Hadiah untuk Alif sempena Birthday yang ke-2 esok…

Alif actually dah dapat hadiah birthday dier in advance…

Memang dah decide nak belikan barang mainan untuk dier..kalau tengok kat umah orang lain cam berbakul2 kot play things anak diorang..tapi kalau tengok kat umah kitorang ni ada la sket sini..sket sane..hahaha..nak kate tak pernah beli tu tak laaa…tapi anak bujang aku ni jenis tak reti nak jaga barang sendiri….

mainan dier hilang ntah ke mana jek kadang…before start bercerita pasal hadiah ni lagi..meh nak tunjuk dulu ape yang Alif dapat…hohoho..gambar ni baru jek tengah hari tadi amik…

alif with mainan baru and wearing baju baru..

nampak tu…keretapi baru! yeay…memang impian hati Alif tu…suke betul dier ngan benda tu..before this dapat main sekali sekala jek bile balik kampung…and lepas Aiman dah pindah ni langsung tak merasa…hohoho..sebenarnya tak plan pon nak beli benda ni sebijik2 same…

tapi masa kitorang gi ke Toy’s R Us terjumpe plak..Alif pon memang cam minat gile ngan benda ni..

in the end ade 2 choices untuk Alif..samada train ni or ade lagi satu lagi..tapi masa kitorang letakkan benda-benda tu kat bawah sebelah dier mmg cam obvious jek pilihan dier…haahha..

nak dijadikan cerita, masa kat kedai tu kitorang bagi dier main yang display set tu..suke la dier tekan2 segala..then after kitorang dah decide nak amik jek train tu..dak p cam terus angkat jek dukung Alif…masa tu aku tengok muke Alif cam berubah terus…cam sayu jek..muke sedih…sambil tengok kat display train tu kat bawah…senyap sunyi dah tak berbunyi lepas tu..maybe tak paham lagi la tu…lagipon benda alah tu dalam kotak and berbungkus plastik..dier pon tak perasan…so ala2 merajuk la kot..hahaha..

then pas dah siap makan2 kitorang gerak la ke kereta…time tu ade la buat perangai sket..hahaa..tapi then aku rasa dier cam ternampak gambar kat kotak tu..tetibe cam interested ngan kotak tu..tapi aku cakap la tunggu balik rumah…

sampai2 jek kat umah..ayah dier keluarkan kotak besar gile tu..dier pon dah start nak bukak2 dah…hohoho..dah excited la tu…baru sedar…hahahaa..

so ni la gambar kitorang snap masa malam beli mainan hadiah birthday Alif tu..

tak sabar nak buka kotak

muke budak tak sabar nak keluarkan mainan… :p benda ni kejap jek nak assemble…so tadaaaa!

dah siap dipasang and boleh main!

dah siap pasang and dah bule main dah~~

main main

tekan2..keluar masuk block..etc2…macam2 la bule buat ngan benda ni..sebab tu la Alif suke…siap bule ride lagi tu bawak jalan2…

hari tu dier amik block2 huruf tu and susun…tinggi gak di susunnya…sempat 11 tingkat aku kira sebelum benda tu merudum…hahaha…

So Alif…dah dapat hadiah tu sila lah jaga dengan baik ye…rajin2 simpan block2 tu…jangan nak asik baling2 jek…huu..last2 jadik kerja tambahan plak tukang kutip block2 yang bersepah….huuu..Alif…Alif..

written by beba

Incoming search terms:

  • hadiah untuk baby boy 1 tahun (19)
  • gambar sabar (14)

One thought on “Hadiah untuk Alif sempena Birthday yang ke-2 esok…”

Please let me know what do you think about this post. :D