Author: beba

sabah confirmed..

so..da confirm da ni anas nk kena keja kat sabah..ayah dier da siap book kan tiket da gi sane..nampaknyer pas ni jadik org sabah la plak..huu..kirenyer first time la nnt dok jauh gle nk mak ngan ayah..b4 this pon paling jauh kat melaka..tu pon 2mgu skali ke balik umah..xpon kengkadang mak ngan ayah datang tgk..huu..xmanja tau..mmg biase camtu..time skolah dlu pon camtu gak..skolah kat kl..every week mak ayah datang..bwk makanan..heheh..biskot2..megi..air instant..camne la ek nnt..jauh2 ni..sebulan skali pon xle nk balik..huu..harap2 anas x jadi kijam..heh..

 

xcakap lagi ngan bos ni..camner ek..huu..jap lagi la..xtau sebenarnyer nk cakap camner..huu..nnt la..susun2 ayat sket..aiyo..benti keja lagi…huu..da la jenis yg x reti nk interview2 ni..takut..kat sane nnt x tau la keja camne..

Artwork for wedding card..

malam khamis hari tu org kad tu da emailkan artwork for kad kahwin tu..cantik gak laa..heheh..tp ade la some corrections yg kena wat..ingat ke nk pegi jek sane nnt..senang tukar n setelkan 50% deposit tu before diorang bule print..xpayah la nk bolak-bolik ngan corrections tu bape kali email kang..kalu bule nk pegi hari isnin malam nnt, pas kije..dier tutup kol 9pm..tu pon depend on anas gak la..kalu dier bule balik cepat..huu..

 

ntuk goodies nk kasi kat org nnt..rasenyer progress makin bagus..hehe..hari ni pon da byk gak la da buat..ye la budget2 la katekan…sume pon kalu bule nk wat sendri..hehe..tp xpe jimat..kalu beli kat luar satu 1.80 kalu buat baru jek dalam 80sen jek..kan untung tu..1.00 tuh…200biji da rm200 untung..tu baru satu..blom lagi yg len2..byk gak la jimat..:D

after this maybe mak nk try wat bisnes plak wat benda tu..mmg bule untung..tp xle la bgtau ape nyer…kang kantoi la plak..xjadi bisnes..hahaha..tu je kot for now..ja..

anas pegi bali..

cam tajuk tuh la..da 3 hari da dier g sane..dier pegi sane ngan org office dier..kirenyer company trip la ni..fully sponsored..xpe la tu..huu..kena tinggal..huu..mmg xle ikot pn..heh..len ar kalu same kije.:D..yang buat jadik marah ni ade ke dier xbawak henpon, da la x bagi tau plak tu..ampes..at least kalu dier bgtau tu xde la nk pikir bukan2 da dier da bagitau..

 

the day dier pegi tuh..da la langsung x call ke sms ke..xde kabar berita,sampai la arini..tetibe td tgh hari dier msg..tu pon pinjam hp kak lin..seb baik la dok msg..kalu mmg la balik nnt kena budak tu..huu..geram btol..cam nk sepuk2 jek..huu..

 

skang ni dier da pandai..kalu wat salah mesti pastu kalu umpan blanje makan punye..huu..pandai ek..bijak2..tp buring tol xde org nk msg2 ni..tp kalu ade pon xde la msg selalu pon..h0h0h0..mengade sungguh..hehe…

Preparations as for now..

um..xtau la nk cakap baper percent da preparations….seriously majlis aku ni kitorang dok wat budget2 jek..setakat mana mampu nk kuarkan duit..huu..but as for now yg da buat:

 

canopy – xingat la name company tu, tp owner dier tu sedare paksu..so ala2 dapat la harga special sket.

 

card – kad book kat Kanda & Dinda Wedding Card, masa book tu dier kate promotion, so amik jek la. Masa tu dok tgh tunggu peah kat KL sentral ngan leha on the way nk g tunang kutak kat muar, da alang2 ade tu usha2 la kejap. So kad tu dapat la RM1 sekeping..

 

photographer – um..yg ni aku surf kat internet jek..jumpe la Peveyhack Photography ni..bagi aku dier punye gamba nampak cantek2 la..ni pon da ade la aku tanye2 yg len gak..so aku rase dlm byk2 dier punyer affordable la..huu..kalu nk tgk keja dier check kat dier punyer fotopages. lagi satu dier ni dekat jek kat bangi nun..so xsusah sgt la kalu nk g amik benda tu kang.

 

baju cantek2 – heh..baju amik ngan makcik sham..dier ade kedai kat perhentian kajang satu ngan lagi satu kat kg. pandan ke mana ntah..sewa 2 set baju ngan dier..ntuk kat kajang amik kale putih, pink ade ijau2 sket. then untuk kat sabah amik kale gold + maroon. plus dier kasi lagi satu baju putih ntuk majlis khatam quran. yg tu termasuk ngan accessories la sume. baju yg putih tu xwat lagi tp design dier cantik la..heh. kalu nk tau nnt datang tgk..:D

 

make up – make up amik ngan Mai..dier gak yg make up masa tunang hari tu..

ape lagi ek? um..barang2 hantaran sume da setel da..kecuali brg2 makanan, coklat2, and kek blum beli lagi..then hantaran tu..of course la mak wat kan nnt..da mak sendri dok wat gubahan2 kawen ni..xkan la nk suh org len plak wat kan..mak wat pon kelas tau..kalu nk tempah contact2 la aku..hehe..skang ni da start da wat ntuk goodies nk kasi guests nnt..buat slow2..byk gak da siap..kalu nk beli mahal..so buat la sendri..dari situ la dok budget2 ni..kalu sume nk beli mmg xcukup la duit tu..huu..

 

lebih kurang camtu la summary aku punye preparations for the big day. um..nnt la sambung..:D