aku tak minat buku2 Sweet Valley ke ape dlu yang budak2 pompuan selalu bace tu..heehe..then cam jumpe satu kedai sewa buku kat Kajang, Bookworm nama kedai tu..memang every 2-3 days aku singgah situ sewa buku baru….

Teringat lagi first time nak mencuba bace buku tebal2..orang kata level up la ni..asik bace buku nipis jek..pastu 2-3 hari dah abes..cam dah tak mencabar.. :p Buku yang aku sewa time tu tajuk dia ‘The Tommyknockers’ by Stephen King..1000+ pages..gile tak gile nye la masa tu..haha..pastu dah terer la..memang amik buku yang tebal2 jek..mostly 600 pages and above..masa ni banyak bace buku thriller, cam Stephen King, Dean Koontz ke camne eja nama dia ntah..belum lagi kenal genre fantasy..yang buat aku terjebak ngan dunia fantasy ni was the book written by David Eddings..’The Belgariad’ series..ok laaa….dah panjang plak cite pasal sejarah pembacaan buku aku ni…

Actually nak tunjuk gambar ni:

komik mari-chan

komik miss modern

setelah lama akhirnya dapat gak aku beli komik Miss Modern ngan Mari-Chan ni..imported tau..from Indonesia..tapi buku 2nd hand laa..mmg buku lama..tahun 90an..kertas pon dah kuning2..tapi yang penting bule bace balik..horeiii…aku beli kat sini: https://www.facebook.com/toko.k.ana (Open in New Tab)

Okay la..panjang menjela dah post aku ni.. :p

satgi nak sambung wat kerja mendesign..alhamdulillah..ade gak la a few jobs masuk..and ade yang macam nak but belum confirm..harap2 dapat gak la..insyallah.. 🙂

Incoming search terms:

  • baca komik mari chan online (28)
  • baca komik mari chan (17)
  • komik mari chan (15)
  • download komik mari chan gratis (2)
  • mari chan komik (1)

Nak nak Raya ni ramai gak yang mencari ‘Resipi Biskut Raya’ ek..

Sudah lama aku menyepi kan? Seriously bulan Ramadhan ni memang macam masa tu memang sentiasa full jek..

Kalau korang antara yang cam rajin bertandang kat blog aku ni mesti perasan yang blog ni dah bertukar rupe kan?? This time warna Pink and Chocolate pulak template blog ni..kiut tak?? Pastu bertukar arah balik ke 2 columns and ape yang specialnye blog template ni..is that dia responsive..meaning kalau korang tengok kat smart phone korang dia akan mengecil ikot saiz handphone korang..but ade limit gak la kepada berapa kecik screen yang dia bole adapt..

cam dah lari dari tajuk plak dah aku ni..hehehe..yang tu nanti2 kita cerita lagi..but kalau nak gak template wordpress yang responsive cam gini bule PM aku kat FB page CreativelyBeba (Open in New Tab) or just contact me using my contact form.

Yang buat aku dok terasa nak buat post pasal ni sebab dah lama tak tengok Nuffnang then cam nak amik balik code advertisement nak masukkan kat template baru ni masuk la..and tertengok ni kat keywords yang datang masuk blog ni hari ni.

resipi biskut raya

semua pasal resipi biskut raya jek..hehe..

so nak kasi senang pada sesape yang dok mencari resipi biskut raya yang pernah aku post kat blog aku yang dah lama tak berupdate ni aku letakkan link2 yang ade aku share pasal biskut raya ni kat sini:

Setelah dicheck2 lagi..rupenye memang ade 2 jenis jek cookies nye..hahaha..memang tahun lepas pon aku buat 2 jenis biskut ni jek la untuk Hari Raya..tahun ni insyallah..nak buat lagi.. 🙂

Anyway..selamat berpuasa kawan2..and sama2 kita tambah2kan lagi ibadah di bulan Ramadhan ni..

 

Incoming search terms:

  • biskut raya simple (54)
  • resepi biskut terbaru 2013 (52)
  • resepi biskut raya 2013 (51)
  • resepi biskut raya terkini 2013 (38)
  • resepi biskut raya paling sedap (36)

Handmade Purse~~

Fuh..fuh..kasi tiup habuk dlu sket..hehehe.. :p

Takde cite gempak pon yang nak dibagitau kat post ni..but saje2 jek nak tunjuk my new handmade purse..yang aku BELI tak berapa lama dahulu..hehehe…beli ye..bukanlah hasil tangan aku sendri…payah kot nak buat..lagipon aku belum ade mesin jahit lagi..tapi rasanya memang takkan buat kot handmade purse ni..cam leceh..

so ni la rupenyer…

purse-handmade-baru

cam kiut kan?? purse ni pakai zip..lupe plak nak amik gambar interior dier..huu..but cam best gak la..banyak ruang untuk letak duit yang tak seberapa, then cards ngan tempat syiling pon ade compartment berzip kat dalam gak..

aku beli online jek..RM55 kot kalau tak silap + cost postage ke KK ni..dah lupe plak beli kat site mana..heehe..malas nak godek2 carik kat ne.. 🙂 Tapi nama kedai tu cam something like ‘Hu Hu’ gitu la kot…

kay la takde update ape sangat pon ni..huu..

p.s: Bile la nak start buat project handcraft baru ni..hehe.. :p

Incoming search terms:

  • cara buat beg duit (28)
  • Cara membuat beg duit (28)
  • cara buat beg duit felt (16)