Category Archives: Azri

Azri is 1 // Alif is 6 – Bumblebee Birthday Party

Alhamdulillah, Alif dah 6 tahun, Azri pulak dah masuk 1 tahun. Dah besar anak2 aku ni..hehehe.. Tahun ni kami buat sambutan hari jadi bebudak ni kat Kajang. Last time sambut kat Kajang masa tu Alif masuk 1 tahun duluuuuu. Lama kan..Lepas tu semua buat kat Beaufort for Alif’s 2nd Birthday and 3rd birthday and kat tadika Pasti for 4th birthday and last year kat Little Caliph (belum buat post rupenye..hahaha..) plak. So this year since Azri dah 1 tahun ni kitorang buat kat Kajang pulak.

Manusia mampu merancang tapi Allah lebih tau ape yang baik untuk kita. hehehe.. Plan A kami tak menjadi. Eh..still sambut kat Kajang..tapi Plan A ialah nak jemput semua kawan-kawan sekolah or university kitorang and their kids sambut sekali. Nak dijadikan cerita En.Alif kita was diagnosed with HMFD. Huu…so takkan la nak jemput pulak budak2 kan? Jadinya terpaksa la kami last minutes message kawan-kawan untuk cancel jemputan. Sorry ye kawan2..

But majlis tetap berjalan, Plan B, Mak aku panggil geng2 marhaban dia..hehehe..So majlis hari jadi bebudak ni instead of sambut ngan budak2, kita sambut ngan nenek2..hahahaa..epic gituuu..tp alhamdulillah jugak lah..yang penting foods sedap, and licin..hehehe..semua pon hepi..

family picture - bumblebee birthday

Family picture kami..hehehe..Tema untuk birthday kali ni. Bumblebee. Bumblebee comel2 untuk Azri, Bumblebee Transformers untuk Alif. Mak ade la rajin sket dok buat goodies and DIY sket. Kalau rajin tengok lah kat post sebelum ni..kat sini: Bumblebee Birthday Decoration DIY.beeday-yellow and black

Food untuk Majlis Birthday kali ni macam kat bawah ni:

  • Laksa sedap terbaek meletop Auntie Ayong
  • Beef Stroganoff Fettuccine by Makcik Renamon
  • Chicken Chop (hasil usaha Makcik Kinah dan Nek Ngah)
  • Mashed Potato with Gravy by Makcik Renamon juga
  • Chocolate Tart by Nenek
  • Vege Salad with Lemon Mayo by Nenek
  • Jeruk mangga by Auntie Ayong
  • Yummy Creampuff by Auntie Dayah
  • Air sirap limau (tatau sape buat..hahaha..antara Pakcik Yas or Oyet)

Fuh..cukup kot..kalau ade tertinggal mahapkan saya..Thanks to semua yang dah bertungkus lumus dalam menjayakan Majlis Birthday kecil kecilan Alif dan Azri ni. Terutamanya Makcik Rina yang tak tido malam nak buat macam2..hehehe..

bumblebee theme birthday for alif and azri

As for the cake..Plan asal sebijik sorang..pastu downgrade ke sebijik kek buat 2 layers..In the end itu lah hasilnya dalam gambar tu..hahahaha.. Ape2 pon thanks to Makcik Rina and Makcik Kinah jugak yang tolong siapkan kek ni. Lain kali kena plan bebetul lagi and ape yang boleh order kita order! hahaha..

Incoming search terms:

  • majlis hari jadi tema transfomers (2)

Azri dan ayah.

Style ayah ngan anak lelaki bermain.

IMG_1400.JPG
Hehehe. Mesti ayah dok rindu-rinduan nak kena smack down ngan Azri and Alif. Mak da tak larat nak layan dak berdua ni. Masing2 ngan pe’el memasing. Huu.