S.O.S.O OSO!! percubaan yang baik ye En. Alif..

semalam tibe2 En. Alif dok mengeja nama watak cartoon kegemaran dier…sape lagi kalau bukan ‘Special Agent Oso‘..

Special-Agent-Osotapi selalunya tak betul laa..hahaha..tapi huruf2 tu memang la betul dah..cuma susunannya tunggang langgang..kejap S.O.S lah..S.O.S.O..tapi bunyinya OSO!! hahaha..tadi bangun pagi pon dier dok mengeja lagi..

tak sure la mana dier belajar..maybe semalam ade cerita OSO eja nama dier kot..sebab aku memang pernah tengok ade satu episode pasal eja nama ni…so ade la dier ajar camne eja nama OSO tu…

budak ni skang dah suke mengajuk orang..so kena la berhati2 sket ape yang kita buat depan dier..huu..TV pon pengaruh kuat gak untuk Alif ni…

yang aku perasan Alif suke wat cam yang pengacara Amazing Race Asia kat Iklan dier tu..ade yang cakap ‘GO’ sambil buat gaya tangan tu..Alif pon wat gak la gitu..huu…and skang ni kalau dier tak suke ke pe ke..nanti dier cakap ‘no no no’  sambil geleng2 kepala cam iklan syampu rambut..hahaha..

ade lagi pasal phrases yang Alif slalu guna and dapat difahami ni…maybe aku wat post lain la pulak nnt.. 😀

nak siapkan Photobook untuk Whiteroom Studio photos kitorang hari tu…heheh..sket jek lagi..nak submit pakai coupon Photobook RM99 yang aku beli hari tu from Photobook Malaysia tu.. 😀 hoyee…kalau order kat sini jimat sket on shipping cost…hehe.. 😀

kay laa…

written by beba

Incoming search terms:

  • special agent oso (48)

5 thoughts on “S.O.S.O OSO!! percubaan yang baik ye En. Alif..”

  1. efa

    hehehe.. bebudak ni pon hantu playhouse disney gak.. asek la dok tempik.. “oso spesyel!!” hehehe.. pastu layan lagu “dibodibodi” yang dibo the gift dragon tuh.. pastu chuggington la ape la lagi.. sampai mak dorang pun hafal dah la lagu.. tu belom masuk animal mechanical ngan handy manny lagik.. huhu

    1. beba Post Author

      @siha huu..tu laa..kena hati2 gak la dengan ape yg kita tengok kat tv ni ek..kang ntah ape2 yg budak2 ni ikot..

      @peah tu laa..dier sebut 123 bukan bahasa melayu satu dua tiga de..one two three..hahaha..kalau tak nak ‘no no no’

      @efa hahah..btol2..kita pon sampai dah hapal lagu2 cerita2 tu kan..kalau duduk2 ngan alif siap nyanyi2 skali ikot lagu kat TV..bukan anak yg ikot..maknye yg ikot..hahha..

      @missha sofea harap2 alif pon gitu gak la..heheh..skang ni kalau fluent cakap omputeh ni mmg advantage..

Please let me know what do you think about this post. :D