En. Alif sambut birthday yang ke 2..

Last Friday on 04.02.2011, kitorang wat makan2 sikit sempena birhtday Alif yang ke-2. Kecik2 jek and most of the jemputan tu family anas kat kat Beaufort sane…

Kitorang buat kat kampung pon sebab 1st nye..aku tak kompiden nak masak sendri2..tapi last2 ada gak la masak fettuccine bolognese..mak anas suh wat…saje2 jek dier kata..maybe ade yang suke ke..huu..so aku wat laa..belasah2 jek..tak pernah aku masak dalam kuali besar gitu before this…huu..

so here are some of the pictures from that day..

alif is 2 today! happy birthday

Alif dok tengok banner kecik dier..nice ek..simple jek..tu pon seb baik ade..haahhaa… :p

birthday party handmade goodie bags..

ni plak goodie bags untuk majlis makan2 Alif ni…handmade by yours truly.. :p nasib baik buat 35 pieces jek..kalau lagi banyak pada tu parah gak nak membuatnya…nanti aku cerita pasal process2 aku nak buat mende alah ni…hoho..bile ade masa laa… :p lately cam kureng jek mood nak mengupdate blog…hohoho..

birthday banner and goodie bags..

hasil kerja dak p..menyusun goodie bags..ramai gak budak2 yang ada..asalkan sekolah lagi kira budak la tu kan..so bagi jek semua…by the end of the party semua goodie bags pon habes…

birthday cakes

cake Alif and pakcik Amri..Kek Alif tu Tiramisu and cake pakcik plak Caramel Cheese, dua2 beli kat Secret Recipe jek…plan awal aku nak tempah custom kek theme Mickey Mouse ngan ada la orang tu..tapi dier full plak on 3 & 4 Feb tu..so takde rezeki laa..cuma tu kek biasa jek laa (tapi  design kompom cantek sbb mak dier yg design)..hahhaah..dapat Tiramisu ni mmg letak jek kat depan semua habes…

Design cake yang ni just bagi jek kat orang Secret Recipe tu…huu..tu yg cam tak berapa cantek..huu..next year nak tempah kek yang ade figurine plak untuk Alif..insyallah kalau budget byk.. :p

owh..Pakcik Amri and Alif beza 1 hari jek birthday..Alif on 3Feb and Pakcik Amri plak 4Feb…

Alif. ayah and mak..potong kek

Alif tak sabar2 nak potong kek..orang nak suh posing amik gambar pon dier heboh la nak potong..sampai ayah kena tahan tangan dier…

pakcik potong kek

turn Pakcik Amri plak potong kek…Alif pon posing gak laa..potong kat tempat yang same jek.. :p

yum..yum..sedapnya makan kek

Kek Tiramisu ni memang sedap gile wei~~ Alif 3 kali aku refill mangkuk kecik dier tu…abes dimakan ye..bukan dibuang..

menjilat jarisedap hingga menjilat jari la orang kate…haahhaa..bile tengok gambar ni cam nampak yang idung dak ni ikot idung aku…bulat jek..hahaa.. :p

alif sengih2

birthday boy tengah sengih2 dok main ngan kawan dier…

alif happy main dengan member

Alif suke btol ngan budak ni…aku tak sure plak nama dier ape..hahaha..siap masa nak balik siap nak ikot plak dak ni balik..nak kata nangis tak nangis la..tapi dok bising2 kejap..pastu cam ok..siap bye bye lagi..hehe..

Kalau korang perasan theme kitorang satu family ni Merah dan Hitam…sempena warna Mickey Mouse la kiranya…jenuh mencari baju untuk Alif yang ade Mickey Mouse and warna merah hitam ni..tak gak jumpe2..last2 beli jek la baju Merah Hitam yang ada kat Baby Kiko…asalkan ade…huu..

yang paling senang carik baju ayah..actually tak carik pon..tetibe cam terjumpe kat PADINI 1Borneo..terus cam..ni cam kena jek ngan theme Alif..so beli jek la…baju aku 2-3 kali gak keluar carik…last2 jumpe gak kat Metrojaya Suria KK..Alif punye beli kat 1Borneo jek..tak tau dah nak carik kat ne lagi…huu..

Lupe plak nak citer pasal menu untuk hari tu…

  • Air Sirap
  • Mee Goreng
  • Fettuccine Bolognese (spaghetti bule plak abes time aku nak beli tu..so sebat jek la fettuccine)
  • Sayap ayam goreng ala2 KFC
  • Goreng Kentang and Hotdog kecik2 koktel tu and Chicken Fingers
  • Puding vanilla and coklat
  • Kek Pandan and Butter

Semua pon masak sendiri…

All in all..adalah party yang berjaya… :D and Alif pon dah 2 tahun…kejap jek dah besar budak ni…

 

written by beba

Incoming search terms:

  • menu birthday party anak (88)
  • menu untuk birthday party (58)
  • menu birthday anak (47)
  • tempah banner birthday (20)
  • cara tempahan kek secret recipe (2)

6 thoughts on “En. Alif sambut birthday yang ke 2..

    1. beba

      @o’gosh woh..ye kee..bule la wat party gak..hehe.. :D

      @laney tu laa..suke btol dier..mmg budak ni suke kek aku rasa..jarang dapat..hahaaha..kalau kasi pakai pon kompom kejap jek atas kepala tu..dier mana suke pakai2 benda atas kepala ni skang…kadang2 jek dok ngade2 main kopiah ayah dier..

      @aima hehe..tu laa..kejap jek rasanya kan..tup2 anak dah 2 tahun.. :D

  1. Pingback: How to make your own DIY Goodie Bags.. | Habibah & Anas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.