Author: beba

ke kota belud..

hello again..hehe..aku baru jek balik dari kota belud ni..ade orang kawen kat sane..sedare gak le..huu..kota belud ni kampung anas belah ayah dier..diorang ni bangsa irranun..mak dier plak bisaya..dua2 tu pon ade bahasa diorang sendri..da la cakap sabah pon aku xle tangkap lagi..ni kan plak nk cakap irranun or bisaya..xdpt la..hehe..aku dengar jek la diorang cakap tanpa paham ape2..heheh..tp xde la full cakap bahasa tu..si anas pon xreti gak cakap..adik2 dier si uming ngan adik paham la sket2..anas ni satu ape pon xtau..da kate membesar kat semenanjung..hehe..

pasal kawen kat sane tu..malam sabtu tu ade la majlis berbedak..kalu kat semenanjung tu org panggil majlis berinai la..same jek la tu..cume namanyer lain..then hari ni bersanding jek la..yg len same jek..except for pengantin lelaki nyer naik kuda sampai ke umah pengantin pompuan…walopon kat kampung sebelah jek tp rasanyer jauh gak la…berpeluh2 la pengantin lelaki tu bile sampai kat umah pengantin pompuan..heheh..pastu bile da sampai 2 org lelaki angkat pengantin lelaki..ala2 xmenjejak tanah la..naik ke atas umah..aku xnaik la atas..cam malas plak..tp ade gak cam kena bayar tol la kalu nk jumpe pengantin pompuan tu..cam kat ne ek kat semenanjung pon ade gak kan? xtau la aku katne..tp biasenye b4 masuk umah kan..ni kat depan pelamin tu dier cam letak tirai..so kalu nk bukak tirai kena bayar..huu..

b4 pegi kota belud tu hari jumaat kitorang ngan si uming yg skolah kat kk ni balik ke beaufort dlu..cerita pasal tu..anak2 kucing 3 ekor tu da slamat da ditemukan kembali dengan ibu mereka yang tercinta! haha..cam jejak kasihan..kesian gile mak dier…pas dapat jek tros angkut g sorok..hahaha..then bile kitorang nk kuar tu cam cuak2 jek takut org amik anak dier..hehe..jgn takut mak kucing..kitorang xamik da anak ko..huhu…masa balik tu da petang da..so on the way tu sampai malam gak la…malam tu aku cam realize cantik gle langit time malam..byk gle bintang..kalu kat kl or kat kajang tu mmg jarang la nk nampak bintang byk gle ni…kalu ade pon yg paling cerah skali kat langit tu..kat sini cam byk gle..huu..mmg cun la..tp blom sempat menikmati lagi..nnt2 laa..that’s the good part..yg paling xtahan skali bau skunk! eiiyuuuu….xtahan..melekat kat idong! ampes..hehehe…

um..ape lagi ek nk cite..ntah la..da la kot..pasni kalu ade ape2 benda menarik nk cite xpon aku cam saje2 nk tulis ape2 walaupon xde cite aku post lagi..kay..jumpe lagi..:D

new layout! yey…

akhirnyer..siap jugak layout baru aku…ok x? what do u all think? it’s simple..kan? hehe..and aku da upload gambar kawen masa kat kajang kat gallery aku..sile2 la lawat ek..nnt bile ade masa aku upload plak gamba2 kenduri kat sabah plak nnt..

 

so..latest news..baru jek tadi aku g interview ntuk post junior it exec..ok la kot..kalu dapat pon bagus..nama kampeni tu aquatica kk..cam ala2 aquaria klcc tu la..tp blom bukak lagi..so skang ni just nk amik it person ntuk maintain web n etc..skang ni pon xde keja..buring gak dok umah..duit pon dapat sket jek wat blaje..huu..da biase pegang duit ni cam xbesh plak bile xde duit nk dibelanjekan..:D hehe..byk gak benda nk bli ni kang..compact powder pon da abes..huu..da la bekas dier da patah..so kena la beli ngan bekas2 skali..selalunyer bli refill jek..huu..cam da lari tajuk plak…

 

um..ape jek lagi..huu..cam xde jek da kot…jap lagi nk kena balik beaufort..esok ade org kawen..huu..pastu seperti yg dijanjikan..bawak anak kucing tu balik skali..sian la dok sini..xproper..nk letak kat luar pon cam takut anjing..so asik dok dalam jek..xsihat ntuk kucing ni..so sebaik2 nyer antar balik kat sane..huu…

 

um..tu je la kot..nnt kalu ade ape2 lagi aku update..:D ja..

life in sabah..

so..da bape minggu ek aku kat sabah ni..ntah la..ade la 3 minggu kot..huu..da nk dekat2 sebulan da..rutin harian aku cam same jek skang ni..pagi bangun wat breakfast ntuk dak p..pas dak p g kije..samada aku tdo balik..or dok tgk tv ke..xpon surf internet ke..then dalam tengah hari camtu baru la cam nk wat kije umah sket2 ke ape…basuh baju ke..sapu2 umah ke..kemas2 ape yg patut..huu..tp da dok berdua ni..ape jek la sgt yg bersepahnyer..huu..then petang camtu dalam kol 4 ke 4.30 tu start masak ape yg patut..jgn ditanye ape aku masak…hahaha…

 

mgu lepas balik beaufort..sbb ari isnin tu cuti..cuti ape aku xtau..sbb aku mmg hari2 pon cuti..huu..pastu ade la anak kucing ni..comel2 la sume…3ekor..ade kat sini skang ni..kat umah..anas nk bawak balik ke kk ni..tp cam kesian la plak aku tgk…ingat minggu ni nk balik gak la..anta balik diorang ni..mesti mak dier dok carik2 anak dier…aku rasa cam kejam sgt jek la plak amik anak dier..so aku da cakap kat anas..nk anta balik jek..huu..

 

owh..lagi satu..tgh hari td org dari aquatica kk ade call soh datang interview hari jumaat ni..ntuk position junior it exec..xtau la camne kije nyer..and gaji dier..so just pegi jek la…yg SESB tu xde reply la plak..xtau la bile..so ape2 jek la..tp camne pon..kena gak kije..skang aku da kena start bayar da loan aku..ntuk tahun ni aku kena bayar 250 sebulan..huu..mana nk cekau duit..aku bayar 100 jek bulan ni..bule la kot..haha..asalkan bayar..nnt da kije baru la bayar byk sket..then every year dier naik 100hengget..cam la gaji aku naik tiap2 tahun 100hengget..ampes..tp nasib baik gak la dapat diskaun loan ni…kalu x mmg lagi dasat la aku kena bayar…skang ni yg aku kena bayar 30% dari yg first pinjam dlu..and full amount ntuk yg aku extend aritu..rugi gle dok extend tu…17ribu tu..kalu x aku kena bayar dalam 18ribu camtu jek gak…da kena tambah lagi 17ribu tu la jadik byk tu..huuu…

 

um..da la kot..ade benda sket nk wat ni..nnt aku tulis lagi..jaa..:D

contact details..

ntuk sesape nnt yg nk kawen n cam berminat ngan baju yg kitorang pakai ke..ape ke..( especially to farahgg yg dok bertanye pasal gown putih yg aku pakai tu..)aku just post jek la kat sini contact details org yg kitorang amik arituh..

ntuk make-up and baju tu…just call mai @ 012 3574961
as for the photographer tu..call en. rashdi @ 012 3511569

rasanyer tu jek la kot..haha..gamba kitorang ngan en rashdi ni blom siap lagi..sbb kitorang cakap kat dier nk amik bulan 6..time kawen apek nnt..malas la nk post ke ape ke..kang MIA plak kang..kitorang gak yg ngange jek..kalu men pas2 plak kang..da lonyai baru la kitorang dapat tgk…so better this way…xkesah la dpt lambat ke ape ke…asalkan kitorang yg first rasmi album tu..hahaha..rasanyer anytime soon dier akan upload kan ke fotopages dier..so kalu korang nk tgk hasil kerja dier, just visit his fotopages.

just for now tu jek la dlu..aku tgh berusaha skang ni ntuk finishing touch aku punye layout..tp blog blom lagik..hehe..go slow man..:D kay la..nk menyambung kije..:p jaa..