Category Archives: Azri

Eating like A Bawse… :D

azri makan sendiri

Sampai naik ke atas kaki ha makan…hahaha.. Azri. Azri..

Baru-baru ni je baru kitorang bagi dia makan sendiri ni..tapi memang OK la dia makan sendiri..bersepah tu of course la kan..tapi macam takde la sehebat Alif dulu bab sepahnya tu..hahaha.. senang la keja mak or ayah nya nak mengemas.. Radius nasik bertaburan tu kecik sket.. huhuhu..

p.s: Mak tengah buat project DIY untuk Azri, tapi abang Alif pon boleh gak guna..hehehe..bila la nak siapnya tu..hahaha..

p.p.s: Template baru blog ni dah siap..tapi malas nya nak install..hahaha..ade benda sket nak kena check..tu yang tak buat2 lagi tu..tengok la 2-3 hari ni nanti… :p

Azri marah Abang Alif (Video) 

Hahaha. Azri dah pandai marah. Comel je dia dok geram ngan abang dia. Ala2 merajuk pon ade. Reasonnya Alif rampas raket badminton yang Azri tengah pegang. Alif pon satu gak, tak pandai nak mintak baik-baik dari Azri. Memang merampas je kerja dia. Banyak kali gak la dah cakap. Minta baik-baik. Sabo je ler…

Ayahnya pulak ade ke suruh budak kecik tu mengucap..hahaha.. macam-macam la ragam budak kecil ni.  Memang merajuk betul Azri ngan Alif. Membawa diri gayanya..hahaha.. sebenarnya ada lagi video sambungan, cubaan Alif untuk minta maaf dan berbaik ngan Azri which end up tak berapa nak berjaya sebab Azri jumpa barang mak pulak dok buat main. hahaha.. Gelak sendiri je mak orang ni.. :p

Azri: Bermalam di Hospital

Pengalaman kedua Azri bermalam kat hospital. Yang first time kecik sangat lagi dia. So tatau ape sangat. Yang masa Azri admitted for jaundice dlu tu.

Gambar Azri time nak tunggu doctor check on the first day tu. Tunggu blood test result lagi.

azri masuk wad-hospital likas

Al kisah. Azri demam 2 hari before tu. Anas dah bawak gi klinik and bagi ubat, macam dah okay je dia. But the next day tu dia malam dia macam start panas balik. Bagi ubat pon macam panas dia tak reda. Normally kan kalau kita bagi makan ubat demam panas dia akan reda. In Azri’s case macam tak reda2 plak. 2 round makan ubat still gitu. Malam dia tido pon tak selesa. Makan tanak ape tanak yang dia nak dok melekap je menyusu ngan aku.

Then pagi tu badan dia still panas, pastu pulak Anas macam perasan yang perut dia macam terik semacam plak. Tu yang decide nak gi klinik balik. Then dah sampai klinik doctor advise gi hospital. So kat spital diorang mandikan Azri sebab badan dia panas and buat x-ray perut dia.

Memula katanya suspect usus bengkak ke pe. Then lepas dapat result x-ray tu ok je. So maybe just angin je la kot. Pastu initial blood test kata macam platlet rendah ke pe. So takut denggi ke pe. So kena buat blood test for denggi pulak. Tu yang lama menunggu result tu. Tatau la actually nape kena tahan kat wad tu. Sebab kalau ikutkan petang tu Azri pon macam dah OK dah. Aktif da tak demam. Cuma ada kurang darah sikit.

Siap ade doctor yang round malam tu pelik tengok apsal Azri kena tahan. Hehehe.

Malam dalam pukul 9 lebih gitu baru aku boleh gi tengok Azri. Pergi ngan MIL and adik Anas, si Amri. Satu beg barang mak bekalkan. Hahaha. Baju mainan and makanan ngan segala macam mak neneknya lah.

wad melur hospital likasEsoknya tu petang gak lah baru dapat keluar. Kiranya semua ok je lah. Takde denggi takde ape. Demam da takde, da aktif. Alhamdulillah. Pengalaman Azri la ni. Hahaha.

azri masuk hospitalSo tamat lah cerita Azri tido sepital. The End.

Alif dan Azri bercanda di pasiran pantai gituu..

Semalam kitorang tetibe terajin pula nak pegi pantai. Rumah ngan pantai dekat jeeee tapi jarang bebeno pegi nye. Macam rugi kan? Hehehe. Ini pon first time lah Azri jejak pasir pantai sebenarnya.

Memang berjalan je Azri dok pusing2 kat situ. Hehehe. Rasa lain agaknya kat kaki dia tu kan pijak pasir pantai ni.

Abang dia plak si Alif dok berusaha buat sandcastle. Port dia jauh sangat plak dari air. Dah ulang alik ngambik air je. Last2 tak de la siap sandcastle nye. Hahaha. Lenkali kita datang lagi ye Alif.

Azri sampai2 je rumah. Melekap sekejap minum ngan mak dia. Pastu setel. Hahaha. Letih betul la tu berjalan kat pantai. Alif je tenaga berlebihan banyak betul. O_o;

Yang penting diorang happy. Hehehe. InsyaAllah kalau ada masa lagi boleh pergi lagi main tepi pantai. Hehehe.

Mak pulak sepanjang masa tu, lepak tepi je lah. Hahaha. Tengok bebudak main happy2.

Lamanya tak update blog. Hehee. Aku ni kena berusaha ke arah better time management ni. Hahaha. There was times when this blog was updated twice a day gitu. Gila lah. Hahaha. Nampak sangat boleh sebenarnya kalau nak. Bak kata orang dulu2. Nak seribu daya. Kalau tak tu memanglah memacam dalihnya. So ini je lah update dari Puan Beba. Aku harap the next update ni takde la lama sangat kang. Hahaha. Update simple2 pon aci kan? :p