Dak kecik demam!!

Anak bujang aku demam plak…tadi pagi cam panas betul la badan dier..dalam kol 7 lebih pagi tadi kitorang gi klinik..seb baik la tak lama nak tunggu doktor datang..kol 8 pagi doctor dah sampai..dalam 10 minit jek cam tu kitorang kena tunggu.

Tapi masa tu mmg tinggi gak dah temperature en. Alif sampaikan bule skip sorang makcik ni..so Alif masuk dlu jumpe doctor..dak p yang masuk ngan Alif dlu sebab aku dok gi amik purse aku kat dalam kereta in case duit tak cukup ke..hehe…

masa aku masuk dalam bilik doctor tu, dier tengah dok check tekak Alif and then pastu kena masuk ubat kat punggung Alif..seksi kejap dak kecik dalam bilik doctor tu…

dapat la souvenir dari klinik tu..4 botol ubat..wohoo..bagi Alif makan ubat..hailaa..

skang ni cam still panas lagi badan Alif..tapi dah kurang la dari pagi tadi..

ubat demam batukpayah gak skang ni dak kecik ni nak makan ubat..dlu kecik2 senang jek..time tengah leka dok tengok iklan or tengok ape2 kat tv tu boleh jek kasi..pastu dier elok2 jek telan..

skang ni cam kena paksa gak laaa..tapi still kasi la tengok cerita kegemaran dier…kejap sket dier punya nangis2 tu..

bila dia nampak jek aku pegang syringe ubat tu dier pon start la nak nangis..alang2 dah nangis tu..aku kasi dier cam recline sket kat peha aku..then tutup idung dier..kasi picit jek ubat tu kat tekak..pastuh fuh..fuh..sket kat muka dier tu..setel..pastu kasi la air dier..and tengok tv..kasi biskut coklat ke sket..then ulang lagi..hahaha..

written by beba

2 thoughts on “Dak kecik demam!!”

Please let me know what do you think about this post. :D