Author: beba

contact details..

ntuk sesape nnt yg nk kawen n cam berminat ngan baju yg kitorang pakai ke..ape ke..( especially to farahgg yg dok bertanye pasal gown putih yg aku pakai tu..)aku just post jek la kat sini contact details org yg kitorang amik arituh..

ntuk make-up and baju tu…just call mai @ 012 3574961
as for the photographer tu..call en. rashdi @ 012 3511569

rasanyer tu jek la kot..haha..gamba kitorang ngan en rashdi ni blom siap lagi..sbb kitorang cakap kat dier nk amik bulan 6..time kawen apek nnt..malas la nk post ke ape ke..kang MIA plak kang..kitorang gak yg ngange jek..kalu men pas2 plak kang..da lonyai baru la kitorang dapat tgk…so better this way…xkesah la dpt lambat ke ape ke…asalkan kitorang yg first rasmi album tu..hahaha..rasanyer anytime soon dier akan upload kan ke fotopages dier..so kalu korang nk tgk hasil kerja dier, just visit his fotopages.

just for now tu jek la dlu..aku tgh berusaha skang ni ntuk finishing touch aku punye layout..tp blog blom lagik..hehe..go slow man..:D kay la..nk menyambung kije..:p jaa..

internet!banzai..:D

akhirnyer..aku da bule nk post entry baru..hehe..mana aci asik dak p jek post…so pertama-tama nyer..aku da slamat berada di kota kinabalu, sabah..tempat first jek yg anas bawak aku once da sampai kat kk ni..g jesselton point..tmpt dier minum teh tarik ngan ayah tu..to prove his point yg ade teh tarik sedap kat kk ni..hahaha..so..verdictnyer..ok la..sedap..hehe..suke la tu dak p..:p hehe..

 

all in all sume pon cam ok jek la kat kk ni…less traffic…fresh air…tepi laut..good views..and anas has provided me a comfortable house to live in…basics sume da ade…so pas ni keja mencantikkan plak umah ni..heheh..his taste and mine in house deco is almost the same..what’s looks good for him aku pon suke gak..so senang laa..:D hehehe..tp skang ni nk shelves or cabinet ntuk simpan2 barang..slow2 ek dak p..hehe..u hv done ur part perfectly..:D luv u..muah2..hehehe..

 

um..rasanyer mostly what happened here hd been told by anas kat post2 dier tu..so xpayah la aku nk ulang lagi..so aku nk cite pasal ape ek..owh..skang ni aku tgh work on a new layout for our website landing page n rasanyer i will change the blog layout as well to match the landing page..and rasenyer page kawen tu aku just link kan jek kalu2 ade sape nk tgk..sayang plak nk take out dari site ni..hehe..and aku ade tambah lagi satu section…gallery! kat situ nnt aku nk upload gamba2 kitorang..tp xtau la bile bule siap sume tu..aku pon wat keja cam ala2 sambil2 cam agak lambat gak la ni nk siap..huu..ade lagi mak aku punyer site tu..ntuk hantaran kawen dier tu..korang kalu nk kawen nnt bule la amik kat mak aku..cantik, elegan dan berpatutan..hahah..aku da beli da domain name ntuk site mak aku..but at the mean time mmg xde ape2 pon kat situ..hosting pon xde lagi..hahaha..slow2…da kate pon free…lambat la sket..rasanyer aku da tau da konsep camne nk wat..lgpon easy for my sis to manage…suh dier jek la..hahah..

 

ape lagi ek..da la kot..nnt2 la aku sambung..aku nk g masak!huu..skang da kena masak da..tp nk masak ape pon xsure lagi..hahaah..dak p..makan jek la ek ape yg sy masak…jgn komen sgt ek..hahahaa…seb baik la laki aku ni jenis yg xberapa nk cerewet part makan ni…tp xle gak take for granted..go go go aku! hehehe..tp for starter simple2 jek la dlu ek dak p..nnt sy g menuntut ngan mami, yg masak lemak ala sabah kesukaan awk tu…:D

 

bwh ni kire teaser la..hahaa..ade 2 jek gamba..satu time kenduri ahad and another one masa malam berinai..

 

 

last nite at kajang..

i guess this is the last nite i will be calling the home in kajang as ‘my home’…lepas ni umah aku da kat sabah..and umah kajang consider as kampung la kan? huu…first time..before this xkire mana aku duduk aku xpenah refer umah kajang as kampung..mesti cakap balik umah..xpon balik kajang ke..xpenah la nk cakap balik kampung ni…huuu…kampung tu biasenyer refer to umah nenek..hehe..

 

sbb da pukul 12 lebih da pon..so kirenyer today la aku akan berangkat ke sabah..nek kapal terbang air asia kat lcct..which will be departed at 2.15pm..so lebih kurang dalam kol 5 ke camtu sampai la kk..where i have a husband that will be waiting for me at the airport..yeay!banzai…hehe..kat seminggu gak x jumpe dak p ni…rindu? of course la..hehehe..

 

seriously aku pon cam xpercaya jek yg aku ni sebenarnyer da kawen..hahaha..da la anas dok asik letak nama aku as puan bibah jek dalam blog..xbesh langsung bunyi..cam ala makcik2…huu..tp nk wat camne…da nama pon old school gle…terpaksa la menerima seadanyer..um..buat masa skang aku pon cam xle nk comment camne married life aku..sbb aku ngan anas dok same2 ade la dalam 2 minggu..da la time honeymoon plak tu..heheh..so sangat hepi la…and i hope we will be like this for the rest of our life together…happy forever..hahah..

 

anas sejak balik hari tu mmg bz jek la dier…dok prepare kan umah kitorang kat sane…dier da pegi bli perabot2..bed set, sofa, tv cabinet..and of course la da ade tv cabinet kena la ade tv nyer…hehe..arituh kitorang jalan2 kat midvalley tgk la ade tv lcd ni 32″..nk tgk besa lagi kang besa plak lagi duit nyer..eheh..so tgk punye tgk..anas pon berkenan sgt la ngan tv tu…dier cakap nk beli..aku suke jek kalu dier nk bli..so seperti biase ayat aku..’suke ati awk la kalu nk bli…sy suke aje..’..heheh..camtu la biasenyer yg aku cakap..tp basically..kalu aku cakap camtu maknenyer aku suke la tu..dan menyokong aje…tp kalu aku cakap ‘kalu awk rasa awk suke beli jek la..’ tu len lak maksud nyer..heheh..maknenyer aku xbape nk bekenan sgt la tu..hahaha..awk perasan x tu dak p? hehehe..jgn x tau..hahahaa…

 

ari ahad aritu aku jumpe jaja..jumpe kat alamanda jek..memule cam kitorang2 jek..tp plak pastu cam ade plak mamat ni..a.k.a bf si jaja ni ikot plak..so conversation kitorang pon cam ala2 cover xcover sgt laa..hehhe..byk xbyk ade gak la kitorang bercerita..tp tu la..xble la nk citer gosip terbaru..huu..kacau tol…tp bf dier cam frenly gak la..rajin gak bercakap..bule la aku berborak gak ngan dier..untung nyer aku jumpe jaja ni…dapat la aku rice cooker satu..jimat xpayah bli..hahah..thank to jaja n sepul gak..(diorang tong2 duit).. tp jangan salah paham ek..bf jaja yg aku cite td tu bukan sepul tau(da lama da diorang xsame2..huu)..hahaha…jaja ni mmg a girl with many secrets..shhh…hahahaha…so jaja..semoga ko pon akhirnyer jumpe ngan ko punye mr right! i definitely found mine! abg bajau! hahahaha..:D gudlak jaja..go go go!

 

lagi satu..to peah..aku xtau kalu ko bace ke x blog aku ni…tp thx la ngan lampu yg ko ngan pizi kasi tu…kitorang akan gune benda tu selagi hayat dier masih ade..hehehe..aku da pack dalam kotak da tau…kan aku da janji mmg first priority..hehehe..:D

 

talking about hadiah…byk gak kitorang dpt hadiah time wedding tu..as usual..barang2 dapur la byk..tp sume pon benda bergune..tp agak byk benda yg same la..heheh…for example..gelas yg ade kaki tu..rasenyer ade 3 set..2 set tu sebijik..so aku ade 12 bijik the same pattern..hehe..tp ok la..bile2 masa bule gune..tp for now kitorang angkut yg btol2 penting dlu..yg nk gune..aku da pening dok packing xtau yg mana nk tinggal yg mana nk bawak..hahah..tp alhamdulillah..da setel da td…hehe..lega gak la..huu..um..ape jek lagi ek..da la kot..cam da panjang plak..kang jaja malas nk bace kang..hahaha…:D owh..lagi satu…leha..ko sentiasa di hati aku..hahah..datang la selalu melawat blog aku ni..heheh..owh n gudlak la ngan usaha ko..semoga project ko berjaya! go go go!! 😀

 

berjauhan ngan dak p..

so..ape ek nk cite..huu..anas da balik da hari ahad lepas..and skang ni aku pon keseorangan la kat semenanjung ni..boring tol la..xbyk mende pon nk wat..rasanyer mmg relax gle la..huu..relax sampai ke tahap yg memboringkan..hehe..duit gaji pon cam da nk abes da kat dalam bank tu..ampes..pas ni kena harapkan duit en suami la..huu..

 

baru jek hari selasa lepas ade org telekom kol aku..suh g interview hari jumaat ni..ntuk post technical exec..ntah ape work desc dier aku pon xtau..da aku tanyer dier pon dier x tau..huu…tp ape2 pon anas kate pegi jek la interview tu..mana la tau kot2 ade kosong kat sabah then bule transfer ke sane ke..tu pon kalu post tu ade kat sane la kan…huuu..tp kalu kat kl..terpaksa la menolak..xkan la aku nk keja sini anas keja sabah..ape ke makne nyer tu…huu…tp kalu dapat mmg senang la..xpayah la aku nk kena bayar loan aku every month..lega da kat situ..gaji pon bule la…paling tinggi daripada yg aku penah dapat..so aku xkesah laa..aku slama ni keja gaji rendah jek..huuu..um..kalu xde kat tm ni..kena la carik keja kat sane..xpon just rely on keja kat gov jek..tp gov pon ok gak…byk pe benefits..heheh..

 

um…sbb da kawen ni..kena la cite pasal baby plak..huuu..memule b4 kawen kitorang ade gak citer2 pasal anak ni..nk cepat ke lambat ke…kalu ikotkan dlu…aku nk lambat..relax2 dlu enjoy2 dok berdua setahun..then baru la berusaha…tp typically lelaki ni mmg la suke kalu dapat anak cepat..seriously kalu tetiba kang aku ter ‘pregnant’ mesti anas meloncat2 kesukaan…huu..tp aku cakap camtu bukannyer sebab aku xsuke ke pe…of course la aku suke..sume pompuan yg kawen nk ade anak sendri…sape xnk beb..lagi2 kalu anak org yg paling kite syg skali..heh..but honestly..aku takut laa..huu..responsibility tu..i know that once married i’m supposed to be ready for both being a wife and mother..in case la kan..who knows da kalu rezeki…tp maybe being a mom has not occurred to me just yet…tp kalu da ditakdirkan aku dapat anak awal dari setahun yg aku nk tu..wah..besh gak..hahaha…aku rasa aku ni cam tgh konfius antara nk ke x..hahaha…da la..cukup la aku mengarut..ntah ape jek la yg aku cite ni..lek2..dak p..jgn sangka bukan2…hehehe..luv u so much…:D anyway..we are hoping that when the time comes it will be a girl….hahah…adios…