Category Archives: Contest/Giveaway

Miles From Tomorrowland Giveaway!

It’s been a while since aku join any giveaway ni. Masa Alif kecik2 dulu memang rajin gak lah masuk. Ada lah few times we got lucky and win something. hehehe.. Nak carik kat mana nak join contest or giveaway pon dah tak tau dah..hahaha.. Giveaway ni tak sengaja terserempak kat group Facebook WAHM.. The owner of the blog, Ayuni namanya post kat group tu. So, mak nak join sebabbbb….

miles from tomorrowland giveaway!

Huuu..see, hadiah dia… Miles from Tomorrowland Bento Box set gituuu..

Kat rumah ni boleh dikatakan channel Disney Junior ni memang almost seharianlah kat TV tu..dah tu sejak cerita ni keluar bebaru ni bukan Alif je yang sakan tengok..si Azri tu pon ikut join sekali. Kalau keluar lagu Miles from Tomorrowland ni menari2 ha sambil nyanyi2.. (^_^);

“Ayels, ayels. Ayels, ayels” kata Azri..hahahaa..

wathcing miles from tomorrowland

Maknya pon kadang-kadang layan gak cerita ni. Suke tengok Admiral dia yang ade kepala dua tu..kelakar je..hahaha..

Nak ajak korang join giveaway ni sesame nanti chance aku nak menang berkurang plak..hahaha..tapi kalau nak join gak meh ler..boleh tengok cara-caranya kat post Puan Ayuni kita kat sini. Takde blog pon boleh join juge.. Lupa pulak.. kalau nak join cepat-cepat sikit..giveaway ni habis on 15 september nanti.. 😀

Since pemenangnya nanti randomly selected, mak ade sikit mandom sket perasaan sebab memang payah beno nak menang kalau anything yang involve luck ni..hahahaa..

Doakan saya menang ye kawan2.. *icon pompuan baju merah menari salsa dalam whatapps* :p

Contest Foto Kiut

dah lama tak masuk contest… 😀 so this time cam terjumpe contest yang simple jek syarat2 nye..so rajin la nak join..

Contest Foto Kiut..

Contest ni takde had umur, sape2 pon bule masuk..tapi kalau nak letak muke sendri kang orang kata perasan kiut..haahha..so aku masukkan la anak kiut bujang aku ni…

rambut depan Alif

kiut kan?? kalau korang kata tak kiut aku tanak kawan korang dah..hohhooho..takde laa.. :p main2 jek…so aku rasa tu jek la…simple kan..jom la masuk meramaikan majlis…contest ni berjalan sampai 31/01/2011..Cepat2..

“Show Your Teeth Baby!” Contest 2010!

banner-show-your-teeth-baby-contest

contest time!!  😀

ni gambar Alif dok menayang gigi dier yang tak seberapa banyak lagi..hehe..gambar ni was taken some time this year gak..tak sure plak bile..

contest-tayang-gigi

  • Alif Bin Anas
  • 03.02.2009 ( 1 tahun 9 bulan)
  • Tengok TV specially cerita Special Agent Oso and Dibo The Gift Dragon.
  • Gigi Alif skang ni ada 12 batang dah kot..sungguh susah budak ni nak bukak mulut tunjuk gigi dier tau puan penganjur.. 😀

Okeh..tu jek..rasanya semua syarat pon dah cukup..

 

Cute Baby with Buchuk Contest!

 

Contest cute baby with buchuk

Click banner kalau nak join ek.. 😀

 

wahh..dah lama tol tak masuk contest..tapi cam mmg tertarik btol ngan contest yang Mrs. K and Lynn anjurkan ni..

bile ternampak jek contest ni terus teringat satu gambar yang kitorang baru amik masa balik KL hari tu…

cam tau-tau plak diorang ni nak wat contest pasal ni…hehhe..

En. Alif ni kalau ke mana-mana memang aku bawak botol susu dier and teman sejati dier la…bantal busuk kesayangan tu..tapi bantal busuk Alif ni takde la busuk sangat pon..bile dah cam ala2 dah nak masam tu aku tukar sarung baru…hehe.. (yang masam tu part 4 bucu bantal tu laaa…di hisapnya and gigit2 nya..terutama time nak tido..)

balik Kajang hari tu cam tak sempat nak beli kain untuk buat sarung baru untuk Alif…nenek kajang ade mesin jahit..bule tolong jahitkan untuk Alif…mak belum ade rezeki lagi nak beli sebijik..hehehehe..tunggu dapat bonus terletak dlu baru beli sebijik…haahaha…

opsss…cam terpanjang lak intro…tapi yang pentingnya semestilah gambar yang nak dipertaruhkan untuk contest kali ni kann.. 😀

Alif with him bottle and bantal busyuk

Alif Bin Anas | 1 Tahun 8 Bulan

Rasanya semua syarat dah pon dibuat..tu jek la kot..hehee.. 😀

Incoming search terms:

  • baby contest 2011 (14)