Dak p kata cam orang gua..kejam2…

Nak kata cam orang gua sangat pon tak gak..haahha…first of all bukan dok dalam gua pon..pastu barang2 yang ade semua pn cam moden dah..hahaaha…

orang-gua-moden

orang-gua-moden-01

alif busy bukak biskot dier…bola2 kecik warna warni tu dah selamat dah dak p simpan dalam store…dapat kat Alif habis disumbatnye bawah segala cabinet tv and sofa…dah jadi kerja plak dok memancing bola dari bawah cabinet..haahaha..

wall alif sekarang ni dah jadik cam tu la..and baru2 ni pon ade aku tambah lagi 4 shapes..aku paling suke dengar dier sebut ‘rectangle’ ade style gitu..hahaha..tak reti nak explain… :p

antara perkembangan Alif sekarang ni masa umur dier 2 tahun 1 bulan:

  • Alif dah kenal dah huruf..A-Z.
  • nombor plak dier dah tau dari 1-10 dalam english and malay..tapi lagi terer dalam english la..sebab kalau english dier dah dok kira sampai eleven, twelve kadang2 dengar nak sampai 20 gak..
  • Dah pandai nyanyi lagu Twinkle2 Little Star, walopon ade gak dok lompat2 lirik..ikot suke dier..kadang2 dok wat versi rap (yang ni sebaris jek..yang ‘twinkle2 little star’ tu dier ulang2..hehe..)
  • Cam dah boleh combine 2 patah perkataan…i.e: nak ball, mak/ayah wake up! (dok kejut orang bangun)
  • Ayat2 dier still cam script cerita cartoon. i.e: Oh No! Giant! (refer kat 6 Jam + 1 Jam takde letrik semalam..takde notice pon..huu.. )

 

Ape lagi ek..huuu..tak le nak pikir lagi dah..tu jek la for now.. 😀

p.s: Alif dah potong rambut..nnt aku update..

 

written by beba

One thought on “Dak p kata cam orang gua..kejam2…”

Please let me know what do you think about this post. :D