Plan persediaan makan solid food for Azri.

Azri bulan ni dah masuk 5 bulan. So next month dah boleh la start dia makan solid food.. Horeyyy!

Ni lah rupa budak 5 bulan tu.. Ayah baru belikan kopiah..heheh..saje pakaikan..tapi kaki exposed la pulak..hahaha.. Imam Muda seksi gitu..

Azri - 5 months young.. :D

So berbalik pada tajuk. Plan persediaan untuk makan solid Azri nanti. Perkakas ape yang PERLU di beli apa yang mak BERANGAN nak beli..hahaha.. so rasanya ape yang perlu ialah:

  • Spoon and Bowl
  • Bib
  • Blender untuk blend makanan baby (kang rasa cili plak Azri makan apple puree dia..hahaha)
  • Steamer?

Tu je kot..

So yang spoon and bowl kompom kena beli…kalau tak camne nak makan nye..yang ni ingat ke nak carik kat sini je..kot..

As for bib tu..tak sure lagi..tapi sementara ni pakai yang dah ade ni je lah..sebab kita yang suap dia kan..takde la bersepah sangat..bile dah bagi makan sendiri-sendiri kang..haaa..itu memang laaa habis bersepah merata-rata.

So memula tu ingat ke nak beli mende alah Little Bean –  Multi Function Food Processor ni..

littlebean-foodprocessor

Mende alah ni boleh steam and blend sekali makanan. Nampak macam best. Aku jumpe Little Bean Food Processor ni kat website Fabulous Mom (will open in new tab). Ade sale gitu sekarang. RM 167.92. Tapinya masa dok browse blog orang katanya steam ni macam on the first few months je..so macam tak pakai lama..jadinya cancel la plan mak nak angkat mende ni sebijik. Pakai je la rice cooker tu kang kalau nak steam..heheh..jimat..

Tapinya ade lagi..Mak Azri tergoda plak ngan mende alah ni..

baby bullet blender

COMEL!! haih..tergoda sungguh. Baby Bullet! hehehe…Yang ni complete set untuk buat baby food. Siap bekas untuk simpan frozen sekali. and buku tu pon siap ade recipe and guide ape nak bagi makan kat baby. macam besttt je..kat lelong.my ade jual RM 150.00.

baby bullet blender - complete set

Menarik kan?? Haihh..godaan kuat ni…hehehe..tengok dulu macam mana..

OR lagi satu option..beli hand blender je…dalam RM 150++ gak gitu ade jual kat FB..

Ni plak optional macam rasa nak beli gak..

MunchkinFreshfoodfeeder

Namanya Munchkin: Fresh food feeder. Tapi pon sama…tengok la dlu camne nak beli ke tak..hahaha..yang ni tak penting pon. Saje gedik je Mak Azri ni.. :p Mende alah ni ada kat LittleWhiz (RM 25.10)

Ok lah..tu je update kali ni..nanti kalau dah beli memana ape nye..baru la update lagi..

written by beba

Incoming search terms:

  • little bean food processor murah (12)
  • cara guna little bean food processor (1)

2 thoughts on “Plan persediaan makan solid food for Azri.”

Please let me know what do you think about this post. :D